Какви са условията за добър сън? Какви навици сте си изградили?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Какви са условията за добър сън? Какви навици сте си изградили?

Мнениеот Грохот » 17 Фев 2015, 11:46

Обикновено или поне до миналата година си спях нормално, особено като съм имала тежък ден, просто бях да като труп :idea:
От известно време насам лягам ужасно изморена, очите ми се затварят и в момента, в който положа глава започва през ума ми да преминават какви ли не мисли и не мога да заспя, а не съм си изграждала скоро нови навици относно съня :idea:

Усещам, че ми е или студено, или горещо, пускам си музика или телевизор, за да мога да се унеса, чета книга и всякакви други подобни ритуали, но пак в момента, в който загася телевизора или затворя книгата, ума ми проработва сам, нищо, че умирам за сън :evil: :evil: и въпреки всички усилия, които полагам, за да спя нормално и всички ритуали, не се получава
sleeping.jpg
sleeping.jpg (6.89 KiB) Прегледано 466 пъти
Вече почти не мога да си представя, че ще се събудя отпочинала и ще ми се става от леглото, като на нормален човек :idea:

Какво според вас не е както трябва какви са най-добрите условия за сън, които явно не покривам, за да спя нормално и какви навици е необходимо човек да изгради, за да се събужда свеж? :roll:
Грохот

Re: Какви са условията за добър сън? Какви навици сте си изградили?

Мнениеот LaCoquine » 17 Фев 2015, 11:48

И аз не спя нормално, но имам бебе, нямам шанс да се наспя, за сметка на това преди и аз съм била като теб, затова смятам за редно да слушаш релаксираща музика преди сън, а не по време и да медитираш, това е едно от основните правила, за да е спокоен ума и тялото ти! :idea: :idea: Не, че съм експерт, но от личен опит зная, че като се освободя от стреса е доооста по-добре!
LaCoquine

Мнениеот belleville » 17 Фев 2015, 11:50

И аз мисля, че с телевизора и музиката само се разсейваш от основното - да ти почине главата и мозъка, опитай да си представяш някакви картини като например някакъв супер готин плаж и ти на него се печеш и ти се придремва... :D
belleville

Мнениеот Bambaa » 17 Фев 2015, 11:57

Скоро без да исках открих, че таблети, компютри и телефони също ми влияят, така че опитай да ги оставиш възможно по-далеч от себе си!
Аватар
Bambaa

Мнениеот mix_twix » 17 Фев 2015, 12:16

В спалнята нямам нито телевизия, нито музика, нито книги. Когато лятам да спя просто си лягам и не правя нищо. Дори ако съм много изморен избягвам вечер да гледам телевизия, а хапвам, почивам си с някоя книга под ръка и по-раничко си лягам, каквото и да си мисля, в тишината се унасям и записвам спокойно.
Аватар
mix_twix

Мнениеот Slavena » 17 Фев 2015, 13:10

mix_twix написа:В спалнята нямам нито телевизия, нито музика, нито книги. Когато лятам да спя просто си лягам и не правя нищо. Дори ако съм много изморен избягвам вечер да гледам телевизия, а хапвам, почивам си с някоя книга под ръка и по-раничко си лягам, каквото и да си мисля, в тишината се унасям и записвам спокойно.

Глупости, трябва да заспиваш на телевизор, за да заспиш по-лесно иначе няма как да стане номера, нали постоянно ще мислиш и ще се будиш, а тъй филма си върви и те разсейва ти си спиш.
Slavena

Мнениеот Anka » 17 Фев 2015, 15:15

МНого държа, да ми е спокойно и тихо, когато заспивам, винаги съм се чудила на хората, които заспиват пред телевизора, това не ми се е случвало. Когато усетя, че ми се приспива отивам и си лягам, не стоя да се приспивам пред телевизора, според мен той много разсейва от основното занимание - съня. Затова ти препоръчвам да спираш телевизора и както се казва - да стискаш очите. :lol:
Аватар
Anka

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Фев 2015, 17:25

за щастие само със спането нямам проблем, много лесно и бързо заспивам, просто си лягам и толкова не обичам да си пускам телевизия и аз като Mix_twix смятам, че е грешка да има телевизор в спалнята, а и най-малкото така се скъсява времето за сън или за други по-забавни занимания в леглото, така че без такива неща :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Krum » 17 Фев 2015, 17:33

rabotnata pchela написа:за щастие само със спането нямам проблем, много лесно и бързо заспивам, просто си лягам и толкова не обичам да си пускам телевизия и аз като Mix_twix смятам, че е грешка да има телевизор в спалнята, а и най-малкото така се скъсява времето за сън или за други по-забавни занимания в леглото, така че без такива неща :mrgreen:

Някои занимания преди сън наистина помагат за по-лесното заспиване :) И все пак хората казват, че чаша прясно мляко вършела чудеса ;)
Аватар
Krum

Мнениеот Kremiliya » 17 Фев 2015, 17:44

Мисля че е много много важно да не се спи на шумно, да е тъмно, да не е горещо в стаята това са все неща, които подобряват съня, гледайте на себе си като на бебе, така ще спите в най-оптимални и добри условия :)
Аватар
Kremiliya

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси