Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот renetka » 06 Апр 2015, 12:29

annamaria написа:Казаха ми, че за регулиране и профилактика е по-добре да пия пробиотик със средно количество бактерии :roll: А тези с многото бактерии са за сериозни случаи - примерно непрекъсната диария, след операции и т.н.

Логично ми звучи да ти кажа...
Би трябвало с всичко да е така - не пиеш аулин за слаба болка :roll: И не гълташ волтарен за щяло и нещяло...
renetka

Мнениеот Kaya » 06 Апр 2015, 13:21

renetka написа:
annamaria написа:Казаха ми, че за регулиране и профилактика е по-добре да пия пробиотик със средно количество бактерии :roll: А тези с многото бактерии са за сериозни случаи - примерно непрекъсната диария, след операции и т.н.

Логично ми звучи да ти кажа...
Би трябвало с всичко да е така - не пиеш аулин за слаба болка :roll: И не гълташ волтарен за щяло и нещяло...

A, не е така, зависи кой как ги вижда нещата и как е свикнал. Някои пият антибиотик само ако кихнат :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот m0n4eto » 06 Апр 2015, 14:37

Kaya написа:A, не е така, зависи кой как ги вижда нещата и как е свикнал. Някои пият антибиотик само ако кихнат :)

затова развиват и резистентност към сума ти лекарства и са перманентно болни, че не им стига хипохондрията ;)
Аватар
m0n4eto

Мнениеот kauda » 06 Апр 2015, 15:00

Според баба ми е хубаво, когато имаш малко дете, то да имаш и една опаковка антибиотици за всеки случай :)
Аватар
kauda

Мнениеот Neven498 » 06 Апр 2015, 17:52

kauda написа:Според баба ми е хубаво, когато имаш малко дете, то да имаш и една опаковка антибиотици за всеки случай :)

Баба ти добре казва, само дето не всяка болежка се третира с антибиотици. ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот mix_twix » 07 Апр 2015, 09:38

kauda написа:Според баба ми е хубаво, когато имаш малко дете, то да имаш и една опаковка антибиотици за всеки случай :)

Е това е страхотия чак!
Аватар
mix_twix

Мнениеот renetka » 07 Апр 2015, 12:03

Kaya написа:A, не е така, зависи кой как ги вижда нещата и как е свикнал. Някои пият антибиотик само ако кихнат :)

m0n4eto написа:

затова развиват и резистентност към сума ти лекарства и са перманентно болни, че не им стига хипохондрията ;)

Ооо да! Има големи максималисти ;) А максимализъм в комбинация с хипохондрия е простооо :mrgreen:
Ако пиеш силни лекарства за дребни проблеми, какво ще правиш като ти се случи голям проблем, а вече не ти влияе силното лекарство, защото си предобрил :roll: Мисля, че същото е и с пробиотиците тук...
renetka

Мнениеот Monika_Spasova » 07 Апр 2015, 12:17

Аз винаги пия лекарства, а ако ме заболи корем пия една седмица пробиотици :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Neven498 » 07 Апр 2015, 15:50

renetka написа:

m0n4eto написа:

Ооо да! Има големи максималисти ;) А максимализъм в комбинация с хипохондрия е простооо :mrgreen:
Ако пиеш силни лекарства за дребни проблеми, какво ще правиш като ти се случи голям проблем, а вече не ти влияе силното лекарство, защото си предобрил :roll: Мисля, че същото е и с пробиотиците тук...

Пробиотикът не е лекарство, а имуностимулираща добавка. ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот renetka » 09 Апр 2015, 12:04

Neven498 написа:Пробиотикът не е лекарство, а имуностимулираща добавка. ;)

Да, но пак не трябва да се прекалява :) Щом има по-слаби и по-силни, сигурно за по-малки проблеми е по-добре по-слабите и обратното ;) То е хубаво да се пие и много вода, но някои хора прекаляват и се наливат с 7 литра примерно, което товари бъбреците и не е добре. Не знам, аз така го разбирам поне...Силен пробиотик за след операции, коремни да речем, когато всичко в корема ти е с надолу главата, за профилактика и регулация - по-умерен. И такааа :) Романче ми се получи май ;)
renetka

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти