Как да поддържаме дома си, ако страдаме от алергии?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Как да поддържаме дома си, ако страдаме от алергии?

Мнениеот dinkog » 02 Апр 2015, 09:32

Добре, че не страдам от никакви алергии, но все пак гледам у нас винаги да е горе долу чисто и подредено, защото не е приятно и за мен самия да е прашно и мръсно. :) Забелязал съм обаче, че на хора с алергии им действа отрицателно аквариума ми и най-вече храната на рибките? :roll:
Аватар
dinkog

Мнениеот exotic » 09 Сеп 2016, 16:22

Сигурно е пълен ад да поддържаш дома си толкова чист, че да не се активират алергиите :shock: . Предполагам, че се избягват силни препарати и се залага повече на натурални продукти, да не се натрупват предмети и материи, които събират прах.
exotic

Мнениеот kalinka-kuku » 29 Яну 2017, 10:08

Според мен нормалното почистване, си е достатаъчно, ако два пъти седмично се бърше праха и земята, то няма от къде да се развият алергии, ако нямаме домашни любимци и дограмата ни не е стара, да влиза излишен прах.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот ivoblinc » 30 Яну 2017, 13:28

Доста сложно ми се струва да се справи човек с праха. С нова дограма сме, жената бърше и на другия ден пак има натрупан малко прах. Гадна работа е това, няма отърване.
ivoblinc

Мнениеот Yunona » 30 Яну 2017, 14:15

Дълги години малката ми дъщеря беше с алергии (основно към акарите в домашния прах) и съм щастлива, че вече ги израсна.
Чистене му е майката... Никакви завеси - само леки пердета от органза и ги перях всеки месец.
Никакви килими и дамаски, които събират прах. Кожени дивани, ламинат на пода... малко голо стоеше вкъщи, но така трябваше.
Прахосмукачката ми беше с воден филтър. Два пъти в седмицата минавах с парочистачка (акарите умират при 60 градуса) навсякъде в къщи и най-вече матраците и възглавниците.
Струваше си.
Yunona

Мнениеот analizatorka » 30 Яну 2017, 23:25

Винаги съм се чудила дали тези парочистачки вършат някаква работа, явно да. Много исках да разбера дали си заслужава да се купи такова нещо.
analizatorka

Предишна

Назад към За дома – съвети и идеи