Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

31 Мар 2017, 15:30

Между другото, може да се запази авокадото, като се напръска с лимон, или с оцет, след като сте го отрязали. :) така може да се съхрани няколко дни преди да покафенее много и да не става за ядене.

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

28 Апр 2017, 10:48

Авокадото, което е с черна кора е най-вкусното, което съм опитвал, много наситен цвят има отвътре и много вкусно, а то е направо ярко жълто, определено доста атрактивно.

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

28 Апр 2017, 11:02

Трябва да е по-меко на пипане и да е с тъмна кора. Тогава е готово за ядене

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

28 Апр 2017, 11:27

renetka написа:Трябва да е по-меко на пипане и да е с тъмна кора. Тогава е готово за ядене

Зависи от сорта, има авокадо със светла и гладка кора, като това:
avocado.jpg
avocado.jpg (22.07 KiB) Прегледано 466 пъти

друг сорт, който съм виждал (но тоя вид ми се струва по-жилав):
avocado (2).jpg
avocado (2).jpg (26.56 KiB) Прегледано 466 пъти

И тука вече идва това с черната кора, за мен най-вкусното, но рядко се намира по магазините ни:
avocado (1).jpg
avocado (1).jpg (26.2 KiB) Прегледано 466 пъти

Може да има и други вариации, но това са тези, които аз съм виждал и купувал. Най-основното е, че авокадото не трябва да е развалено около дръжката където е била и да е меко на пипане, тогава е готово за ядене. :mrgreen:

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

18 Май 2017, 09:28

Локума, много добре си разделил снимките и описал. Не им знам сортовете,със сигурност са различни. За мен това, което си написал най-отдоллу също ми е любимо, сърцевината му е направо жълта. Вземам и от средния вид, този с неравната кора, отново има добър вкус. Докато този с равната и тънка кора е по-скоро блудкаво.

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

18 Май 2017, 11:28

Забелязала съм, че черното авокадо го продавата като "готово за консумация" в едни тарелки, по около 6 лева тарелката.

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

23 Май 2017, 12:13

Lollipop написа:Забелязала съм, че черното авокадо го продавата като "готово за консумация" в едни тарелки, по около 6 лева тарелката.

Да, то май е същото, не съм вземал от готовото, винаги си вземам и изчаквам да си узрее, колкото трябва. :roll:

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

15 Мар 2018, 10:22

dinkog написа:
Lollipop написа:Забелязала съм, че черното авокадо го продавата като "готово за консумация" в едни тарелки, по около 6 лева тарелката.

Да, то май е същото, не съм вземал от готовото, винаги си вземам и изчаквам да си узрее, колкото трябва. :roll:

Понякога пускат готови за консумация в Билла на цена около 2,50 бройката на промоция. Иначе са към 7 лева.

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

16 Мар 2018, 17:55

Аз в началото не знаех как трябваше да се яде това авокадо и го консумирах сурово :grin: Викам си: "Какво е това? Как може някой да яде такова нещо? Ужас!" Ама се научих де :D. Та, да се върна по същество и да престана да се излагам. Много рядко мога да си намеря хубаво авокадо. Преди си взимах от различни места и най-вече големите вериги, но няколко пъти попаднах на лоша партида и спрях да купувам от там. Сега ходя в кварталното магазинче и си взимам, когато преценя. Понеже там не ходят много хора, авокадото "намира" време, за да узрее. Но не знам какъв сорт е. Иначе е със светлозелена кора (не като на снимката), но наистина е много вкусно. Затова ти предлагам да търсиш в кварталните магазинчета, там е най-добрата стока. :mrgreen:

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

16 Мар 2018, 18:02

Авокадото не бива да е много меко, освен ако не искате да прави с него дип или да го добавяте към пюре. Плодът трябва да е с наситен цвят и твърд, когато го купувате. Ако е мек значи е почти неизползваем. А по повод това, че не всеки го харесва, зависи как е приготвено. Самото то е безвкусно, така че зависи към какво го добавяте и какви подправки използвате. Вариантите са много, но има един лесен и бърз, в който пюрирате две твърдо сварени яйца и едно авокадо, добавяте сок от лимон, малко зехтин, чер пипер, копър и лъжица заквасена сметана. Чудесно е върху препечена филийка или да си го хапнете просто така.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10, 11, 12