Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как използвате кондензираното мляко, за какви рецепти е подходящо и какво може да се замести с него?

27 Фев 2015, 13:57

Преди време си мислих, че кондензираното мляко е само сладко и смятах, че се ползва като заместител на захарта и за уплътняване на вкуса или пък като основа за някакви кремове! :idea:

Сега, обаче, разбирам, че май има и неподсладено, което нямам идея за какво може да се използва?! :shock:
Интересно ми е дали става за някакви сосове, вместо готварска сметана или не е същото на вкус? Как може да се използва?
Evaporated-Milk.jpg
Evaporated-Milk.jpg (23.43 KiB) Прегледано 3114 пъти
Спомням си, че беше такова гъстичко, точно като готварската сметана, но по какви начини може да се ползва? :roll:
Напоследък в кварталния магазин карат повече кондензирано мляко от всякога и за сметка на това готварската сметана липсва, затова си мисля, че може едното да е за сметка на другото? :?
Вие как използвате кондензираното мляко, за какви рецепти е подходящо и става ли за заместител?

Re: Как използвате кондензираното мляко, за какви рецепти е подходящо и какво може да се замести с него?

27 Фев 2015, 13:59

Използвала съм го само в някакви кремове за торти, никога не съм слагала кондензирано мляко в някакви сосове, не зная как ще се получи, но и не смятам да изпробвам :!:

Re: Как използвате кондензираното мляко, за какви рецепти е подходящо и какво може да се замести с него?

27 Фев 2015, 14:01

Кондензирано мляко не съм използвала от години и много време не съм срещала по магазините такова, ама сега нещо пак е станало модерно, но в последно време виждам само подсладено кондензирано, :? което ме озадачава, преди съм взимала, но не мога да се сетя какво съм приготвяла с него :?

27 Фев 2015, 14:03

Нищо друго не съм опитвала с кондензирано мляко, освен да си го добавя към кафето, има страшно плътен вкус и кафенцето става един път!

27 Фев 2015, 15:16

Не съм виждала аз кондензирано мляко никъде, даже винаги съм се чудила даже как изглежда ;)

27 Фев 2015, 16:25

Много обичам кондензирано мляко, правя си го на крем и в разни сладкиши става идеално, аз съм едни виден кулинар, като няма кой да ми готви ами се яде торта. :mrgreen:

27 Фев 2015, 16:43

magda написа:Нищо друго не съм опитвала с кондензирано мляко, освен да си го добавя към кафето, има страшно плътен вкус и кафенцето става един път!

Вярно ли! Трябва да пробвам, аз по другите неща не си падам, но виж по кафето - да! А що се отнася, аз май не съм виждал никъде кондензирано мляко, сега има да търся, за кафето. :mrgreen:

27 Фев 2015, 17:41

мисля, че може да се ползва на мястото на сметана или пък на мястото на млечен крем, който се прави с мляко и яйца ;)

04 Мар 2015, 18:12

Никога не съм виждала кондензирано мляко, представям си го с малко маскарпоне и ще стане жесток крем обаче :)

04 Мар 2015, 18:20

Много често го ползвам, изпозлвам го дори и за сосове солени, защото слагам горчица, повече сол позамазвам положението и става ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2