Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Стремите ли се, чрез приказките да покажете правия път на децата си?

05 Мар 2015, 17:35

Понеже малкия започна да получава все повече книжки, които до този момент основно само прелистваме, но вечер като го оставя да заспива, докато го люлея му чета някои от тях. :idea: И все по-често ми идва наум, че като поотрасне още трябва по-добре да му отбирам нещата, които да му чета :idea: :idea: и без друго сме на подобна фаза
reading.jpg
reading.jpg (27.08 KiB) Прегледано 992 пъти

Някои от приказките са доста безсмислени или такива, които не внушават абсолютно никаква идея, :twisted: докато има и такива, които на мен лично са ми големи фаворити! :!: Например много ми харесват книжките на д-р Сюс, :idea: смислени и много увлекателно написани, :idea: показват нещата, които децата е редно от малки да осъзнаят или по-просто казано, да ги вкараш в правия пътя по възможно най-интересния и лесен начин! :idea: :idea: :)

От друга страна като виждам как е запалила моята приятелка децата си по Междузвездни войни и други подобни класики, :o :shock: чак и аз се вдъхновявам! :) :) Какво смятате, че е редно да се чете на децата ви, за да се подскаже правият път, по който е редно да вървят? :roll:

Re: Стремите ли се, чрез приказките да покажете правия път на децата си?

05 Мар 2015, 17:39

И ние сме на такава вълна в момента, понеже първото ми дете е по-голямо и нито на мен, нито на него му е все тази каква приказка за лека нощ чета, така че се опитвам и аз да ги подбирам, въпреки че той нещо не ми се доверява, последно изнамерих една книжка за Костенурките нинджа, но това е актуално сега за него! :D

05 Мар 2015, 17:43

Аз не чета приказки, давам му да гледа телевизия преди да си легне, за какво да си хабя времето в истории, на телевизора има всичко. :roll:

05 Мар 2015, 17:43

Добре е, че бебчето ти е кротичко и не се противи на костенурките нинджа, странното е, че моите деца предпочитат да заспиват на музика отколкото да им се чете, та по този повод сравнително рядко си четем!

05 Мар 2015, 18:07

Slavena написа:Аз не чета приказки, давам му да гледа телевизия преди да си легне, за какво да си хабя времето в истории, на телевизора има всичко. :roll:

Много добро решение, предполагам, че и на училище няма да го пратиш? :mrgreen:

10 Мар 2015, 12:29

Не знам дали приказките биха показали наистина правия път в нещо и на някой, дори и на децата. Днешните приказки са много далеч от приказките в миналото, които ни учеха на различни неща.

10 Мар 2015, 16:42

Приказките са голяма работа, няма как да не ги четем ежедневно, според мен учат на много неща, особено от типа на Франклин, в които доста се показва и споменава отношението на детето към останалите деца.

10 Мар 2015, 17:13

Приказките ас голяма работа, особено ако показват реални случки и истории, които можем да вземем за пример. ;)

10 Мар 2015, 18:13

Rali_hr написа:Приказките са голяма работа, няма как да не ги четем ежедневно, според мен учат на много неща, особено от типа на Франклин, в които доста се показва и споменава отношението на детето към останалите деца.

Да, той е много добър. Има интересни истории и аз харесвам такъв тип, които точно показват как да се държим и как е правилно, децата по-лесно възприемат като го видят, отколкото като им се караме или им обясняваме без да им дадем пример нагледен.

15 Май 2015, 11:25

Rali_hr написа:Приказките са голяма работа, няма как да не ги четем ежедневно, според мен учат на много неща, особено от типа на Франклин, в които доста се показва и споменава отношението на детето към останалите деца.

Има и доста глупави и недовършени приказки, но класиките задължително трябва да се прочетат на децата :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2