Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
29 Авг 2016, 12:35
Яжте си яйцата и с белтък, и с жълтък. Чак толкова много няма да навреди

. Аз някой път слагам шунка или прошуто.
29 Авг 2016, 12:55
Пробвах да направя френския омлет суфле известен от рода на Пуляр, много готино се получава. Само че не използвах рецептата от нашата страница, а го измених по друга рецепта. За този омлет няма реално оповестена рецепта, понеже е тайна в семейството на Пуляр, та само разни кулинари гадаят. :) Получи се страхотно, разбих белтъците на сняг, прибавих един по един жълтъците, (на омлет по 3 яйца) като продължавах да бъркам докато се смесят и стане всичко много въздушно. :) В тиган сложих масло, когато се загря изсипах омлета, преди да го сгъна накрая настъргах мноооого кашкавал и тогава прегънах. :) Сложих го във фурната за няколко минути включена само на грил. Следващия път ще снимам!
13 Окт 2016, 14:56
Pipilota написа:Пробвах да направя френския омлет суфле известен от рода на Пуляр, много готино се получава. Само че не използвах рецептата от нашата страница, а го измених по друга рецепта. За този омлет няма реално оповестена рецепта, понеже е тайна в семейството на Пуляр, та само разни кулинари гадаят. :) Получи се страхотно, разбих белтъците на сняг, прибавих един по един жълтъците, (на омлет по 3 яйца) като продължавах да бъркам докато се смесят и стане всичко много въздушно. :) В тиган сложих масло, когато се загря изсипах омлета, преди да го сгъна накрая настъргах мноооого кашкавал и тогава прегънах. :) Сложих го във фурната за няколко минути включена само на грил. Следващия път ще снимам!
Това звучи невероятно! Довечера ще го пробвам и ще ви дам една снимка, ако ми се получи!

Е, хайде и да не ми се получи, пак ще снимам.
13 Окт 2016, 15:50
На мен ми харесва омлета с гъби, зелен лук, кашкавал. Невероятно вкусно!
13 Окт 2016, 16:47
Pipilota написа:Пробвах да направя френския омлет суфле известен от рода на Пуляр, много готино се получава. Само че не използвах рецептата от нашата страница, а го измених по друга рецепта. За този омлет няма реално оповестена рецепта, понеже е тайна в семейството на Пуляр, та само разни кулинари гадаят. :) Получи се страхотно, разбих белтъците на сняг, прибавих един по един жълтъците, (на омлет по 3 яйца) като продължавах да бъркам докато се смесят и стане всичко много въздушно. :) В тиган сложих масло, когато се загря изсипах омлета, преди да го сгъна накрая настъргах мноооого кашкавал и тогава прегънах. :) Сложих го във фурната за няколко минути включена само на грил. Следващия път ще снимам!
Така не съм приготвяла омлет, изглежда интересно

.
08 Фев 2017, 12:44
Нещо странно обаче искам да ви питам, когато гледам как Джейми Оливър прави омлет, той го пече само от едната страна. т.е. изсипва яйцата и не обръща, вие как го правите?
08 Фев 2017, 13:45
Jully написа:Нещо странно обаче искам да ви питам, когато гледам как Джейми Оливър прави омлет, той го пече само от едната страна. т.е. изсипва яйцата и не обръща, вие как го правите?

И на мен ми е правило впечатление, но сякаш не мога - винаги обръщам, може да е за секунда, аи по такъв начин омлета, когато се обърне се надува, докато ако не се обръща остава много тънък.Може би тайна всъщност е омлета да бъде тънък, след като професионалистите го правят така. Но отностно яйцата, предпочитам си ги сготвени аз, през уикенда гледах някакво предаване пак с Джейми, където си правеше бъркани яйца, ами той прехвърли слузести белтъци и ги обяви за готови.... :) На него много вяра му нямам за яйцата.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.