Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
02 Апр 2015, 09:32
Добре, че не страдам от никакви алергии, но все пак гледам у нас винаги да е горе долу чисто и подредено, защото не е приятно и за мен самия да е прашно и мръсно.

Забелязал съм обаче, че на хора с алергии им действа отрицателно аквариума ми и най-вече храната на рибките?
09 Сеп 2016, 16:22
Сигурно е пълен ад да поддържаш дома си толкова чист, че да не се активират алергиите

. Предполагам, че се избягват силни препарати и се залага повече на натурални продукти, да не се натрупват предмети и материи, които събират прах.
29 Яну 2017, 10:08
Според мен нормалното почистване, си е достатаъчно, ако два пъти седмично се бърше праха и земята, то няма от къде да се развият алергии, ако нямаме домашни любимци и дограмата ни не е стара, да влиза излишен прах.
30 Яну 2017, 13:28
Доста сложно ми се струва да се справи човек с праха. С нова дограма сме, жената бърше и на другия ден пак има натрупан малко прах. Гадна работа е това, няма отърване.
30 Яну 2017, 14:15
Дълги години малката ми дъщеря беше с алергии (основно към акарите в домашния прах) и съм щастлива, че вече ги израсна.
Чистене му е майката... Никакви завеси - само леки пердета от органза и ги перях всеки месец.
Никакви килими и дамаски, които събират прах. Кожени дивани, ламинат на пода... малко голо стоеше вкъщи, но така трябваше.
Прахосмукачката ми беше с воден филтър. Два пъти в седмицата минавах с парочистачка (акарите умират при 60 градуса) навсякъде в къщи и най-вече матраците и възглавниците.
Струваше си.
30 Яну 2017, 23:25
Винаги съм се чудила дали тези парочистачки вършат някаква работа, явно да. Много исках да разбера дали си заслужава да се купи такова нещо.