Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

18 Мар 2015, 17:10

Doktoricata написа:Не съм изчела цялата тема и ако някой го е казал се извинявам предварително. Зимата на два пъти се разболях сериозно и се стигна до антибиотик, съответно ми предписаха и пробиотик.
Чудех се защо първият не ми повлия и после разбрах, че изборът на пробиотик е от изключително значение. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи и да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има ефект.

Дали и при децата важи това условие? Най-често си вземаме Linex? :)

19 Мар 2015, 10:34

Аз лично предпочитам пробиотика, пред пребиотика ;)

19 Мар 2015, 13:44

maminka написа:
Doktoricata написа:Не съм изчела цялата тема и ако някой го е казал се извинявам предварително. Зимата на два пъти се разболях сериозно и се стигна до антибиотик, съответно ми предписаха и пробиотик.
Чудех се защо първият не ми повлия и после разбрах, че изборът на пробиотик е от изключително значение. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи и да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има ефект.

И как да разбера колко милиарда жизнеспособни бактерии има, до сега не съм виждала да пише никъде по листовките такова нещо? :roll:

Пише, пише ;)

19 Мар 2015, 13:46

maminka написа:

И как да разбера колко милиарда жизнеспособни бактерии има, до сега не съм виждала да пише никъде по листовките такова нещо? :roll:

Пише, пише ;)

19 Мар 2015, 17:22

О, да във всяка листовка пише колко са бактериите, живи ли са, мъртви ли са :) Изобщо пълна клинична картина има. :lol: :lol: :lol: :lol:

20 Мар 2015, 11:53

Anka написа:О, да във всяка листовка пише колко са бактериите, живи ли са, мъртви ли са :) Изобщо пълна клинична картина има. :lol: :lol: :lol: :lol:

Хахха, да, признавам, че невинаги обръщам внимание на листове особено като някои са по 1 метър дълги. Но наистина е по-добре да е описано всичко, най-вече за нещо толкова специфично и от значение като броя на живите бактерии 8-)

20 Мар 2015, 13:48

Alexandrina написа:
Anka написа:О, да във всяка листовка пише колко са бактериите, живи ли са, мъртви ли са :) Изобщо пълна клинична картина има. :lol: :lol: :lol: :lol:

Хахха, да, признавам, че невинаги обръщам внимание на листове особено като някои са по 1 метър дълги. Но наистина е по-добре да е описано всичко, най-вече за нещо толкова специфично и от значение като броя на живите бактерии 8-)

Още не съм си взела пробиотици, но по темата за листовката, си мисля, че след като най-важното в пробиотика са въпросните бактерии, няма как да не пише :roll:

20 Мар 2015, 13:52

А пили ли сте пробиотици просто, за да си подсилите имунитета? :roll:

20 Мар 2015, 14:10

Snejna написа:А пили ли сте пробиотици просто, за да си подсилите имунитета? :roll:

Е, къде ги хвърли сега при имунната система пробиотиците? :shock: :roll:

20 Мар 2015, 15:07

annamaria написа:
Snejna написа:А пили ли сте пробиотици просто, за да си подсилите имунитета? :roll:

Е, къде ги хвърли сега при имунната система пробиотиците? :shock: :roll:

Е що да не, пробиотиците си спомагат чревното здраве, което пък е основното за здравето на целия организъм. По същата причина можеш да пиеш пробиотици след като си боледувал.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27