Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот nadqta » 02 Апр 2015, 13:29

Krum написа:Аз предпочитам Линекс, в тея перли има палмово масло, може ли не пия пробиотици с маргарин, лафим си тука за биокозметика и за зехтин, ама иначе пробоитика с палмово и растително масло, а цената на Линекс много лоша, а бактериите са 2 пъти повече отколкото е перлите, а цената им излиза малко по-надолу за въпросните капсули с маргарин.

Правилно! И аз мисля, че трябва да се гледа какво всъщност се съдържа, а не да се определя качеството от цената :idea:
nadqta

Мнениеот веселказасмяна » 02 Апр 2015, 13:53

Krum написа:Аз предпочитам Линекс, в тея перли има палмово масло, може ли не пия пробиотици с маргарин, лафим си тука за биокозметика и за зехтин, ама иначе пробоитика с палмово и растително масло, а цената на Линекс много лоша, а бактериите са 2 пъти повече отколкото е перлите, а цената им излиза малко по-надолу за въпросните капсули с маргарин.

Зад теб съм, Крум, само не разбрах логиката с маргарина, но си е точно така, в Линекс има два пъти повече живи бактерии, спрямо перлите, току-що проверих, не, че съм фен на Линекс, но за справката го казвам!
веселказасмяна

Мнениеот Lili_pili » 02 Апр 2015, 14:13

Не знам, аз пък не смятам, че наистина всичко е от цената, а по-скоро от съставките вътре. :roll:
веселказасмяна написа:Зад теб съм, Крум, само не разбрах логиката с маргарина, но си е точно така, в Линекс има два пъти повече живи бактерии, спрямо перлите, току-що проверих, не, че съм фен на Линекс, но за справката го казвам!

:)) Маргарина сигурно ще е заради палмовото масло, хаха!
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот annamaria » 03 Апр 2015, 14:35

Казаха ми, че за регулиране и профилактика е по-добре да пия пробиотик със средно количество бактерии :roll: А тези с многото бактерии са за сериозни случаи - примерно непрекъсната диария, след операции и т.н.
annamaria

Мнениеот Rali_hr » 03 Апр 2015, 15:24

annamaria написа:Казаха ми, че за регулиране и профилактика е по-добре да пия пробиотик със средно количество бактерии :roll: А тези с многото бактерии са за сериозни случаи - примерно непрекъсната диария, след операции и т.н.

Това е много добър съвет, значи понякога многото не е много хубаво :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот magda » 03 Апр 2015, 15:32

Rali_hr написа:
annamaria написа:Казаха ми, че за регулиране и профилактика е по-добре да пия пробиотик със средно количество бактерии :roll: А тези с многото бактерии са за сериозни случаи - примерно непрекъсната диария, след операции и т.н.

Това е много добър съвет, значи понякога многото не е много хубаво :)

Оооо ами аз вече си купих такъв с много бактерии, ама не вярвам да ми стане нещо от него ако го изпия :idea:
magda

Мнениеот qwerryyy » 03 Апр 2015, 15:48

Надали ще ти навреди! :)))
Аватар
qwerryyy

Мнениеот m0n4eto » 03 Апр 2015, 16:32

аналога с палмовото масло не го разбрах. то само по себе си има доста полезни свойства - съдържа коензим Q10, както и витамини А и Е.
Аватар
m0n4eto

Мнениеот mix_twix » 03 Апр 2015, 16:34

m0n4eto написа:аналога с палмовото масло не го разбрах. то само по себе си има доста полезни свойства - съдържа коензим Q10, както и витамини А и Е.

Да, до някъде, но като цяло не е особено полезно за организма ни, има по-добри неща, от които да си ги набавим :))
Аватар
mix_twix

Мнениеот renetka » 06 Апр 2015, 12:12

magda, ти за профилактика ли? А имаш ли подуване и балониране?

Rali_hr, явно да :) Но не знам дали може да навреди :roll:
renetka

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти