Стремите ли се, чрез приказките да покажете правия път на децата си?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Стремите ли се, чрез приказките да покажете правия път на децата си?

Мнениеот Snejna » 15 Май 2015, 12:04

Признавам си, че не обичам да чета, но разбира се го правя главно по задължение, приказките учат децата на различни неща, но не мисля, че едва ли не им чертаят бъдещето.
Аватар
Snejna

Мнениеот Kaya » 15 Май 2015, 13:04

Snejna написа:Признавам си, че не обичам да чета, но разбира се го правя главно по задължение, приказките учат децата на различни неща, но не мисля, че едва ли не им чертаят бъдещето.

Напротив, приказките мога да ги поставят в много различни ситуации и да ги научат как да направят правилен избор.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Май 2015, 08:26

Сег акто се замисля, някои приказки са и много прехвалени, според мен. Като почнем от малкия принц, казват, че е едва ли не най-великата книга, за мен не е така. Според мен тази книга не я разбират по онзи възвишен начин, по който литераторите са решили, че авторът е искал да каже. Като цяло не съм ѝ почитател, на какво да науча детето си от нея? :) Не разбирам кое е онова велико нещо в нея, никога не съм я харесвала, а съм я чела 3-4 пъти, нали уж няколко пъти трябвало да се прочете, бла бла ;))
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 17 Май 2015, 09:29

rabotnata pchela написа:Сег акто се замисля, някои приказки са и много прехвалени, според мен. Като почнем от малкия принц, казват, че е едва ли не най-великата книга, за мен не е така. Според мен тази книга не я разбират по онзи възвишен начин, по който литераторите са решили, че авторът е искал да каже. Като цяло не съм ѝ почитател, на какво да науча детето си от нея? :) Не разбирам кое е онова велико нещо в нея, никога не съм я харесвала, а съм я чела 3-4 пъти, нали уж няколко пъти трябвало да се прочете, бла бла ;))

е ти ако се осланяш на логиката, че на теб не ти харесва, никога нищо няма да прочетеш на детето :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Andrey » 18 Май 2015, 11:39

Аз с кеф ще чета на детето ми като се роди, много е забавно да четеш на децата а и ги питаш какво са разбрали и обикновено се получават уникални бисери!
Аватар
Andrey

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Май 2015, 14:25

Kaya написа:
rabotnata pchela написа:Сег акто се замисля, някои приказки са и много прехвалени, според мен. Като почнем от малкия принц, казват, че е едва ли не най-великата книга, за мен не е така. Според мен тази книга не я разбират по онзи възвишен начин, по който литераторите са решили, че авторът е искал да каже. Като цяло не съм ѝ почитател, на какво да науча детето си от нея? :) Не разбирам кое е онова велико нещо в нея, никога не съм я харесвала, а съм я чела 3-4 пъти, нали уж няколко пъти трябвало да се прочете, бла бла ;))

е ти ако се осланяш на логиката, че на теб не ти харесва, никога нищо няма да прочетеш на детето :)

Е не е така, аз чета, но не винаги ми харесва това, което чета, но какво да се прави, класики:))
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pipilota » 18 Май 2015, 14:43

Разбира се, че вършат работа, 7-те козлета са супер приказка, която ни казва никога да не отваряме вратата! Макар че в случа я е "била" майка им. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети