Вредната храна - виновна за слабите резултати в училище!

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Вредната храна - виновна за слабите резултати в училище!

Мнениеот Lollipop » 22 Фев 2015, 11:47

Нямаше как да остана безучастна към това, което прочетох, а именно, че така наречения джънк фууд има лошо влияние над децата и то не само от към килограми, а тази вкусотия за всички нас:

junk-food.jpg
junk-food.jpg (30.4 KiB) Прегледано 944 пъти

оказва влияние явно и върху мозъка! А именно вредната храна била виновна за слабите резултати в училище. Децата, които редовно консумирали джън фууд изкарвали по-ниски оценки от децата, които се хранят здравословно! :o
Аз да си призная, винаги съм знаела за вредната храна, за това какви последствия носи върху здравето - ставаме по-дебели и по-мързливи, но да бъде виновна чак за слабите резултати в училище ми се видя вече крайно! :shock: И най-вече по никакъв начин не мога да си го обясня как се случва това, че влияе на резултатие в училище. :roll:
Надявам се, че вие имате някакво обяснение за връзката между вредната храна и слабите резултати в училище. :roll:
Аватар
Lollipop

Re: Вредната храна - виновна за слабите резултати в училище!

Мнениеот Kaya » 22 Фев 2015, 12:39

Не бих се учудила, ако наистина е така. Може би защото заради вредната храна често им се приспива на децата, съответно трудно се концентрират и от там резултата - слабо учене. Все пак правилната храна дава енергия, храни мозъка, докато колата и картофките не помагат по никакъв начин. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Yunona » 22 Фев 2015, 14:55

Мисля, че тези изводи са закономерни и оправдани. Съгласна съм с Kaya. Ако детето често пие сладки напитки, яде сладки неща и бял хляб - т.нар "бързи" (бързоразраждащи се) въглехидрати, то няма да може да остава дълго време енергично и работоспособно. Защо? Защото, когато в тялото ни постъпи бърз въглехидрат, организмът отделя голямо количество инсулин, за да го преработи. Резултатът - прилив на енергия за кратко време (затова парченце шоколад или един бонбон понякога вършат чудеса :) ). След това обаче настъпва също така бърз спад. Човекът става отпуснат и ленив. Когато се приемат бавно разграждащи се въглехидрати, задстомашната жлеза отделя инсулин постоянно и на малки порции, а това ни поддържа енергични и работоспособни за по-дълго време.
Не по-малко важно е и това, че деца, които са на "джънк фууд" диета не приемат достатъчно витамини и други полезни вещества, съответно нямат добър имунитет и боледуват повече.
Yunona

Мнениеот Pipilota » 22 Фев 2015, 19:16

Мисля, че е логично, а най-тъжното е, че и храните в училищата са отвратителни - т.е. тези, които трябва по столовете да им осигуряват правилна и вкусна храна, пълна с витамини и всичко останало. А ако искат да ядат поне вкусно и в годност, трябва да ядат хамбургери май .. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Yunona » 22 Фев 2015, 23:28

Pipilota написа:Мисля, че е логично, а най-тъжното е, че и храните в училищата са отвратителни - т.е. тези, които трябва по столовете да им осигуряват правилна и вкусна храна, пълна с витамини и всичко останало. А ако искат да ядат поне вкусно и в годност, трябва да ядат хамбургери май .. :roll:

Как ще има добра храна в училище (и в лавките край училище), като конкурсите за доставка се печелят от съвсем неслучайни фирми. Които после осигуряват само боклуци. Пречка е и липсата на култура при нас да си носим храна от вкъщи. Особено в училище никак не е популярно за разлика от Западна Европа. Добре, че полека-лека и това започва да се променя и все повече деца си носят здравословна и полезна храна, направена у дома, вместо да ядат отвратителните пици, огромни бели багети с прозрачни парчета луканка, чипсове и други подобни гадости, предлагани в и около училище... Но все още (за съжаление) е твърде рано да говорим за здравословни тенденции сред българските деца в училищна възраст.
Yunona

Мнениеот Pipilota » 23 Фев 2015, 10:41

Синът ми след година ще е в първи клас и мисля, че задължително ще се постарая да си носи полезна храна от вкъщи! Макар че наистина ще е доста трудно с изкушенията, които дебнат отстрани покрай училищата. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот mimeto90 » 18 Юни 2015, 14:20

Че е невъзможно детето да се храни изцяло с полезни храни, така е, но важно е съотношението да е поне 80/20 ;)
mimeto90

Мнениеот Mon_ton » 18 Юни 2015, 16:00

mimeto90 написа:Че е невъзможно детето да се храни изцяло с полезни храни, така е, но важно е съотношението да е поне 80/20 ;)

80-20 е много важно правило!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Malina » 18 Юни 2015, 16:21

Искам да ви кажа, че дори в моята работа си личи храненето на децата. Има капризни, разлигавени, хиперактивни, разсеяни, всичките си хапват бонбончета както и когато намерят за добре.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Юни 2015, 17:13

Malina написа:Искам да ви кажа, че дори в моята работа си личи храненето на децата. Има капризни, разлигавени, хиперактивни, разсеяни, всичките си хапват бонбончета както и когато намерят за добре.

:roll: Аз не мисля, че има голяма връзка чак и с държанието на децата..
Аватар
rabotnata pchela

Следваща

Назад към Здравословно хранене