Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот renetka » 01 Апр 2015, 12:03

MGB написа:
renetka написа:
dinkog написа:Да си вземаме пробиотици и да си пием на воля - профилактично :) Точно да приготвим червата за времето на барбекютата на открито :Р

Образно казано, да :) Шегата настрана, в междинните сезони наистина е хубаво да се приемат такива поддържащи добавки, било то за стомах, черва, имунна система, тонус и т.н.

Миналата есен имах нещо като гастрит и сега направо ме е страх да ям сезонните зеленчуци, както и плодове, зада не се раздразни стомаха ми, дали мога да предотвратя нова раздразване с такава добавка? :roll:

Давай :) Определено това ти е решението, но все пак не прекалявай с марулите - те най-много дразнят.
renetka

Мнениеот qwerryyy » 01 Апр 2015, 12:36

Освен и аз да си взема пробиотици и да пия, че и аз имах проблеми с червата и не съм се сетила за този вариант :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот m0n4eto » 01 Апр 2015, 13:06

Lisica написа:
m0n4eto написа:личната ми лекарка ми беше препоръчала да пия пробиотик и за да облекчи непоносимостта ми към лактоза.

Ха, това е супер и аз ще си взема пробиотик, че и аз имам непоносимост :(

а имаш ли някаква идея за качествен пробиотик, с който да опиташ и да видиш дали ще се повлияеш?
Аватар
m0n4eto

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Апр 2015, 13:57

m0n4eto написа:
Lisica написа:
m0n4eto написа:личната ми лекарка ми беше препоръчала да пия пробиотик и за да облекчи непоносимостта ми към лактоза.

Ха, това е супер и аз ще си взема пробиотик, че и аз имам непоносимост :(

а имаш ли някаква идея за качествен пробиотик, с който да опиташ и да видиш дали ще се повлияеш?

Тук говориха за някакви Перли, но за мен лично 30лв. са ми много за едно 'апче, затова бих си взела някакви по-обикновени до към 10-15лв. тип Линекс. Иначе за лисанка не знам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот mix_twix » 01 Апр 2015, 15:39

Вместо да се чудите, вземете да си подквасите едно кисело мляко и си хапвайте ;))
Аватар
mix_twix

Мнениеот m0n4eto » 02 Апр 2015, 10:35

marsu написа:Тук говориха за някакви Перли, но за мен лично 30лв. са ми много за едно 'апче, затова бих си взела някакви по-обикновени до към 10-15лв. тип Линекс. Иначе за лисанка не знам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

замислям се дали да не ги пробвам тия перли. дали ще си взема по-евтин пробиотик и ще хвърля 10лв. за някоя глупост, или ще си взема направо по-качествен продукт... май разликата ще я разбера след като опитам :)

mix_twix написа:Вместо да се чудите, вземете да си подквасите едно кисело мляко и си хапвайте ;))

пази боже! с моите кулинарни умения, най-много да създам експлозив :mrgreen:
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Локумът » 02 Апр 2015, 11:04

Пийте Линекс ;))) така или иначе няма как да разберете дали са ви подействали добре тея бактерии :)
Аватар
Локумът

Мнениеот annamaria » 02 Апр 2015, 11:28

Да, аз съм си патила от евтини добавки определено...
Мен, междудругото още ми е затормозен стомаха, нищо, че го спрях този л-карнитин :roll: Балон съм си и това е :(
А за млякото и подквасването му - никога не съм пробвала, а пък и то не става от 1 кисело мляко все пак :mrgreen:
annamaria

Мнениеот mimeto90 » 02 Апр 2015, 13:01

m0n4eto написа:
marsu написа:Тук говориха за някакви Перли, но за мен лично 30лв. са ми много за едно 'апче, затова бих си взела някакви по-обикновени до към 10-15лв. тип Линекс. Иначе за лисанка не знам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

замислям се дали да не ги пробвам тия перли. дали ще си взема по-евтин пробиотик и ще хвърля 10лв. за някоя глупост, или ще си взема направо по-качествен продукт... май разликата ще я разбера след като опитам :)

А в Линекс и тези перли еднакъв брой бкатерии ли има? :roll:
mimeto90

Мнениеот Krum » 02 Апр 2015, 13:07

Аз предпочитам Линекс, в тея перли има палмово масло, може ли не пия пробиотици с маргарин, лафим си тука за биокозметика и за зехтин, ама иначе пробоитика с палмово и растително масло, а цената на Линекс много лоша, а бактериите са 2 пъти повече отколкото е перлите, а цената им излиза малко по-надолу за въпросните капсули с маргарин.
Аватар
Krum

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти