Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как приготвяте разнообразен и вкусен омлет? :)

20 Мар 2015, 12:30

Yarost написа:Мога да да се похваля, че правя най-вкусният омлет със сирена. 8-) Рядко слагам някакъв колбас, но винаги добавям отгоре сос - най-често майонезен (да, знам, че не е полезен :roll: ). Става.... да си оближеш пръстите ;)

Я кажи как го правиш точно? :) А що се отнася до майонезата, то ясно, че не е полезна, но от време на време може, да не се правим на големи светци! :)

20 Мар 2015, 13:20

Омлетът ми е най-вкусното и най-лесното хапване на мен! :)) Не знам как може да има човек, който да не го обича, направо ме убихте! :) Най-често го правя с много подправки и сирене само, става жестоко!:)

23 Мар 2015, 17:55

Сега мисля да пробвам да си направя омлет със спанак, дали би се получило нещо добро? :)

28 Апр 2015, 12:54

S_Milenska написа:Я кажи как го правиш точно? :) А що се отнася до майонезата, то ясно, че не е полезна, но от време на време може, да не се правим на големи светци! :)

Слагам яйцата, после всякакви сирена, които ми се намират. Накрая затварям, а сосът е отстрани, не е чиста майонеза, а майонеза с преобладаващо кисело мляко 8-)

28 Апр 2015, 12:57

Онзи ден гледам, "Как да спестим с Джейми", разбира се винаги ми е интересно, когато каже "Само 2 паунда на порция", която за БГ са си близо 6лв и ХИЧ не е толкова пестеливо, но нищо! Та човекът направи 1 омлет, сигурно сложи минимум 200 грама сирена - различих чедър и пармезан, те бяха някакъв омесен микс.. Голямо пестене.. :)) Но със сигурност омлетът е бил жесток! :mrgreen:

28 Апр 2015, 13:59

kauda написа:Онзи ден гледам, "Как да спестим с Джейми", разбира се винаги ми е интересно, когато каже "Само 2 паунда на порция", която за БГ са си близо 6лв и ХИЧ не е толкова пестеливо, но нищо! Та човекът направи 1 омлет, сигурно сложи минимум 200 грама сирена - различих чедър и пармезан, те бяха някакъв омесен микс.. Голямо пестене.. :)) Но със сигурност омлетът е бил жесток! :mrgreen:

:lol: Да при него малко представите за пестеливост се разменят спрямо нашите ;)

28 Апр 2015, 16:47

kauda написа:Онзи ден гледам, "Как да спестим с Джейми", разбира се винаги ми е интересно, когато каже "Само 2 паунда на порция", която за БГ са си близо 6лв и ХИЧ не е толкова пестеливо, но нищо! Та човекът направи 1 омлет, сигурно сложи минимум 200 грама сирена - различих чедър и пармезан, те бяха някакъв омесен микс.. Голямо пестене.. :)) Но със сигурност омлетът е бил жесток! :mrgreen:

Ама пък със сигурност е бил много вкусен въпросния омлет, вярно, че за нас 6лв за порция за едни яйца ни се виждат много :)

29 Апр 2015, 10:51

А вие как точно приготвяте омлета, пържите ли първо плънката и след това да заливате с яйцата или разбърквате всичко заедно? Обръщате ли омлета, или само от едната страна запичате? :?:

30 Апр 2015, 15:28

Rali_hr написа:А вие как точно приготвяте омлета, пържите ли първо плънката и след това да заливате с яйцата или разбърквате всичко заедно? Обръщате ли омлета, или само от едната страна запичате? :?:

Зависи какво слагам, ако слагам гъби - ги запичам тях сами първо, а и да им поизлезе водата, след това слагам яйцата, ако е друго - по-често заедно. :)

30 Апр 2015, 16:15

Аз винаги приготвям нещата отделно и чак тогава слагам отгоре яйцето, а ако продуктите са само сирене и кашкавал - първо запичам яйцето, а отгоре слагам кашкавала :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5