Освен пресен лук, какво друго можем да отгледаме вкъщи по това време?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Освен пресен лук, какво друго можем да отгледаме вкъщи по това време?

Мнениеот LaCoquine » 24 Яну 2015, 11:51

Започнах често да приготвям към вечерята салата от краставичка или зелена салата, знам че не им е сезон и знам, че са пълни с боклуци, но се опитвам максимално да ги изчистя от всичко невидимо.

Реших поне пресният лук, че мога да отгледам вкъщи, за да не е с нитрати и той, понеже на мъжете ми не им допадна такава салата с червен лук
salad-bar.jpg
salad-bar.jpg (36.63 KiB) Прегледано 529 пъти
въпреки, че все още не съм напълно сигурна дали ще се получи да покълна лук и да изчакам перата му да станат достатъчно големи, за да ги консумираме :roll:

Надявам се да ми изскочите със съвети относно това какво мога да отглеждам вкъщи по това време на годината, от сорта на пресни лук и чесън или разни други подправки :roll: Смятате ли, че мога да пожъна успех с моята гениална идея, :mrgreen: ако накисна глава лук и глава чесън, смятате ли, че ще поникнат достатъчно големи пера и най-вече ще бъдат ли годни за хапване? :roll:
Чакам ви идеите :idea: какво друго смятате, че можем да отгледаме вкъщи по това време на годината? :roll:
LaCoquine

Re: Освен пресен лук, какво друго можем да отгледаме вкъщи по това време?

Мнениеот Мади Ранчева » 24 Яну 2015, 12:15

Не зная какво би се получило, да ти кажа, направо ме замисли, но смятам, че би трябвало бързо да може да пораснат големки пера и на лука, и на чесъна ;) Иначе се продават в саксийки пресни подправки, можеш спокойно да си вземеш и като са на топло би трябвало целогодишно да имат листа :idea:
Мади Ранчева

Мнениеот Lili_pili » 24 Яну 2015, 12:29

Аз си отглеждам така лук, слагам ги глава лук и тя пуска пера, после ги режа и те продължават да растат, само че вече връхчето им е отрязано :)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот LEILA » 24 Яну 2015, 12:34

Lili_pili написа:Аз си отглеждам така лук, слагам ги глава лук и тя пуска пера, после ги режа и те продължават да растат, само че вече връхчето им е отрязано :)

Еха, супер готино е това :) :) задължително и аз ще опитам с лук, но и с чесън, че ми е любим зеленият :) :)
LEILA

Мнениеот LEILA » 24 Яну 2015, 12:34

Lili_pili написа:Аз си отглеждам така лук, слагам ги глава лук и тя пуска пера, после ги режа и те продължават да растат, само че вече връхчето им е отрязано :)

Еха, супер готино е това :) :) задължително и аз ще опитам с лук, но и с чесън, че ми е любим зеленият :) :) Можеш ли да ми кажеш ориентировъчно за колко време са готови за хапване?
LEILA

Мнениеот S_Milenska » 24 Яну 2015, 12:50

Доста време има да мине, докато стане за хапване особено за да пусне по-дълги пера, поне месец трябва да го поливате, да е на топло и слънчево, тогава ще си пусне листенцата и след това растат по-бързо, обаче поне 2м. ще минат :(
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kremiliya » 24 Яну 2015, 14:34

Аз съм си садила дори лук в голямо шише от минерална вода, става и ефектно и се събират повече лукчета ;)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Kremiliya » 24 Яну 2015, 14:44

Аз си гледам и подправки и маруля дори, подрязвам я и я използвам, но главно за декорация, няма как да пусне достатъчно за салата :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 24 Яну 2015, 15:32

Само лук и подправки си отглеждам аз, нищо друго :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Anka » 24 Яну 2015, 16:36

rabotnata pchela написа:Само лук и подправки си отглеждам аз, нищо друго :)

У нас също само такива неща отглеждаме, не сме си гледала домати и краставици :)
Аватар
Anka

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети