Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
Правила на форума
Добави отговор

Смятате ли аспартама за опасен, а с какво ще обясните обратното твърдение на един професор?

12 Фев 2015, 15:54

Скоро прочетох нещо, което едва можах да повярвам, че въобще някой се е опитал да обясни :idea: Един професор разясняваше, че аспартамът не е вреден, напълно безопасен е в малки дози :shock: :shock: (тези в газираните напитки) :idea:

Не разбирам какво искаше да каже с това и не зная кой се е опитал да убеди, може би децата, които биха пили газирани напитки с аспартам до пръсване?
Не, че няма и някои възрастни, които живеят в заблуда и все пак не мисля,
aspartam.jpg
aspartam.jpg (11.31 KiB) Прегледано 1875 пъти
че може да си толкова дезинформиран, за да смяташ, че на всичките газирани напитки и общо взето във всички сладки боклуци, включително и дъвките им няма нищо и не са опасни като цяло!

За вас как стоят нещата безопасен ли е аспартама и какви са причините, за да твърди такова нещо този професор :roll:

Re: Смятате ли аспартама за опасен, а с какво ще обясните обратното твърдение на един професор?

12 Фев 2015, 16:00

Не смятам, че от една напитка в месеца може до края на живота ти да се натрупа количество аспартам, което да доведе до последици, смятам, че и професора е имал нещо такова предвид :roll:

Re: Смятате ли аспартама за опасен, а с какво ще обясните обратното твърдение на един професор?

12 Фев 2015, 16:03

веселказасмяна написа:Не смятам, че от една напитка в месеца може до края на живота ти да се натрупа количество аспартам, което да доведе до последици, смятам, че и професора е имал нещо такова предвид :roll:

и аз така го приемам, а не да се тръби едва ли не че с всяка една напитка, колкото и да е рядко по някакъв начин се унищожаваме. Като цяло организма ни има способността да се справя с такива малки гадости, работата е там, че не трябва да го товарим ежедневно.

12 Фев 2015, 16:43

И аз мисля, че е имал предвид малките количества, а не това да се нагълтваме ежедневно с него.

13 Фев 2015, 12:55

Не е така, не можем и не трябва да товарим детския организъм с такива гадости, нямаме право и не разбирам хората, които си мислят, че това са малки дози, все пак малко от това, малко от онова, то се натрупва

13 Фев 2015, 13:56

Mauritius написа:Не е така, не можем и не трябва да товарим детския организъм с такива гадости, нямаме право и не разбирам хората, които си мислят, че това са малки дози, все пак малко от това, малко от онова, то се натрупва

Що пък само за детските организъм говорим, твоя по ли ти е немил? Иначе като изключим това, организма ни наистина знае как да се справи, никой не казва днес да дадеш кола на детето си или на себе си утре близалка и да си казваш всичко е 6, няма аспартам от едно и също място.

24 Фев 2015, 10:57

Много тъпо, вчера гледам на сиропа на детето, който пие сега - антибиотик, че съдържа аспартам. Не вярвам, че има някакви лечебни свойства, защо изобщо трябва да се слага, да използват друг подсладител, пък ако ще да се оскъпи.

24 Фев 2015, 12:02

е това е доста тъпо да го има и в лекарствата уж за здраве, след като той е един от основните източници на не-здраве! Много тъпо! Няма никакъв смисъл и нищо полезно в него, единственото, което предлага е сладост. :roll:

25 Юли 2016, 15:06

Mon_ton написа:И аз мисля, че е имал предвид малките количества, а не това да се нагълтваме ежедневно с него.

Да, но ежедневно поемаме аспартам - било чрез дъвките, било чрез някаква друга храна, в която се съдържа и не знаем, че има или не сме забелязали, че пише на етикета.

25 Юли 2016, 15:23

iwoni написа:
Mon_ton написа:И аз мисля, че е имал предвид малките количества, а не това да се нагълтваме ежедневно с него.

Да, но ежедневно поемаме аспартам - било чрез дъвките, било чрез някаква друга храна, в която се съдържа и не знаем, че има или не сме забелязали, че пише на етикета.

Много е вярно, пчоти във всяка храна има, особено пакетираните. Ако дъвката е едно малко зло, то ако днес ядем бисквити, някакви сладки, изпием някой витамин и накрая довършим с 2 коли, то сме поели доста голямо количество.
Ако е само 1-2 дъвки на ден как да е. ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2