Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

От колко часа нощен сън имат нужда децата, а вашето колко спи?

10 Фев 2015, 17:09

Детето ми вече е на годинка и започнах да се тревожа тъй като ми се вижда, че спи по доста повече от другите деца, говоря за нощен сън.

Не се оплаквам, тъй като имам повече време да върша домакински дела, но не зная дали не е прекалено за него да спи по 12, понякога и по 13 часа.
child.jpg
child.jpg (20.81 KiB) Прегледано 1574 пъти
Радвам се, че успя успешно да се пригоди към стаята си и спи спокойно в нея, но ми се струва прекалено, на фона на заниманията, които имаме, не е както лятото, сега те са много по-ограничени :roll:

Според вас колко часа е нормално да бъде нощния сън на децата, по колко спи вашата рожбичка и притеснявате ли се, че не може да си доспива или пък, че спри прекалено много, има ли място за притеснения в дългия му нощен сън :?:

Re: От колко часа нощен сън имат нужда децата, а вашето колко спи?

10 Фев 2015, 17:12

Ами ние сме на половин година, но спинкаме около 16-17 часа, но с някои паузи, събужда се да премрънка и до десетина минутки пак е заспал, не мисля, че има място за притеснение, все пак споделяла ли си с педиатъра и какво е неговото мнение? :?:

10 Фев 2015, 17:21

Нормално е да си спят повече децата, по 12-13 часа е нормално за такъв дребосък да спи през нощта, спокойно! :)

10 Фев 2015, 17:26

моето дете спи по много и не се притеснявам изобщо, сега е на 3 и спи по 12 часа на вечер и после по 3 следобед.

11 Фев 2015, 13:31

Моето момиченце спи различно, понякога не мога да я накарам да спи на обяд, затова пък вечер ляга рано и си отспива около 12 часа, иначе най-много по 10 нощем

11 Фев 2015, 14:09

Мисля, че във вашия случай няма нищо притеснително, зависи и от това колко са ангажирани физически децата, понякога, ако са прекалено уморени дори спят по-малко и по-неспокойно, затова винаги гледайте да си спазвате режима и съня ще е качествен :)

02 Апр 2015, 15:13

Всяко дете е различно а и зависи кога става сутрин, как играе през деня, ако гледа много телевизия детето спи по-малко и по-неспокойно!

16 Юни 2016, 11:38

Зависи и от възрастта на детето. Тийнейджърите над 13 г. 8 часа са им достатъчни, по- малките 9-10 ч., за бебоците над 14 часа е нормално да спят, предполагам, че в тях се включва и спането през деня.

20 Юни 2016, 16:08

ivoblinc написа:Зависи и от възрастта на детето. Тийнейджърите над 13 г. 8 часа са им достатъчни, по- малките 9-10 ч., за бебоците над 14 часа е нормално да спят, предполагам, че в тях се включва и спането през деня.

Те бебетата правят ли друго, освен да спят? :)

21 Юни 2016, 12:22

ivoblinc написа:Зависи и от възрастта на детето. Тийнейджърите над 13 г. 8 часа са им достатъчни, по- малките 9-10 ч., за бебоците над 14 часа е нормално да спят, предполагам, че в тях се включва и спането през деня.
До колкото знам, децата тийновете имат нужда от повече от 8 часа сън, до 10часа. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3