Какво можем да изобретим от консервни кутии?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Какво можем да изобретим от консервни кутии?

Мнениеот Мади Ранчева » 24 Фев 2015, 12:54

Вкъщи от известно време събираме консервни кутии, тъй като дъщеря ми иска да й правя моливници от тях. Но вече са толкова много, че май ще стигнат за целия клас тези моливници, :lol: но реално нямам време кога да седна и да й ги направя всичките. :|

От друга страна бяхме попаднали на една статия, която даваше идеи какво можем да изобретим от консервните кутии и наистина имаше много готини идеи, само че я загубихме :( иии то преди доста време! Хареса ми тази идея, но ще видя до колко добре мога да я изпълня
fa85.jpg
fa85.jpg (13.36 KiB) Прегледано 2522 пъти

Много ще се радвам, ако и вие сте изобретили някакви чудесии от консервни кутии, да ни дадете идеи и да ни помогнете да се отървем от тях, като ги използваме за нещо полезни и в същото време красиво!
Мади Ранчева

Re: Какво можем да изобретим от консервни кутии?

Мнениеот ramimni » 24 Фев 2015, 13:05

Виждала съм, че хората в такива разкрасени слагат и лъжици, вилици, но не бих се наела, някак много безсмислено ми се вижда! :|
ramimni

Мнениеот Rali_hr » 24 Фев 2015, 13:10

От консервени кутии не бих направила нищо, защото имат режещ ръб, най-много да го използвам за саксия или нещо подобно, но не и за неща, които постоянно бих ползвала. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Bambaa » 24 Фев 2015, 13:20

Rali_hr написа:От консервени кутии не бих направила нищо, защото имат режещ ръб, най-много да го използвам за саксия или нещо подобно, но не и за неща, които постоянно бих ползвала. :roll:

Съгласна съм с теб, освен това, за да го затъпиш ръбчето ще хвърлиш повече усилия от това да го направиш от нещо друго, например руло от кухненска или тоалетна хартия :idea:
Аватар
Bambaa

Мнениеот mimeto90 » 24 Фев 2015, 13:23

Металът, от който се изработват е мек и винаги може да се подгъне навътре с едно чукче например, тези от хартията са меки и не е много готино нито за моливник, нито за други приспособления :idea:
mimeto90

Мнениеот Snejna » 24 Фев 2015, 14:02

ramimni написа:Виждала съм, че хората в такива разкрасени слагат и лъжици, вилици, но не бих се наела, някак много безсмислено ми се вижда! :|

Мисля, пък че не е удачно, защото вилиците пускат влага и така може да ръждяса кутията и хич не е приятно :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Lili_pili » 24 Фев 2015, 16:17

mimeto90 написа:Металът, от който се изработват е мек и винаги може да се подгъне навътре с едно чукче например, тези от хартията са меки и не е много готино нито за моливник, нито за други приспособления :idea:

така е само че не е особено лесно да се обърне на обратно това ъгълче ;)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот red_eyes » 30 Дек 2015, 13:55

Lili_pili написа:
mimeto90 написа:Металът, от който се изработват е мек и винаги може да се подгъне навътре с едно чукче например, тези от хартията са меки и не е много готино нито за моливник, нито за други приспособления :idea:

така е само че не е особено лесно да се обърне на обратно това ъгълче ;)

Как ще не е, нали затова казват на някои коли, че са като консервни кутии, мек е металът им... стига да му се занимава на човек, но е по-добре да се опитаме да използваме колкото е възможно по-малко консервирани храни.
Аватар
red_eyes

Мнениеот julianne » 12 Сеп 2016, 16:52

Аз купувам единствено риба тон в консервни кутии. Те са плитички, но винаги може да им се намери приложение. Баща ми ги използва да си слага в тях разни болтчета, гайки, дребни части.
julianne

Назад към За дома – съвети и идеи