Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
19 Фев 2015, 15:55
djudjanka написа:Аз правя мързеливата баница по следния начин: сух хляб, нарязан на кубчета, към който добавям натрошено сирене и няколко яйца, малко олио и заливам обилно с прясно мляко. Става точно като на снимката, няма добър вид, но е много вкусна!

Той видът наистина много лъже,но предполагам, че става много вкусно. Само се чудя, ако нямам стар хляб, мога ли да използвам пресен?

)) Защото много ми се ще да изпробвам рецептата, въпреки че нямам изостанал хляб!
19 Фев 2015, 16:10
И аз се чудя дали може да се получи, ако се използва черен хляб, макар че със сигурност няма да е толкова вкусно, колкото с добрия стар вкусен бял хлебец

)
22 Фев 2015, 12:49
Мисля, че може да се направи с всичко, накъсваш хляба, слагаш сирене, лук може би, каквото ти душа иска и запичаш
24 Фев 2015, 10:52
В събота направих такава баница. Стана страшно вкусно, единствения минус е, че свършва много бързо.
27 Фев 2015, 12:46
Има много варианти на мързелива баница, а този наистина е то любимите ми, просто смесваш всичко, печеш и хапваш, утре ще го направя за закуска, че имам доста останал хляб.
21 Мар 2015, 12:44
Вижтте сега, баницата по принцип си е много мързеливо ястие, може мързеливо да накъсате корите за баница от маазина да ги омесите със сместта от яйце и сирене и да изпечете, и след 30 мин да се наредите около масата и да остане само хубавия спомен!
26 Яну 2017, 13:41
Има една баница, която правя напоследък по-често. Вземам една кора за баница, нарязвам я сножица на ивици още както е сгъната. Разделям ивиците да не са слепени. В купа смесвам 200 мл газирана вода, 100 мл олио, един бакпулвер, 3-4 яйца и около 300 грама сирене. изсипвам ивиците, разбърквам хубаво и изсипвам в намазнена кексова форма и пека до готовност. Бързо, лесно и вкусно.
26 Яну 2017, 16:06
Pipilota написа:Има една баница, която правя напоследък по-често. Вземам една кора за баница, нарязвам я сножица на ивици още както е сгъната. Разделям ивиците да не са слепени. В купа смесвам 200 мл газирана вода, 100 мл олио, един бакпулвер, 3-4 яйца и около 300 грама сирене. изсипвам ивиците, разбърквам хубаво и изсипвам в намазнена кексова форма и пека до готовност. Бързо, лесно и вкусно.
това наистина звучи мързеливо, само че по такъв начин не слепва ли баницата, аз я обичам въздушна и хрупкава?
02 Фев 2017, 00:34
моята обикновена баница с готови кори, яйца, сирене и кисело мляко си ми е доста мързелива

. Също и наредени филии стар хляб и отгоре всякакви запечени благинки.
02 Фев 2017, 11:23
zagrijena написа:моята обикновена баница с готови кори, яйца, сирене и кисело мляко си ми е доста мързелива

. Също и наредени филии стар хляб и отгоре всякакви запечени благинки.
Варианта с филиите е много хубав, когато има останал хляб, всичко като се разбърка става идеално. Аз също правя такава баница, ако може да се нарече баница. ;)
Нарязването на корите и объркването им наистина е много бързо и удобно, може да се направи от всеки.