Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Re: Яйчените черупки се използват и за разкрасяване?

12 Юли 2016, 15:35

ramimni написа:Лесно се счукват, едва ли ще се затрудни човек. Аз съм ги накисвала в оцет и с течността после съм си почиствала лицето. Престояват няколко дни, докато се извлече калция от тях. Черупките стават едни меки такива.

Много интересно! А какво в действителност е действието им? Успяват ли да изчистят гадостите от лицето - черни точки, мъртва кожа?

13 Юли 2016, 10:35

звучи интересно! колкото до счукването, може би не е нужно. сигурно има с какво да се смесят, за да се разградят и размекнат. все пак, не са черупки от като тези от костилките на плодовете.

13 Юли 2016, 11:30

И аз съм го пробвала и доста успешно почиства кожата. Но остава неприятната миризма на оцета.

02 Авг 2016, 16:17

annamaria написа:звучи интересно! колкото до счукването, може би не е нужно. сигурно има с какво да се смесят, за да се разградят и размекнат. все пак, не са черупки от като тези от костилките на плодовете.

те дори и да се счукат остават като прах, не стават толкова твърди както си казала като костилките.

03 Авг 2016, 10:38

qwerryyy написа:
ramimni написа:Лесно се счукват, едва ли ще се затрудни човек. Аз съм ги накисвала в оцет и с течността после съм си почиствала лицето. Престояват няколко дни, докато се извлече калция от тях. Черупките стават едни меки такива.

Много интересно! А какво в действителност е действието им? Успяват ли да изчистят гадостите от лицето - черни точки, мъртва кожа?

Подхранва и подмладява кожата на лицето тази смес от черупки и оцет. Щом има такова действие, значи премахва мъртвата кожа и избистря тена.

13 Сеп 2016, 11:27

Има хора, които ги изсушават във фурна, после счукват на прах и добавят по лъжица и в храната.

13 Сеп 2016, 11:57

В храната не бих търпяла такова нещо. Колкото и да е стрито, да ми хрупа и да не мога да се насладя на яденето, мерси.

14 Сеп 2016, 11:08

то ако е изсушено и счукано, сигурно става на доста фин прах. за какво е полезно в храната?

14 Сеп 2016, 11:16

Аз на прима виста се сещам единствено за калций, по този начин да си снабдяваш организма.

15 Сеп 2016, 12:03

Нали казват, че яйцето съдържа идеално съотношение от всички съставки нужни на организма. И аз мисля, че в черупките трябва да има най-много калции.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4