Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
16 Яну 2017, 23:50
Когато има да става нещо, ще стане. Никъде няма гаранция, че няма да се объркат нещата. Навсякъде може да стане - и в реномирана болница, и в друга.
17 Яну 2017, 17:51
Вижте, ще има ден на отворените врати в акушерското отделение на Св. Лазар и Зебра и разговор с акушерки по темата за грижите за бременни и раждащи жени, видовете раждане и тн.
https://web.facebook.com/events/1848341282076851/
18 Яну 2017, 16:46
Аз като бях бременна предимно се интересувах кой ще ме следи и кой ще ме изроди. Сега обаче си давам сметка, че е много важно в болницата, неонатологичното отделение освен със специалисти да разполага с нужната апаратура и лекарства при евентуален проблем с бебето.
18 Яну 2017, 23:04
Във всяка болница и такова отделение трябва да са налице, не може всички да раждат само в две-три перфектно оборудвани болници. Трябва да можем да разчитаме, че във всяка една ще се справят първоначално с тежки проблеми.
19 Яну 2017, 14:56
Би било хубаво, ама не е така. Направо се шокирах миналата седмица като видях в новините, че Бърза помощ най-после разполагала с първата си специална линейка за недоносени бебета, която освен това била и дарение. Ако трябва да се разчита само на нея, не знам. А знаете, колко са важни още първите мигове.
19 Яну 2017, 15:39
В нашия град, частните болници нямат неонатология, децата с увреждания се водят в държавното АГ, където има нуждата апаратура и специалисти.
19 Яну 2017, 16:30
А дали някой ден ще се регламентира раждането в домашни условия, много хора го правят по света, при нас защо не става? аз бих се радвала, ако родя у дома, а не в някакв аболница с непознати хора.
22 Яну 2017, 09:54
vanessa_ написа:А дали някой ден ще се регламентира раждането в домашни условия, много хора го правят по света, при нас защо не става? аз бих се радвала, ако родя у дома, а не в някакв аболница с непознати хора.
Съмнявам се да е скоро, това е много сериозен риск и не знам дали и лекарите биха се решили да присъстват на такова раждане.
22 Яну 2017, 11:50
Жалко е, че в България положението е такова, че специалистите са само в София! Не може да имаш нужда от лекар или да родиш, нещо толкова естествено и да си мислиш, че трябва да отидеш в София,за да получиш адекватна грижа... но за съжаление е така. Моя позната роди преди дни, в болницата при тея температури вмомента, спираха парното и зъзнеха с бебето..
23 Яну 2017, 15:32
vanessa_ написа:А дали някой ден ще се регламентира раждането в домашни условия, много хора го правят по света, при нас защо не става? аз бих се радвала, ако родя у дома, а не в някакв аболница с непознати хора.
Правят го по света, защото домашния уют определено прави момента по-личен. Но вкъщи ми се струва висок риска, ако се случи усложнение, да не може да се реагира навреме. Бих предпочела раждане както в Свети Лазар. Да имам възможност за домашна атмосфера, но да знам, че и лекарите са там с готовност за намеса. Не случайно там смъртността и при бебета и при майки е 0%.