Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот kalinka-kuku » 20 Мар 2015, 15:40

Никога не съм виждала такива комбинирани добавки, даже за пребиотик за първи път чувам. Вие кое избирате, когато сте на силни антибиотици?
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Alexandrina » 21 Мар 2015, 12:29

Krum написа:
annamaria написа:
Snejna написа:А пили ли сте пробиотици просто, за да си подсилите имунитета? :roll:

Е, къде ги хвърли сега при имунната система пробиотиците? :shock: :roll:

Е що да не, пробиотиците си спомагат чревното здраве, което пък е основното за здравето на целия организъм. По същата причина можеш да пиеш пробиотици след като си боледувал.

Разбира се, пробиотиците укрепват целия организъм, така че можеш да ги пиеш профилактично. А като боледуваш и си на антибиотик ги взимаш, за да не ти се съсипе стомаха.
Alexandrina

Мнениеот annamaria » 21 Мар 2015, 12:34

Krum написа:
annamaria написа:
Snejna написа:А пили ли сте пробиотици просто, за да си подсилите имунитета? :roll:

Е, къде ги хвърли сега при имунната система пробиотиците? :shock: :roll:

Е що да не, пробиотиците си спомагат чревното здраве, което пък е основното за здравето на целия организъм. По същата причина можеш да пиеш пробиотици след като си боледувал.

Не мисля, че пробиотици се пият за имунната система. Пият се, когато си боледувал И си пил антибиотик, за да не ти се бъгне стомаха и червата, които явно се увреждат от антибиотика. Иначе, да - профилактично може да пиеш пробиотик, но тази профилактика е за стомашно-чревната система. За имунната-имуностимулатори.

Леле, аз още преди да съм си взела пробиотик, станах голям спец от толкова четене :D
annamaria

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Мар 2015, 13:01

Аз имам съмнения между тези имуностимулатори, точно пък за имунитет съм пила и най-накрая се отървах от всички останали проблеми след тежка пневмония само и единствено благодарение на пробиотик. Разбира се това е различно за всеки човек, може при мен пробеламът е да е бил в стомаха. :)) Важното е все пак от време на време да си хапваме пробиотик, пък и по малко истинско кисело мляко хехе !:)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот renetka » 21 Мар 2015, 13:26

Ваня Стойчева написа:Аз имам съмнения между тези имуностимулатори, точно пък за имунитет съм пила и най-накрая се отървах от всички останали проблеми след тежка пневмония само и единствено благодарение на пробиотик. Разбира се това е различно за всеки човек, може при мен пробеламът е да е бил в стомаха. :)) Важното е все пак от време на време да си хапваме пробиотик, пък и по малко истинско кисело мляко хехе !:)

Не виждам връзка между пневмония и стомах честно. Иначе да, абсолютно съм съгласна, че е хубаво профилактично да се пие хубав пробиотик, а за киселото мляко - ако имаш крава или коза и си квасиш ти, само тогава ще ти е истинско :)
renetka

Мнениеот Alexandrina » 23 Мар 2015, 12:36

renetka написа:
Ваня Стойчева написа:Аз имам съмнения между тези имуностимулатори, точно пък за имунитет съм пила и най-накрая се отървах от всички останали проблеми след тежка пневмония само и единствено благодарение на пробиотик. Разбира се това е различно за всеки човек, може при мен пробеламът е да е бил в стомаха. :)) Важното е все пак от време на време да си хапваме пробиотик, пък и по малко истинско кисело мляко хехе !:)

Не виждам връзка между пневмония и стомах честно. Иначе да, абсолютно съм съгласна, че е хубаво профилактично да се пие хубав пробиотик, а за киселото мляко - ако имаш крава или коза и си квасиш ти, само тогава ще ти е истинско :)

Дефинирай "хубав пробиотик". :) Всички са с полезни бактерии, вече зависи кой как ти влияе, мисля, че си е до организъм.
Alexandrina

Мнениеот mix_twix » 23 Мар 2015, 12:58

И аз си мисля, че зависи от човека, не от пробиотика. Е все пак ще има разлика ако единия цената му е 2лв. на другия 18, нали? !
Аватар
mix_twix

Мнениеот Lili_pili » 23 Мар 2015, 14:38

mix_twix написа:И аз си мисля, че зависи от човека, не от пробиотика. Е все пак ще има разлика ако единия цената му е 2лв. на другия 18, нали? !

На вторите ще са им по-живи бактериите сигурно! :lol: :lol: :lol:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот annamaria » 23 Мар 2015, 14:54

Е, определено по-скъпото ще е по-хубаво :) Аз май ще си взема от тези перлите, че бая хора ги похвалиха. Те май са някъде по средата като цена...
annamaria

Мнениеот Локумът » 23 Мар 2015, 15:24

annamaria написа:Е, определено по-скъпото ще е по-хубаво :) Аз май ще си взема от тези перлите, че бая хора ги похвалиха. Те май са някъде по средата като цена...

Кои са тея перли? :))
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти