Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Вие знаете ли как да избирате виното, според ястието?

17 Мар 2015, 13:32

Напоследък все по-често у дома си вземаме по бутилка вино, нещо, което преди не сме правили изобщо. Пиенето на алкохол се свеждаше до някоя друга бира седмично. :mrgreen:
Обаче с навлизането вкъщи на този изискан алкохол – виното, започнах да се замислям и за правилното избиране на виното, според ястието, но никога не бих могла до стигна до тук: :!:

Wine.jpg
Wine.jpg (48.17 KiB) Прегледано 3409 пъти

Разбира се у дома надали ще имаме такива изискани ястия, каквито виждате тук, но все пак, как да избера с кое месо, приготвено по определен начин, кое вино му подхожда? :?:
Единственото, което знам е, че за сирената се поднася бяло вино, но какво що – нямам идея. :D
Кажете вие знаете ли как да избирате виното, според ястието и правите ли го, или просто сервирате вино, според предпочитанията на човека, без значение какво има сервирано на масата? :?:

Re: Вие знаете ли как да избирате виното, според ястието?

17 Мар 2015, 13:45

Аз също не знам как могат да се комбинират и то правилно, а виното обикновено рядко избирам правилно. Последно опитах маврут и останах впечатлена, обикновено от виното много ожаднявам, а с това нямах проблеми, мисля, че ще му подхожда нещо леко и свежо :)

17 Мар 2015, 13:59

Това е висш пилотаж направо! :) Много съм далеч от разпознаването на вината до такова съвършенство, че да знам точно как правилно да предложа виното с правилното ястие. Оставям избора на госта си, за най-сигурно, дори и да не е правилното по книга, то е правилното по вкусови качества на този, който ще го пие. :)

17 Мар 2015, 14:26

Горе долу имам някакви... неща, които сам съм преценил за себе си, избирам сухо вино за по-мазни храни, разбира се червено, а бяло сухо хапваме със пълномаслени сирена. :) Обикновено когато си хапваме салата пием някое много леко винце. :)

17 Мар 2015, 15:05

Никога не съм знаела, пък и от къде да знам? :) тук нямаме голяма култура на пиене, важното е да има алкохол, а какъв що, никой не подбира, знаем си само ракия за салатата и вино с лимонада! Някой сомелиер ако ни види ще му призлее на човека. :)

17 Мар 2015, 16:12

Пия винаги едно и също вино без значение какво ям, мисля, че това е лъжлива история с виното, колко било специално, просто вино. Даже няма разлика дали пиеш вино за 2 лева литъра или за 10!

17 Мар 2015, 16:24

То и аз само червено вино обичам и го пия с всичко, което ям, та и това, че шоколад и вино не си отиват, пак не е вярно!

17 Мар 2015, 16:42

Обожавам вино! :) Не съм голям разбирач, но си го пийвам както на мен ми харесва, наистина го обожавам в комбинацията на нещо с много силен аромат и вкус :)

18 Мар 2015, 10:29

Не разбирам много от вина, но пийваме редовно зимата, особено червено вино, почти няма вечер, в която да не пием по чаша ;)

16 Апр 2015, 09:29

Никога не ме е бивало в познаването на питиетата и на храните, а и аз не съм голям почитател на виното, че да му разбирам. Затова оставам избора на този, който ще си го пие. ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2