Съгласни ли сте да заплатите дължимото към Здравната каса до 6 месеца, за да се възвърнат правата ви?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Съгласни ли сте да заплатите дължимото към Здравната каса до 6 месеца, за да се възвърнат правата ви?

Мнениеот Lilly_milly » 29 Яну 2015, 15:55

Отдавна не съм в течение със случващото се около законите, които се менят в здравната ни система, но научих нещото, което предполагам ме интересува най-много :arrow: трябва да се заплати дължимото към Здравната каса до 6 месеца, за да се възвърнат правата ми, в противен случай, след изтичането на тези месеци, трябва да внеса за всички месеци, през които не съм се осигурявала, за да имам права! :o :o :shock:

Прекъснах правата си докато бях в чужбина преди около 4 години и от тогава не съм внасяла здравни осигуровки, преди два месеца започнах работа и сега тепърва започвам да имам някакви по-стабилни финанси, та защо тези хора очакват, че ще имам възможността да им внеса сумата, която се иска от мен :idea: :idea: :shock:
doctor.jpg
doctor.jpg (11.41 KiB) Прегледано 2551 пъти

Казано честно не съм особено съгласна да заплащам дължимото към Здравната каса, тъй като за 10 години, в които се самоосигурявам, т.е. съм навършила пълнолетие, по никакъв начин не ми е помогнала за нищичко! :evil: :evil:
Смятате ли за редно всичко това, заплащането за 3 години назад, да кажем в рамките на 6 месеца, това са близо 650 лева, :shock: кой нормален човек може да си ги извади от джоба, особено в това време от годината и да дава по 120 лева на месец, за да може, когато му се наложи да кажат, че няма пари и не могат да му пуснат изследванията? :evil: :evil:
Lilly_milly

Re: Съгласни ли сте да заплатите дължимото към Здравната каса до 6 месеца, за да се възвърнат правата ви?

Мнениеот Fancy » 29 Яну 2015, 16:11

Смятам, че е ок, когато става дума за ромите, например, сега ще би трябвало да не харчат от ресурса за щяло и нещало, но от друга страна може да ангажират много повече спешна помощ, тъй като нямат право да ти отказват :idea:
Fancy

Re: Съгласни ли сте да заплатите дължимото към Здравната каса до 6 месеца, за да се възвърнат правата ви?

Мнениеот Krum » 29 Яну 2015, 16:41

Изобщо не съм съгласен, тва е смешно и абсурдно. Разбира се все го гледаме от призмата на това, че мразим ромите, да но няма само роми. Има много хора, без възможности от къде да ги вземат тези пари? Виждаме много български семейства, живеещи с помощите на децата си то 70-100 лева месечно, от тях ли очаквате да имат здравни осигуровки, или да платят тези пари към държавата?
Циганите, които толкова хокаме, вземат семейни помощи в хиляди левове, докато българите, които искаме да защитим едва преживяват и сега отново ще бъдат ощетени от малкото им право поне, при нужда да изпросят парите за възстановяване на здравните им права, защото ще им ги търсят от 15 години назад! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Г-н Москов нека да намери по друг начин да си пълни хазната, а не от празния джоб на хората! Нека се огледа къде изтичат хиляди левове източвани от касата, а не да иска да вземе и нямането на хората, за да напълни отново касата, която пак да бъде източена от съвестните лекари! :!:
Аватар
Krum

Мнениеот Malina » 29 Яну 2015, 17:37

Аз също не съм съгласна! Това е тормоз над българите, които и без друго не могат да се похвалят с големи доходи!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Яну 2015, 18:21

Г-н Москов да си гледа работата, нека той да плати на хората, наистина първо да си ооравят дупките в касата, после да се опитват да тормозят хората още повече!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Яну 2015, 23:01

А и сега е смешна история, от няколко месеца баба ми има проблеми и е по болници, вчера се наложи пак да я примат в билница - трябваше да носим всичко, включително лекарствата, абокат и какво ли още не - в крайна сметка, когато си здравно осигурен получаваш едно легло в студена стая, а лекарствата и всичко отанало - за наша сметка? Защо да съм здравно осигурена? Министъра обаче няма да отговори на тези въпроси. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lollipop » 30 Яну 2015, 10:50

А, да бе, изобщо не съм съгласна. Хората и без друго нямат пари, после ще се чудят, защо още повече бягат от България, не стига, че не ни се осигурява никакъв нормален и достоен живот, работим като животни за чест и слава, а отгоре на всичкото и нещо си дължимо ще се плаща, аз не дължа нищо за услуга, която не съм ползвала!
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 30 Яну 2015, 12:16

Нали го знаете този виц:
Син води в болница баща си. В приемната го питат:
- Има ли чехли?
- Да.
- Халат?
- Да.
- Чаршафи, завивки?
- Да.
- Матрак, възглавница?
- Да.
- Марли, тампони, спринцовки?
- Да, ей там в куфара са.
- А,кой е този с бялата престилка, които стои до вас?
- За всеки случай съм довел и лекар, че може и да си нямате.

... е защо да плащаме, след като положението е описано по-горе? Ако ще давам 2-3000 за да влезна в болница, в която ще мръзна, ще се държат с мен като с куче и ще мизерствам, по-добре да ги дам да ида в частна болница! Когато осигурят на хората истинска болнична, доболнична помощ и спешна, тогава да имат повече претенции!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот MollyDolly » 04 Фев 2015, 12:46

Kaya написа:Нали го знаете този виц:
Син води в болница баща си. В приемната го питат:
- Има ли чехли?
- Да.
- Халат?
- Да.
- Чаршафи, завивки?
- Да.
- Матрак, възглавница?
- Да.
- Марли, тампони, спринцовки?
- Да, ей там в куфара са.
- А,кой е този с бялата престилка, които стои до вас?
- За всеки случай съм довел и лекар, че може и да си нямате.

... е защо да плащаме, след като положението е описано по-горе? Ако ще давам 2-3000 за да влезна в болница, в която ще мръзна, ще се държат с мен като с куче и ще мизерствам, по-добре да ги дам да ида в частна болница! Когато осигурят на хората истинска болнична, доболнична помощ и спешна, тогава да имат повече претенции!

Работата е там, че обикновено като се наложи на човек, може и да няма с момента необходимите пари за това, то и за това богатите не плащат здравни осигуровки, щото не ги боли, само ние сме тея балъци дето на държавата ако не дадем 3000, после ще трябва на частника да дадем 6000, ама в повечето случаи хората ги нямат
MollyDolly

Мнениеот Rali_hr » 04 Фев 2015, 13:50

За мен лошо няма да се искат едни пари за една услуга, която е истинска! Нормално ли е да те приемат в болницата и да си носиш всичко? Моя приятелка ражда мин. седмица секцио, от болницата ѝ искаха игли и конци чак, нещо си за катетъра, абокат, е това не е ли смешно?! За това ли плащаме?! :shock:
Аватар
Rali_hr

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси