Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Да подготвим градината и разсада за лятото!

16 Фев 2015, 18:29

Температурите започнаха да се покачват и започнах да мисля за лятото, пък и особено като виждам какви неща се продават по пазара - маруля без вкус, ягода с вкус на тиква, домати с вкус на маруля ми се иска да започна сама да произвеждам зеленчуци. Имам много място за насаждения, само разсад ми трябва, а знам, че подготовката на въпросния разсад е истинско изкуство! Особено ако искаме да имаме такава градина

jadaugustgarden.jpg
jadaugustgarden.jpg (71.24 KiB) Прегледано 793 пъти

То трябва да имаме и голямо желание и желязна подготовка, както не градината, така и на разсада, особено ако искаме през лятото да получаваме истински богата реколта. :D
И тъй като ми омръзна постоянно да се тормозя с измислени зеленчуци, реших че този път самичка ще подготвя и себе си и градината и разсада. :mrgreen: Работата е там, че нямам никаква представа как се прави разсад, какво трябва да направя с градината, за да е готова за лятото и за насажденията. Надявам се някой да ми даде повече яснота, защото от прабаба си знам, че до април месец всичко трябва да е готово! :) Така че скъпи градинари, давайте помощ на неуките, надявам се скоро да мога да се похваля с хубави снимки на хубавия ми разсад и красивата ми градина, подготвена за лятото! :mrgreen:

Re: Да подготвим градината и разсада за лятото!

16 Фев 2015, 19:06

Мисля, че си закъсняла с чесъна, до колкото знам той се сади още през есента, имаше някаква тайна, за да не развъжда едни буболечки, но ще питам и ще ти кажа! А за разсада знам, че трябва да го гледаш внимателно вкъщи в саксии! :)))

17 Фев 2015, 10:43

Важното е да имаш подходящи кофички от кисело мляко :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: Шегувам се! :) Започвай с разсада, засаждай чушките, доматите и ги поливай често и нека да са на топло, когато станат много ги разсади в щайга ;)

17 Фев 2015, 11:32

Ха, това е работа на бабите, е не на младите, всичко има по пазара, защо да си правите труда да садите и да берете, като същото можете да си го купите от магазина?

17 Фев 2015, 12:29

Lili_pili написа:Ха, това е работа на бабите, е не на младите, всичко има по пазара, защо да си правите труда да садите и да берете, като същото можете да си го купите от магазина?

Ти майтап ли си правиш, няма място за сравнение между домашното и купеното от магазина пък кой колкото си иска може да го рекламира като много вкусно и не знам си какво си!

17 Фев 2015, 12:50

На есен е трябвало още да изкопаете градината и да я наторите - това е много важно, за да растат после добре растенията. :) А за разсада не съм много на ясно какво се прави, знам, че при чесъна се слага пясък, когато се засажда, а останалите неща се засаждат първо в саксия, като изключим тиквичките, на тях им трябва и много място ;)

17 Фев 2015, 13:12

Lili_pili написа:Ха, това е работа на бабите, е не на младите, всичко има по пазара, защо да си правите труда да садите и да берете, като същото можете да си го купите от магазина?

и аз съм на това мнение, за какво е да си играя да копая, не м ие толкова малко акъла, предпочитам да отида и да си купя от магазина, там има всичко, каквото си поискаш, пък и не е чак толкова скъпо :)

17 Фев 2015, 17:48

Все още баба прави нещата, а аз само ходя да помагам със саденето и с копането, но още не съм се научила за подробностите, но експериментирам де, тази година мисля да направя разсад за пиперки дали е късно вече?

17 Фев 2015, 17:57

Имам приятел, който кара трактор хаха :) Ходи да обръща на бабите дворовете, така че никак не е лошо, защото много улесняват тези техники възрастните :)

21 Апр 2015, 14:49

Мисля, че е късно вече да се сещаш, бързай картофите да засадиш. :))
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2