Отдавна не съм в течение със случващото се около законите, които се менят в здравната ни система, но научих нещото, което предполагам ме интересува най-много

трябва да се заплати дължимото към Здравната каса до 6 месеца, за да се възвърнат правата ми, в противен случай, след изтичането на тези месеци, трябва да внеса за всички месеци, през които не съм се осигурявала, за да имам права!
Прекъснах правата си докато бях в чужбина преди около 4 години и от тогава не съм внасяла здравни осигуровки, преди два месеца започнах работа и сега тепърва започвам да имам някакви по-стабилни финанси, та защо тези хора очакват, че ще имам възможността да им внеса сумата, която се иска от мен

- doctor.jpg (11.41 KiB) Прегледано 2551 пъти
Казано честно не съм особено съгласна да заплащам дължимото към Здравната каса, тъй като за 10 години, в които се самоосигурявам, т.е. съм навършила пълнолетие, по никакъв начин не ми е помогнала за нищичко!
Смятате ли за редно всичко това, заплащането за 3 години назад, да кажем в рамките на 6 месеца, това са близо 650 лева,

кой нормален човек може да си ги извади от джоба, особено в това време от годината и да дава по 120 лева на месец, за да може, когато му се наложи да кажат, че няма пари и не могат да му пуснат изследванията?