Как да се грижим за растенията в оранжерия?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Как да се грижим за растенията в оранжерия?

Мнениеот Lollipop » 17 Мар 2015, 14:59

Много обичам да хапвам ранни домати особено, краставици и т.н. от миналата година си направихме оранжерия на село, :mrgreen: обаче разбрах, че е много по-различно да се грижим за растенията в оранжерията, от тези, които гледаме на двора. :!:

GreenHouseNews.jpg
GreenHouseNews.jpg (95.74 KiB) Прегледано 999 пъти

Миналата година се появиха разни гъбички по стъблото на доматите ни и се притеснявам и сега да не стане така с растенията в оранжерията. :(
Какви са разликите в грижите за растенията в оранжерията, от тези, които си гледаме на двора? Колко често се поливат да речем? :roll: Проветрява ли се или не? Дайте вашите съвети и кажете как да се грижим за растенията в оранжерия? :idea:
Аватар
Lollipop

Re: Как да се грижим за растенията в оранжерия?

Мнениеот Kaya » 17 Мар 2015, 15:15

Винаги съм завиждала на хората, които имат оранжерии и още през май си хапват вкусни краставици и домати! :) Истината е, че нямам никакви познания в областта и затова още не съм се престрашила да си направим оранжерия на село :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 17 Мар 2015, 15:34

Ние имаме оранжерия на село и внимаваме много с влажността, проветряваме редовно, поливаме само сутрин и гледаме да не се събира много влага, за да не се развалят растенията, но в оранжерията поливаме много рядко - не повече от 1-2 пъти седмично. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот niya_mazova » 18 Мар 2015, 12:34

От съседките в селото ми зная, че трябва да е полусуха почвата, но и да се полива два пъти в седмицата по малко, след като се появят първите плодове :idea:
niya_mazova

Мнениеот silver933 » 18 Мар 2015, 12:45

Това си е голяма философия, според мен трябва често да се проветрява, иначе могат да мухлясат, както почвата, така и растенията ;)
Аватар
silver933

Мнениеот Snejna » 18 Мар 2015, 13:56

Винаги съм искала да имам оранжерия, дали да не си направя, но предполагам много години ще минат, докато се науча как да я гледам правилно :(
Аватар
Snejna

Мнениеот Kremiliya » 18 Мар 2015, 15:29

Мисля, че е много трудно да си ги отглеждаш в оранжерия, по-лесно да си вземаш от магазина, докато им дойде времето по градините ;)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Krum » 18 Мар 2015, 15:34

Kremiliya написа:Мисля, че е много трудно да си ги отглеждаш в оранжерия, по-лесно да си вземаш от магазина, докато им дойде времето по градините ;)

Така е, това е по-лесния вариант, ние за това ядем само изкуствена храна, защото чакаме на лесното, но в действителност е по-добре да си отгледаме, дори и да е трудоемко. :) Аз ще ти препоръчвам да си намериш някоя компетентна баба, която да ти даде обяснения и полага грижи за оранжерията срещу заплащане ;)
Аватар
Krum

Мнениеот Mon_ton » 18 Мар 2015, 16:34

Ей,. намерихте му лесния вариант! Аз също се зарибявам да си направя оранжерия, но мисля по-скоро парник с найлони! :)
Аватар
Mon_ton

Назад към За дома – съвети и идеи