Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

20 Мар 2015, 15:40

Никога не съм виждала такива комбинирани добавки, даже за пребиотик за първи път чувам. Вие кое избирате, когато сте на силни антибиотици?

21 Мар 2015, 12:29

Krum написа:
annamaria написа:
Snejna написа:А пили ли сте пробиотици просто, за да си подсилите имунитета? :roll:

Е, къде ги хвърли сега при имунната система пробиотиците? :shock: :roll:

Е що да не, пробиотиците си спомагат чревното здраве, което пък е основното за здравето на целия организъм. По същата причина можеш да пиеш пробиотици след като си боледувал.

Разбира се, пробиотиците укрепват целия организъм, така че можеш да ги пиеш профилактично. А като боледуваш и си на антибиотик ги взимаш, за да не ти се съсипе стомаха.

21 Мар 2015, 12:34

Krum написа:
annamaria написа:
Snejna написа:А пили ли сте пробиотици просто, за да си подсилите имунитета? :roll:

Е, къде ги хвърли сега при имунната система пробиотиците? :shock: :roll:

Е що да не, пробиотиците си спомагат чревното здраве, което пък е основното за здравето на целия организъм. По същата причина можеш да пиеш пробиотици след като си боледувал.

Не мисля, че пробиотици се пият за имунната система. Пият се, когато си боледувал И си пил антибиотик, за да не ти се бъгне стомаха и червата, които явно се увреждат от антибиотика. Иначе, да - профилактично може да пиеш пробиотик, но тази профилактика е за стомашно-чревната система. За имунната-имуностимулатори.

Леле, аз още преди да съм си взела пробиотик, станах голям спец от толкова четене :D

21 Мар 2015, 13:01

Аз имам съмнения между тези имуностимулатори, точно пък за имунитет съм пила и най-накрая се отървах от всички останали проблеми след тежка пневмония само и единствено благодарение на пробиотик. Разбира се това е различно за всеки човек, може при мен пробеламът е да е бил в стомаха. :)) Важното е все пак от време на време да си хапваме пробиотик, пък и по малко истинско кисело мляко хехе !:)

21 Мар 2015, 13:26

Ваня Стойчева написа:Аз имам съмнения между тези имуностимулатори, точно пък за имунитет съм пила и най-накрая се отървах от всички останали проблеми след тежка пневмония само и единствено благодарение на пробиотик. Разбира се това е различно за всеки човек, може при мен пробеламът е да е бил в стомаха. :)) Важното е все пак от време на време да си хапваме пробиотик, пък и по малко истинско кисело мляко хехе !:)

Не виждам връзка между пневмония и стомах честно. Иначе да, абсолютно съм съгласна, че е хубаво профилактично да се пие хубав пробиотик, а за киселото мляко - ако имаш крава или коза и си квасиш ти, само тогава ще ти е истинско :)

23 Мар 2015, 12:36

renetka написа:
Ваня Стойчева написа:Аз имам съмнения между тези имуностимулатори, точно пък за имунитет съм пила и най-накрая се отървах от всички останали проблеми след тежка пневмония само и единствено благодарение на пробиотик. Разбира се това е различно за всеки човек, може при мен пробеламът е да е бил в стомаха. :)) Важното е все пак от време на време да си хапваме пробиотик, пък и по малко истинско кисело мляко хехе !:)

Не виждам връзка между пневмония и стомах честно. Иначе да, абсолютно съм съгласна, че е хубаво профилактично да се пие хубав пробиотик, а за киселото мляко - ако имаш крава или коза и си квасиш ти, само тогава ще ти е истинско :)

Дефинирай "хубав пробиотик". :) Всички са с полезни бактерии, вече зависи кой как ти влияе, мисля, че си е до организъм.

23 Мар 2015, 12:58

И аз си мисля, че зависи от човека, не от пробиотика. Е все пак ще има разлика ако единия цената му е 2лв. на другия 18, нали? !

23 Мар 2015, 14:38

mix_twix написа:И аз си мисля, че зависи от човека, не от пробиотика. Е все пак ще има разлика ако единия цената му е 2лв. на другия 18, нали? !

На вторите ще са им по-живи бактериите сигурно! :lol: :lol: :lol:

23 Мар 2015, 14:54

Е, определено по-скъпото ще е по-хубаво :) Аз май ще си взема от тези перлите, че бая хора ги похвалиха. Те май са някъде по средата като цена...

23 Мар 2015, 15:24

annamaria написа:Е, определено по-скъпото ще е по-хубаво :) Аз май ще си взема от тези перлите, че бая хора ги похвалиха. Те май са някъде по средата като цена...

Кои са тея перли? :))
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27