Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
31 Мар 2015, 14:04
Според мен е възможно, не само към определена храна като продукт и марка, а по-скоро към съставките ѝ , имам чувството, че всякакви салами и вафли карат мозъка ни да се пристрастява към тях и да ги търсим ежедневно и да не можем да им устоим, ако ги видим в хладилника!
31 Мар 2015, 15:12
Всичко е до психическа нагласа. Имала съм периоди, в които като хвана определена храна (примерно таратор) и мога да ям по 5 пъти на ден само това. И така една седмица и после не се сещам за таратор.
31 Мар 2015, 15:19
Gold написа:Всичко е до психическа нагласа. Имала съм периоди, в които като хвана определена храна (примерно таратор) и мога да ям по 5 пъти на ден само това. И така една седмица и после не се сещам за таратор.
О, това няма нищо общо с пристрастяване, а с моментното влечение. Аз сега съм на тема краставици с маруля и мога да кажа, и само това ям
05 Май 2015, 12:04
Да си споделя, че тараторът пак ми влезе под кожата с пълна сила
05 Май 2015, 12:06
Gold написа:Да си споделя, че тараторът пак ми влезе под кожата с пълна сила

То това да ти е пристрастяването бива, ами като се пристрастиш към салам и майонеза става лошо!
05 Май 2015, 12:26
Andrey написа:Gold написа:Да си споделя, че тараторът пак ми влезе под кожата с пълна сила

То това да ти е пристрастяването бива, ами като се пристрастиш към салам и майонеза става лошо!

Не мисля, че има такъв шанс
08 Май 2015, 12:51
Gold написа:Andrey написа:Gold написа:Да си споделя, че тараторът пак ми влезе под кожата с пълна сила

То това да ти е пристрастяването бива, ами като се пристрастиш към салам и майонеза става лошо!

Не мисля, че има такъв шанс

за теб ще сме спокойни тогава, остава да мислим по-простосмъртните души
08 Май 2015, 16:27
Смятам го за пълно възможно, тези чипсове и подобни мисля, че са направени точно с тази цел - хората се пристрастяват и искат все повече и повече да ядат такава храна.
14 Май 2015, 10:42
Lisica написа:Смятам го за пълно възможно, тези чипсове и подобни мисля, че са направени точно с тази цел - хората се пристрастяват и искат все повече и повече да ядат такава храна.
Чувала съм теория, че Маги (което е на Нестле) в САЩ са доказали, че съдържат такива съставки, както и че обективно са отвратителни на вкус, но имат нещо, което едва ли не манипулира мозъка да си мисли, че са вкусни
14 Май 2015, 13:16
Скоро гледах едно предаване по НатДжио, нещо като История на храната, та там даваха как изследват хрупкавостта на чипса, например, понеже когато бил еди си колко хрупкав, мозъка го възприемал по-различно, затова и като започнеш да ядеш чипс, просто няма спирка, по тази логика със сигурност се произвеждат много такива храни, на базата на нашите слабости, за които дори и не подозираме!
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.