Преди време си мислих, че кондензираното мляко е само сладко и смятах, че се ползва като заместител на захарта и за уплътняване на вкуса или пък като основа за някакви кремове!
Сега, обаче, разбирам, че май има и неподсладено, което нямам идея за какво може да се използва?!
Интересно ми е дали става за някакви сосове, вместо готварска сметана или не е същото на вкус? Как може да се използва?

- Evaporated-Milk.jpg (23.43 KiB) Прегледано 3114 пъти
Спомням си, че беше такова гъстичко, точно като готварската сметана, но по какви начини може да се ползва?
Напоследък в кварталния магазин карат повече кондензирано мляко от всякога и за сметка на това готварската сметана липсва, затова си мисля, че може едното да е за сметка на другото?
Вие как използвате кондензираното мляко, за какви рецепти е подходящо и става ли за заместител?