Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Бабините съвети, които всеки обича и използва, хайде да ги съберем тук!

26 Окт 2015, 12:38

fawla написа:
qwerryyy написа:Баба ми правеше един орехов ликьор, някой случайно да е чувал или да знае рецепта? :roll:

Не знам от къде го беше взела майка ми, но съм пила такова, как помага при стомашни болки не е истина просто! :mrgreen:

да, наситина помага а и като цяло ако си го пиеш от време на време няма да ти навреди :)

26 Окт 2015, 14:19

qwerryyy написа:
fawla написа:Не знам от къде го беше взела майка ми, но съм пила такова, как помага при стомашни болки не е истина просто! :mrgreen:

да, наситина помага а и като цяло ако си го пиеш от време на време няма да ти навреди :)

А на някой все още да му се намира рецепта за този ликьор и в какви случаи помага, т.е. ако е на спиртна основа, дали би бил добре при гастрит, например? :roll:

23 Окт 2016, 20:50

Точно с бабините съвети се отървах от акнето.
Пробвах всякаква козметика за мазна кожа,но винаги преди цикъл излизаха пъпки по лицето ми.
Баба ми ме накара 1 месец да си мия лицето сутрин и вечер само със сода.Не вярвах,но на следващия месец пъпки нямах.

24 Окт 2016, 09:17

Аз с елекувам при настинка и грип с компрес от синап и ракия. Баба ми го е прилагала и за възпалено гърло и на гърдите. Винаги ме успокоявало. А другото нещо, което ми е правила като дете е краката в гореща вода със морска сол пак срещу настинка. :wink:

24 Окт 2016, 11:29

Nenna73 написа:Точно с бабините съвети се отървах от акнето.
Пробвах всякаква козметика за мазна кожа,но винаги преди цикъл излизаха пъпки по лицето ми.
Баба ми ме накара 1 месец да си мия лицето сутрин и вечер само със сода.Не вярвах,но на следващия месец пъпки нямах.

За този ефект на содата за първи път чувам! Супер, да са живи и здрави бабите!

И аз си спазвам доста неща от техните рецепти. Например при хрема с памуче си мажа носа отвътре и доста по-бързо ми минава.

27 Окт 2016, 14:06

zheleva212 написа:

И аз си спазвам доста неща от техните рецепти. Например при хрема с памуче си мажа носа отвътре и доста по-бързо ми минава.

С какво си мажеш носа, освен с памук? :mrgreen: Сега имам жестока хрема, кажи своя трик?

28 Окт 2016, 14:19

На содата придават все много добри и хубави свойства, така че не бих се учудила, ако наистина действа толкова добре на акнето! Малко хора може би са пробвали подобен трик, който да им помогне..

03 Ное 2016, 21:27

kauda написа:
zheleva212 написа:

С какво си мажеш носа, освен с памук? :mrgreen: Сега имам жестока хрема, кажи своя трик?

Аз хубав съвет съм дала, нямам думи :lol: ! Мажа носа отвътре и мед или ракия. За да не изгори ракията и да се загуби усещането за мирис, първо с крем здраве малко намазвам.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2