Мързелива баница – какви вариации познавате?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Мързелива баница – какви вариации познавате?

Мнениеот S_Milenska » 19 Фев 2015, 15:55

djudjanka написа:Аз правя мързеливата баница по следния начин: сух хляб, нарязан на кубчета, към който добавям натрошено сирене и няколко яйца, малко олио и заливам обилно с прясно мляко. Става точно като на снимката, няма добър вид, но е много вкусна! :P ;)

Той видът наистина много лъже,но предполагам, че става много вкусно. Само се чудя, ако нямам стар хляб, мога ли да използвам пресен? :))) Защото много ми се ще да изпробвам рецептата, въпреки че нямам изостанал хляб! :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 19 Фев 2015, 16:10

И аз се чудя дали може да се получи, ако се използва черен хляб, макар че със сигурност няма да е толкова вкусно, колкото с добрия стар вкусен бял хлебец :))
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kaya » 22 Фев 2015, 12:49

Мисля, че може да се направи с всичко, накъсваш хляба, слагаш сирене, лук може би, каквото ти душа иска и запичаш ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Pipilota » 24 Фев 2015, 10:52

В събота направих такава баница. Стана страшно вкусно, единствения минус е, че свършва много бързо. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Ваня Стойчева » 27 Фев 2015, 12:46

Има много варианти на мързелива баница, а този наистина е то любимите ми, просто смесваш всичко, печеш и хапваш, утре ще го направя за закуска, че имам доста останал хляб.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Мар 2015, 12:44

Вижтте сега, баницата по принцип си е много мързеливо ястие, може мързеливо да накъсате корите за баница от маазина да ги омесите със сместта от яйце и сирене и да изпечете, и след 30 мин да се наредите около масата и да остане само хубавия спомен! :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pipilota » 26 Яну 2017, 13:41

Има една баница, която правя напоследък по-често. Вземам една кора за баница, нарязвам я сножица на ивици още както е сгъната. Разделям ивиците да не са слепени. В купа смесвам 200 мл газирана вода, 100 мл олио, един бакпулвер, 3-4 яйца и около 300 грама сирене. изсипвам ивиците, разбърквам хубаво и изсипвам в намазнена кексова форма и пека до готовност. Бързо, лесно и вкусно.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Malina » 26 Яну 2017, 16:06

Pipilota написа:Има една баница, която правя напоследък по-често. Вземам една кора за баница, нарязвам я сножица на ивици още както е сгъната. Разделям ивиците да не са слепени. В купа смесвам 200 мл газирана вода, 100 мл олио, един бакпулвер, 3-4 яйца и около 300 грама сирене. изсипвам ивиците, разбърквам хубаво и изсипвам в намазнена кексова форма и пека до готовност. Бързо, лесно и вкусно.

това наистина звучи мързеливо, само че по такъв начин не слепва ли баницата, аз я обичам въздушна и хрупкава? :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот zagrijena » 02 Фев 2017, 00:34

моята обикновена баница с готови кори, яйца, сирене и кисело мляко си ми е доста мързелива :smile:. Също и наредени филии стар хляб и отгоре всякакви запечени благинки.
zagrijena

Мнениеот Pipilota » 02 Фев 2017, 11:23

zagrijena написа:моята обикновена баница с готови кори, яйца, сирене и кисело мляко си ми е доста мързелива :smile:. Също и наредени филии стар хляб и отгоре всякакви запечени благинки.

Варианта с филиите е много хубав, когато има останал хляб, всичко като се разбърка става идеално. Аз също правя такава баница, ако може да се нарече баница. ;)
Нарязването на корите и объркването им наистина е много бързо и удобно, може да се направи от всеки.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети