Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

Мнениеот Kaya » 11 Фев 2015, 18:24

Казали са ти какъв е начина, трябва да е меко, но не чак развалено меко! :) Успех с избора и с вкусните салати с авокадо! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lili_pili » 12 Фев 2015, 10:46

Не знаех, че трябва да е меко, аз го избирам като всеки плод, да е леко меко, защото си го представям така, все едно е круша, ако е много твърдо, значи не е вкусно. Явно случайно съм нацелвала правилната комбинация. :mrgreen:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Lollipop » 12 Фев 2015, 12:04

И аз го пипам, представете си едно авокадо колко е опипвано от всички хора, минали през магазина. :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот renetka » 12 Фев 2015, 15:06

Snejna написа:
renetka написа:Привет!
Миналата седмица три пъти си правих салата с авокадо. Два пъти беше супер, а третото авокадо имаше много странен, гаден и специфичен дъх. От едно и също място са, и трите бяха меки, но със зелена кора (не почернели)...Нямам обяснение, а и нямам голяма практика с авокадо още :lol:
Другото което е, че съм чувала и чела, че за да узрее (омекне) по-бързо, а не ти се чака, е да го сложиш до банани!

А бананите да узреят по-бързо, трябва да ги сложиш до ябълки! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: Ахахаха! Е, това не го знаех!
renetka

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Фев 2015, 16:14

О,да за бананите и ябълките и аз го знам и затова винаги ги държа далеч едни от други, особено ако съм купила повече банани! :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Malina » 12 Фев 2015, 17:23

И аз по мекота го избирам, то нито има аромат по който да усетиш, както е пъпеша примерно, така че само по мекота.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот renetka » 13 Фев 2015, 14:31

А и не съм убедена, че самото авокадо няма и то някакво влияние върху съседите си, защото това последното, което ми имаше дъх, беше съсипало морковите в съседство :lol:
renetka

Мнениеот renetka » 13 Фев 2015, 14:31

А и не съм убедена, че самото авокадо няма и то някакво влияние върху съседите си, защото това последното, което ми имаше дъх, беше съсипало морковите в съседство :lol:
renetka

Мнениеот Snejna » 13 Фев 2015, 14:58

renetka написа:А и не съм убедена, че самото авокадо няма и то някакво влияние върху съседите си, защото това последното, което ми имаше дъх, беше съсипало морковите в съседство :lol:

:mrgreen: Сигурно влияе по някакъв начин и на съседите си, аз авокадото си го държа при останалите плодове, но няма как да разбера дали им влияе, защото у нас плодовете не се задържат за много дълго! :mrgreen:
Аватар
Snejna

Мнениеот maminka » 13 Фев 2015, 15:06

renetka написа:А и не съм убедена, че самото авокадо няма и то някакво влияние върху съседите си, защото това последното, което ми имаше дъх, беше съсипало морковите в съседство :lol:

Странно, аз си мислих, че ябълките помагат на авокадото да узрее по-бързо... :roll:
maminka

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене