Какво да правя с портокаловите кори?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Какво да правя с портокаловите кори?

Мнениеот mix_twix » 17 Фев 2015, 12:05

Тази сутрин мина сестра ми през нас с трите деца и настъпи истинска лудница. Не че се оплаквам, но понеже винаги им правя прясно изцеден сок, когато идва някой у дома, та този път като се събрахме 6 човека може да си представите колко портокалови кори имам у нас! Купчината е поне 3 пъти по-голяма от тази: :mrgreen:

ornage-peels.jpg
ornage-peels.jpg (50.57 KiB) Прегледано 482 пъти

Не че се оплаквам, че са ми изпили сока, дори се радвам, че мога да им правя сок и да им давам витамини, но като видях такава купчина от портокалови кори ми се прииска да ги използвам по някакъв начин, вместо просто да ги изхвърля. :roll: нарязах няколко портокалови кори и ги сложих в чаша на различни места из къщата, за да ухае по-хубаво, но това беше просто като капка в морето, защото има още много! :lol: Събирам идеи какво да ги правя, за да не изхвърлям така полезните и ароматни портокалови кори! :roll: Сигурно има начини да се използват корите, така че ароматът им на портокалите да не отива в коша ;)))
Аватар
mix_twix

Re: Какво да правя с портокаловите кори?

Мнениеот Ваня Стойчева » 17 Фев 2015, 13:04

Може да си направиш сладко с портокалови корички. :mrgreen: Става много вкусно! :) Също може да го използваш за ароматизатор там, където имаш мравки да речем :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Slavena » 17 Фев 2015, 13:22

Слагам ги върху печката да миришат хубаво и на сладко съм ги правила, стават си много вкусни. :))))
Slavena

Мнениеот Malina » 17 Фев 2015, 14:21

Ваня Стойчева написа:Може да си направиш сладко с портокалови корички. :mrgreen: Става много вкусно! :) Също може да го използваш за ароматизатор там, където имаш мравки да речем :)

Или пък портокалови захаросани корички, само съм опитвала! :mrgreen: Ние го обърнахме на кулинарна тема :mrgreen: По-полезни щяха да ти бъдат през лятото, когато има комари наоколо :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Elica » 17 Фев 2015, 16:44

Знам ли! :) Използвам ги за какво ли не - за ароматизатор, за украса у дома, за сладко, изсушавам и за кексове прибирам :)
Аватар
Elica

Мнениеот Mon_ton » 17 Фев 2015, 17:14

Аз се чудя защо не мина да почерпиш по един сок, а ти се чудиш с обелките на портокалите какво да правиш :))) Много зависи и как си ги обелил, ако не си им развалил много формата, наистина можеш да ги нарежеш на лентички и да ги направиш на сладко ;)))
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Krum » 17 Фев 2015, 17:34

Досега ги бях прибрал за подпалки на камината аз си събирам цитросовите кори с тази цел, първо ги оставям да ароматизират, а после - в чувала ;)
Аватар
Krum

Мнениеот Andrey » 17 Фев 2015, 18:00

Най-добрия вариант е да ги използваш за ароматизатор, друг вариант не виждам, не си те представям как почваш да бъркаш сладко от портокалови кори :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Anka » 08 Апр 2015, 13:52

Ми хвърляй ги бе човек, какво им се чудиш :)) Остава вече и с корите да се храним!
Аватар
Anka

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Апр 2015, 15:20

Нали казват, че помагат за почистване, но аз не бих се юрнала да търкам с кори :)
Аватар
rabotnata pchela

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси