Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Питки, баници, погачи - по-различен поглед от традиционния!

13 Фев 2015, 14:46

Всички обичаме традиционните баници и погачи с яйце и сирене, но да си признаем, че не винаги този род питки са ни по вкуса, а ни е иска и да опитаме нещо по-различно от традиционното. :roll: Като това например!

ppp.jpg
ppp.jpg (58.39 KiB) Прегледано 1627 пъти

Различния поглед над питките, погачите и баниците наистина е от значение, защото се получават такива не много традиционни шедьоври! :!: Със сигурност и вие знаете много рецепти, в които не се използва основно яйце и сирене, а има по-различни и нетрадиционни съставки като месо, зеленчуци, подправки! Надявам се да споделите вашия различен поглед над любимите ни питки, погачи и баници и да съберем най-вкусните идеи на едно място, а след това със сигурност бихме си хапнали, с традиционната ни любов към тестените изделия! :mrgreen:

Re: Питки, баници, погачи - по-различен поглед от традиционния!

13 Фев 2015, 15:03

Много ми харесват подобни баници или питки да ги наречем, но общо казано баници :mrgreen: За съжаление подобни неща са противопоказни на добрата фигура, но не пречи да си ги хапваме понякога. На мен любимо ми е бутер тесто с маслини, домати, зехтин, сирене, кашкавал, пилешко филе, гъби и завито на руло! :lol:

13 Фев 2015, 15:45

Много харесвам такива питки и погачи направени с различни съставки, в това число може да включим и киш. :) Аз много харесвам подобни със спанак:
Spinach-Quiche-with-cornmeal-crust-2.jpg
Spinach-Quiche-with-cornmeal-crust-2.jpg (52.73 KiB) Прегледано 1617 пъти

13 Фев 2015, 16:22

Страхотно изглеждат такива питки с интересен пълнеж, но пък хич не са диетични, за съжаление ;(

18 Фев 2015, 11:43

Невероятни питки, на мен една от любимите ми нетрадиционни питки или баница не знам как да го нарека е картофник, пълни се тесто с варени картофи с подправки, звучи много просто, но е изненадващо вкусно :)

18 Фев 2015, 12:03

Много харесвам такива баници, добре че жената има талант да ми прави, но после и корема се обажда де аххах :) както и дае, моята любима ми е с кисело зеле, не знам дали сте яли, викаме му зелник тука :)

18 Фев 2015, 13:27

Май и пица калцоне може да влезе в списъка на нашия вид питки :) А тази на първата снимка с пилешкото изглежда много добре някой има ли идея как ще се прави? :)

18 Фев 2015, 14:06

Snejna написа:Май и пица калцоне може да влезе в списъка на нашия вид питки :) А тази на първата снимка с пилешкото изглежда много добре някой има ли идея как ще се прави? :)

Знам ли, сигурно е изпържнео първо с лук и некви неща, изглежда ми намазано с майонеза и с месото отгоре завито на руло и изпечено :)

18 Фев 2015, 14:45

оф, само идеи давате, а си предсавям баница напълнена с килограм кашкавал, дали ще стане вкусно??

18 Фев 2015, 15:12

И аз съм голям почитател, тъй съм си научен от мама, без хубав хляб на масата не сядам и жената ще не ще се научи да меси и всеки ден имаме нещо подобно за хапване. Но са ми най-любими питките с подправки и чесън! :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3