Различните видове хумус, а какъв приготвяте вие?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Различните видове хумус, а какъв приготвяте вие?

Мнениеот Rali_hr » 04 Яну 2016, 15:28

Да, вече със сигурност мога да кажа, че и хумусът ми е доста любим, скоро го опитах за първи път и останах впечатлена и направо влюбенав него, невероятно вкусно удоволствие. :) Но нещо не ми се получава толкова добре, приятелка прави у тях - беше вкусен, моя у нас не чак толкова. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот MollyDolly » 04 Яну 2016, 15:33

Snejna написа:Пробвах и се получи супер добре !:) Забравила съм да пиша в темата, да си кажа! За първи път ядох хумус и бях супер изненадана, единственото, което н еми хареса е тахана, но аз така или иначе не съм му почитател, та си го побългарих и ползвам зехтин. :)

Не зная колко тахан е имало в този хумус, който си яла ти, но обикновено той не се усеща, относно зехтина и той не е от най-българските неща :grin: :grin: но имам приятел, който прави хумуса и с тахан, и със зехтин, не съм го опитвала, но 100 на 100 няма да може да се яде много от него :lol: :lol:
MollyDolly

Мнениеот Yunona » 05 Яну 2016, 01:02

MollyDolly написа: имам приятел, който прави хумуса и с тахан, и със зехтин, не съм го опитвала, но 100 на 100 няма да може да се яде много от него :lol: :lol:

И аз правя хумуса с тахан и със зехтин. Гарантирам, че може да се яде много от него :)
Приготвям го понякога с нахут, понякога белен фасул. Таханът е задължителен. Подправям хумуса с кимион, черен пипер, малко лют червен пипер, сол, чесън, много лимонов сок, зехтин. Всички го обичаме и го хапваме и с препечен хляб, и с пресни зеленчуци.
Yunona

Мнениеот silver933 » 05 Яну 2016, 09:05

Нахутът наистина не става без тахан, той си придава специфичен вкус. Добре става, ако се сложа малко запечен сусам и подправки, минали на бързо сух тиган, за да станат по-ароматни. :)
Аватар
silver933

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети