Какви алтернативни методи могат да ми помогнат за поликистозни яйчници?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Какви алтернативни методи могат да ми помогнат за поликистозни яйчници?

Мнениеот Harmony » 11 Мар 2015, 12:42

Преди години ми откриха поликистозни яйчници, пих около 3 години противозачатъчни, половина година след като ги спрях отидох на преглед заради нередовна менструация, но резултата е пак този – поликистозни яйчници. :evil: :evil:

Лекарката каза, че няма друг вариант и пак трябва да започна пия противозачатъчни, но така и не си ги купих. :x Все още не искам бебе, но в момента, в който реша да имам не зная как ще стане при положение, че за 2 месеца след спирането на противозачатъчните, кистите пак са на лице! :idea: Така изглеждат и двата ми яйчника! :evil:
pcos_us.jpg
pcos_us.jpg (49 KiB) Прегледано 3013 пъти
Много се надявам да има алтернативни методи, с които да излекувам поликистозните яйчници, не зная на какво да се надявам, какво може да помогне и как да се справя с това! :(

Четох за различни комбинации от билки, както и за различни фирми като Аквасорс, който имат хранителни добавки, които уж могат да помогнат, :idea: но не зная към кой от алтернативни методи да се насоча и какво да предприема, затова ви моля за съвет! :?: :!:
Надявам се, да ми дадете някакъв акъл, има доста рецепти, но колко от тях помагат - нямам никаква идея и колко от тях биха помогнали на мен - също! :roll:
Аватар
Harmony

Re: Какви алтернативни методи могат да ми помогнат за поликистозни яйчници?

Мнениеот Fancy » 11 Мар 2015, 12:44

Напоследък често се срещам с момичета с твоя проблем и една от тях ми сподели, че след раждането всичко си е отишло на мястото, така че явно това е един от начините, а за билки като не съм пила, нито от продуктите на Аквасорс, нищо не смея да кажа :!: :x
Fancy

Мнениеот sofi_black » 11 Мар 2015, 12:51

Преди време имах този проблем, но само с единия яйчник, започнах да пия корени от женско биле и божур, пишеше да се пие само месец, нямаше ефект и реших ,че няма да стане, продължих с противозачатъчните!
sofi_black

Мнениеот moni.sparrow » 11 Мар 2015, 13:11

Бих опитала с Аквасорс, но ако имам достатъчно търпение и пари, въпреки че и за другите билки се изисква търпение, но по-скоро бих се въздържала!
moni.sparrow

Мнениеот ramimni » 13 Мар 2015, 11:54

Опитай чай от турта да пиеш вместо вода през деня, ако успееш за 3 месеца ще е добре, след това отиди пак при гинеколог да видиш как са тръгнали нещата, а предполагам и че ще усетиш за това време :!:
ramimni

Мнениеот Lilly_milly » 14 Май 2015, 16:04

Мисля, че вечерната иглика е подходяща, добре е да провериш някаква отвара можеш да приготвяш, така че да ти бъде от полза, естествено продават и капсули с масло от вечерна иглика, но май е най-добре да се консултираш с гинеколога си!
Lilly_milly

Мнениеот Loreyn » 15 Май 2015, 10:30

Скоро открих статия за храни, които повлияват хормоналния баланс в тялото ни, та може и това да ти бъде от полза ;)
Loreyn

Мнениеот red_eyes » 22 Май 2015, 15:49

Аз пък четох, че някои от пластмасите е възможно да изпускат някаква гадост, която да влияе на хормоналния баланс в тялото, което пък от своя страна да образува кистите! :idea:
Аватар
red_eyes

Мнениеот Pipilota » 17 Фев 2016, 11:03

red_eyes написа:Аз пък четох, че някои от пластмасите е възможно да изпускат някаква гадост, която да влияе на хормоналния баланс в тялото, което пък от своя страна да образува кистите! :idea:

ужас! Ето още едно доказателство защо дда не използваме пластмасови кутии, работата е там, че за храна в офиса е трудно да се намери друга алтернатива.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kremiliya » 01 Мар 2016, 12:11

До колкото знам бял равнец много помага, както и запарка от джоджен. Много важно е обаче ако решиш да се лекуваш с билки да потърсиш мнението на билкар, защото все пак пкя не е шега работа и е по-добре да приемеш лечението си сериозно. :!: Задължително се консултирай с билкар.
Аватар
Kremiliya

Назад към Домашен лекар