Какво може да помогне при мускулни крампи, какви домашни рецепти сте използвали?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Спиране на крампите = спокоен сън

Мнениеот dejavu » 14 Окт 2013, 11:58

От известно време излизам да тичам, хем за тонус, хем за здраве, но се появи нещо, което ме тревожи силно.
Крампите са нещо, от което не можеш да се спасиш, нещото което разваля съня ти и ти напомня за прекомерните ти усилия във фитнеса. Колко неприятно, a! :oops:

Това явления е с много различна честота, някои са го изпитвали само веднъж, а други – никога.
На мен напоследък ми се случва все по-често, но четох, че се наблюдават чести крампи и при бременни и хора занимаващи се усилено със спорт, появата му е драстично по-честа.

При мен трае едва около минута, но четох, че в много редки случаи крампата може да достигне продължителност от 10мин. – мъчителен спазъм.

Разбрах, че съществува и превенция, не предполагах, тъй като за крампите няма установени причинители. Приема на повече вода, може да доведе до спиране на тези състояния, но е важен и приема на соли като натрий, калий, магнезий, калций, Витамин D. Приема им, ако не се осъществява с ежедневния хранителен режим, е най-добре да си ги набавяме по друг начин.

Обаче тук моето запитване е: каква може да е тази комбинация от соли, която да подпомага организма и да спре това мъчение? От друга страна, крампите могат ли да бъдат вестител за друго заболяване, нещо много по-сериозно? :?
Очаквам бързо някакви отговори, докато не съм се демотивирала с бягането! :D
dejavu

Re: Спиране на крампите = спокоен сън

Мнениеот niya_mazova » 14 Окт 2013, 14:27

Ох, много е неприятно, след като спрях тренировки, утихнаха и крампите, но при подновяването им - всичко отначало!
niya_mazova

Re: Спиране на крампите = спокоен сън

Мнениеот Harmony » 17 Окт 2013, 11:34

Странното е, че аз се занимавам почти всеки ден с физически упражнения, но никога не съм имала крампи. Естествено по време на тренировка се е случвало да има схващане, но не и по време на сън. Щастлива съм от факта, но се чувствам малко като не в ред :D :D :D
Аватар
Harmony

Какво може да помогне при мускулни крампи, какви домашни рецепти сте използвали?

Мнениеот annydance » 19 Фев 2015, 15:58

Вярно е, че ми се случват само нощем мускулните крампи, но са достатъчно неприятни, болезнени и натрапчиви, за да нямат място в съня ми!

Имам голямото желание да се освободя от мускулните крампи по някакъв и начин с домашни рецепти :idea: :idea: До сега съм се мазала с различни продукти и нищо не е помогнало така, както смятам, че ще ми помогнат домашните рецепти, нищо не е дало дълготраен резултат!
cramps.jpg
cramps.jpg (14.35 KiB) Прегледано 1846 пъти
Не зная дали е по-добре да се приема нещо като магнезий или е по-добре да се набавя с храната, но се надявам да ми предложите ефикасна рецепта, с която да се разделя за дълго с мускулните крампи :idea: :idea: Дали е редно по-скоро да се налагат мускулите на прасците с нещо или... :?:

Надявам се на бързи отговори с надеждни рецепти, тъй като вечер будувам по час (минимум), докато се успокои всичко :evil:
annydance

Re: Какво може да помогне при мускулни крампи, какви домашни рецепти сте използвали?

Мнениеот PasDeDeux » 19 Фев 2015, 16:00

По време на бременността и аз съм имала крампи, но ги търпях, обтягам мускула и така докато си влезе в релси, иначе знам, че пиенето на повече вода помага, но не мога да го потвърдя!
PasDeDeux

Re: Какво може да помогне при мускулни крампи, какви домашни рецепти сте използвали?

Мнениеот nadqta » 19 Фев 2015, 16:04

На мен ми е помагал чаят от малина (листа) сутрин и вечер по една чаша - не е сложно и има добър ефект, също ако хапваш бял хляб и подобни по-добре ги замести с пълнозърнести храни или спри :idea:
nadqta

Мнениеот Rali_hr » 19 Фев 2015, 16:10

СЛед като толкова те боли- вземай магнезий и не мисли много! Наистина няма друг начин с храни или какво ли не да се спасиш от схващанията, излишните килограми също си казват думата при такива схващания :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот ramimni » 19 Фев 2015, 16:49

Rali_hr написа:СЛед като толкова те боли- вземай магнезий и не мисли много! Наистина няма друг начин с храни или какво ли не да се спасиш от схващанията, излишните килограми също си казват думата при такива схващания :)

Понякога и от начина на движение зависят крампите, така че разпределяй правилно времето за спорт и почивка!
ramimni

Мнениеот Snejna » 19 Фев 2015, 17:10

Случваше ми се по едно време доста често - вечер ми се схващаха точно прасците! Беше ужасно, но намерих начин да ми минава за секунди и все пак започнах да пия магнезий, защото колкото и бързо да ми минаваше е ужасно.
Аватар
Snejna

Мнениеот Andrey » 19 Фев 2015, 17:19

Тези спазми са ужасни и на мен ми се е случвало, най-бързо ми минава като легна и си отпусна крака или мястото, което ме боли, вярно е, че в няколко части на секундата болката е непоносима, но минава веднага. Най-гадно е да ти се схващат пръстите, забелязал съм, че това ми се случва, когато ми е студено :)
Аватар
Andrey

Следваща

Назад към Домашен лекар