Яйчените черупки се използват и за разкрасяване?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Яйчените черупки се използват и за разкрасяване?

Мнениеот penelopa » 15 Сеп 2016, 13:52

qwerryyy написа:
ramimni написа:Лесно се счукват, едва ли ще се затрудни човек. Аз съм ги накисвала в оцет и с течността после съм си почиствала лицето. Престояват няколко дни, докато се извлече калция от тях. Черупките стават едни меки такива.

Много интересно! А какво в действителност е действието им? Успяват ли да изчистят гадостите от лицето - черни точки, мъртва кожа?

Интересно ми е дали счукани на прах самите черупки могат да се смесят в някаква маска за лице и да се нанесе. Така дали ще успеят да дадат полезните си свойства на кожата?
penelopa

Мнениеот m0n4eto » 19 Сеп 2016, 14:47

сигурно могат да се слагат в маски. има много с жълтък, с белтък. защо да няма и с черупките. макар че, си е голяма играчка ако трябва да ги печеш, сушиш, стриваш и тн.
Аватар
m0n4eto

Мнениеот fairy » 19 Сеп 2016, 15:20

penelopa написа:
qwerryyy написа:
ramimni написа:Лесно се счукват, едва ли ще се затрудни човек. Аз съм ги накисвала в оцет и с течността после съм си почиствала лицето. Престояват няколко дни, докато се извлече калция от тях. Черупките стават едни меки такива.

Много интересно! А какво в действителност е действието им? Успяват ли да изчистят гадостите от лицето - черни точки, мъртва кожа?

Интересно ми е дали счукани на прах самите черупки могат да се смесят в някаква маска за лице и да се нанесе. Така дали ще успеят да дадат полезните си свойства на кожата?

За ексфолираща маска са идеални черупките.
fairy

Мнениеот tinkerbell » 20 Сеп 2016, 10:12

За ексофилиращи ако са гранулки, ама ако са прах, как ще ексфолират?
Аватар
tinkerbell

Мнениеот irka » 20 Сеп 2016, 11:11

Черупките са доста острички и не знам дали стават за ексфолиране. Ако успеете да ги смелите на нещо средно мужду прах и малко по-едро, да не драскат и нараняват кожата, може и да стане. Аз лично не бих пробвала.
irka

Мнениеот Snejna » 20 Сеп 2016, 11:26

tinkerbell написа:За ексофилиращи ако са гранулки, ама ако са прах, как ще ексфолират?

Аз мисля, че все пак и ефекта, който имат и калция в тях са главната причина за предпочитане, защото подхранват. А и дори и стрити, те винаги ще имат абразивни частички, не могат да станат гладки като брашно.
Аватар
Snejna

Мнениеот Jully » 21 Сеп 2016, 10:37

Ами да, порите все пак са толкова фини, че предполагам и яйцата фино си вършат работата, дори и смлени. :)
Аватар
Jully

Мнениеот Lyomi » 21 Сеп 2016, 11:17

Аз ако си третирам лицето със смлени яйчени черупки, сигурно после трябва да не излизам, защото ще ми е зачервено и изжулено лицето. Много неприятно усещане ме обзема, след като съм ползвала ексфолиращо средство.
Lyomi

Мнениеот Monika_Spasova » 21 Сеп 2016, 12:19

Lyomi написа:Аз ако си третирам лицето със смлени яйчени черупки, сигурно после трябва да не излизам, защото ще ми е зачервено и изжулено лицето. Много неприятно усещане ме обзема, след като съм ползвала ексфолиращо средство.

Е то винаги е така, независимо дали са яйца, или друго. :) все е неприятно и изтръпнало, но пък и много меко. А и идеята за излизане може би не е добра, точно след като са били почистени порите и са отворени.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот kalinka-kuku » 21 Сеп 2016, 15:22

Доста ще се подхранва кожата обаче, все пак в яйчените черупки се крият много полезни вещества, които няма как да не подобрят здравето на кожата. ;) Аи мисля, че може да се ексфолира не само лицето, но и тялото :!:
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим