Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

06 Фев 2013, 19:04

didkam написа:Здравейте д-р Шиваров,болна съм от седмица,симптомите са запушен нос,главоболие,зачервено гърло,подути сливици,без температура.Пих грипекс макс,витамин ц,трахизан и капки за нос.За съжаление нямам никакво подобрение и от 3 дни пия клацар,тъй като имам един налеп на дясната сливица,но пак няма ефект.Вечер много се подуват сливиците и не мога да спя.Да сменя ли антибиотика или трябва да се пие по-дълго време?Какво ще ме посъветвате?Ще очаквам вашия отговор,тъй като се чуствам много зле.

Здравейте!Съжалявам ,но трудно бих ви дал адекватен съвет без да съм ви прегледал.Поздрави!

06 Фев 2013, 19:07

Р.Йорданова написа:Много Ви благодаря за вниманието.
Вие работите ли със здравна каса и как мога да се свържа с Вас за преглед?
Също да отбележа,че резултатите от микробиологията на носа са готови и няма изолиран патоген.Очаквам резултатите от секрет на сливиците и езика утре и в другиден.
Нещо,което бях пропуснала да спомена в първия си пост е,че от месец и половина насам имам главоболие,което се повлиява единствено от Синупрет форте,пия по 2-3 таблетки дневно.

Здравейте!Нямам договор за прегледи със Здр.каса.Само за операции.За прегледи -записване на регистратура на Майчин дом-Поздрави!

07 Фев 2013, 11:03

Здравейте, д-р Шиваров!

Моля за мнение:
Синът ми често боледува от ангина, предимно гнойна. В момента също е с такава. Посявките от гърлото и носа са отрицателни. Какво следва да се направи сега? Вече пети ден е с налеп по сливиците, но самите сливици не са много възпалени. Тази нощ не е вдигал температура. Възможно ли е да се излекува без антибиотик или трябва да се направи друго изследване, за да се търси причинителя?

Благодаря предварително,
С уважение, А. Тодорова

08 Фев 2013, 14:38

Албена Тодорова написа:Здравейте, д-р Шиваров!

Моля за мнение:
Синът ми често боледува от ангина, предимно гнойна. В момента също е с такава. Посявките от гърлото и носа са отрицателни. Какво следва да се направи сега? Вече пети ден е с налеп по сливиците, но самите сливици не са много възпалени. Тази нощ не е вдигал температура. Възможно ли е да се излекува без антибиотик или трябва да се направи друго изследване, за да се търси причинителя?

Благодаря предварително,
С уважение, А. Тодорова

Здравейте!По преценка на лекаря може да се лекува и с хомеопатични средства,но трябва да е под контрол.Поздрави!

08 Фев 2013, 15:59

Здравейте, д-р Шиваров!

От около 2 год. имам проблем с дишането, носът ми почти винаги е запушен (едната или другата ноздра) като най-силно изразено е в легнало положение. Преди време бях ходила на преглед и ми казаха, че имам леко изкривяване на носната преграда, но това е така откакто се помня и едва ли в това е причината. От скоро в едната ноздра усещам лека болка при допир и нещо като налепи.
Не използвам капки за нос, само от време на време физиологичен разтвор.
Каква може да е причината?

Благодаря

09 Фев 2013, 12:47

djudjanka написа:Здравейте, д-р Шиваров!

От около 2 год. имам проблем с дишането, носът ми почти винаги е запушен (едната или другата ноздра) като най-силно изразено е в легнало положение. Преди време бях ходила на преглед и ми казаха, че имам леко изкривяване на носната преграда, но това е така откакто се помня и едва ли в това е причината. От скоро в едната ноздра усещам лека болка при допир и нещо като налепи.
Не използвам капки за нос, само от време на време физиологичен разтвор.
Каква може да е причината?

Благодаря

Здравейте!Възможна причина може да е оток или хипертрофия на конхите/алергичен ринит/,което в съчетание или не със девиация на носната преграда да дава тези симптоми,но прегледа при специалист ще потвърди това предположение.Поздрави1

11 Фев 2013, 22:46

Доктор Шиваров, баща ми има отстранен ларинкс-искам да попитам за възможността да му поставите говорна протеза. Бих искала да попитам тази протеза дали е опасна, дали има някакви противопоказания, за да се използва и дали представлява нещо като клапа върху стомата. Последния ми въпрос често ли се сменя тя и имали по-добри възможности от ларингофона

25 Фев 2013, 19:31

Здравейте Д-р Гален Шиваров, преди 20 дни ми направиха електрокаутеризацио конхе назалис инф.декстра №168 , така пише в епикризата ми. Професор Павлов ми обясни че това е лазарна операция за свиване на носната лигавица, която аз съм увредила с клилометазолина, който го ползвах в продължение на 20год. Дотук добре, но днес на контролния преглед ми каза, че трябва пак да се направи, защото не може да се прецени колко точно да обгори. Аз се чуствам на 50 процента по добре, но носа ми се запушва 3 пати на ден и с капките Назик дето ме е предписал се оправя, да не забравя, че имам и алергия към много неща и домашна прах дори и за нея пия ксизал. Нямам синузит, изкривени носни прегради всичко е от алергията и от моята глупост да ползвам ксилометазолин. Въпросът ми е - Не трябва ли да изчакам повече време за да се почуствам напълно добре и не трябва ли да отида на алерголог за някакви спрейове, който да овладеят алергията и да изчезнат секретите? Честно казано как да се подложа пак на това и трябва ли наистина?
Предварително Ви благодаря за съвета и отговора!

27 Фев 2013, 14:21

stoqnova.86 написа:Доктор Шиваров, баща ми има отстранен ларинкс-искам да попитам за възможността да му поставите говорна протеза. Бих искала да попитам тази протеза дали е опасна, дали има някакви противопоказания, за да се използва и дали представлява нещо като клапа върху стомата. Последния ми въпрос често ли се сменя тя и имали по-добри възможности от ларингофона

Здравейте!Има възможност да се постави говорна протеза.Цената на поставянето е 500 лв. по ценоразпис на МБАЛ "СВ.АННА" ВАРНА.Цената на протезата е около 900 лв- от фирма ЕЛПАК.Този тип протези представляват една еднопосочна клапа между хранопровода и трахеята,чрез която е възможно да се възпроизведе т.нар.езофагеален глас.Предимства:тембърът на гласа е много близък до собствения глас ,а не металически ,както от ларингофон.Недостатъци-тази протеза трябва да се подменя -от 6 мес. до 1-2 год.Не се реимбурсира от касата .Има вероятност,въпреки правилно извършената операция/която е доста кратка/ да не се получи очакваният глас.Протезите за ,които аз съм изкарал курс в Канцер -институт Амстердам са едни от най-добрите в света -"Провокс" на американската фирма Атос Медикал.Тези протези се предпочитат в почти цяла Западна и Северна Европа.Но там всичко се поема от касата.Освен това има специални звена от т.нар. "говорни терапевти" ,които се занимават с рехабилитацията на тези болни/тоест помагат им да се приучат да говорят/За сведение 90% от оперираните пациенти в Холандия са с такъв тип протези.Но както виждате всичко е поето от техните каси.Това бих искал да се случи и в България ,но за тази цел трябва активност на пациентските организации както и на самите пациенти с подобен проблем.В Хърватска преди около може би 3 години пациентите успяха да си извоюват това право-през Европейският клуб на ларингектомираните пациенти и Европейската комисия!Дано това се случи и в България за да могат пациентите да имат едно европейско качество на живот след подобна тежка операция!Поздрави!

27 Фев 2013, 14:31

rumity написа:Здравейте Д-р Гален Шиваров, преди 20 дни ми направиха електрокаутеризацио конхе назалис инф.декстра №168 , така пише в епикризата ми. Професор Павлов ми обясни че това е лазарна операция за свиване на носната лигавица, която аз съм увредила с клилометазолина, който го ползвах в продължение на 20год. Дотук добре, но днес на контролния преглед ми каза, че трябва пак да се направи, защото не може да се прецени колко точно да обгори. Аз се чуствам на 50 процента по добре, но носа ми се запушва 3 пати на ден и с капките Назик дето ме е предписал се оправя, да не забравя, че имам и алергия към много неща и домашна прах дори и за нея пия ксизал. Нямам синузит, изкривени носни прегради всичко е от алергията и от моята глупост да ползвам ксилометазолин. Въпросът ми е - Не трябва ли да изчакам повече време за да се почуствам напълно добре и не трябва ли да отида на алерголог за някакви спрейове, който да овладеят алергията и да изчезнат секретите? Честно казано как да се подложа пак на това и трябва ли наистина?
Предварително Ви благодаря за съвета и отговора!

Здравейте!Преди около 5 години ние въведохме във Варна метода на радиохирургия на конхи или т.нар.-Термоаблация.Предимствата са в това че се запазва функцията на конхата и не се увреждат жлезите и ресничестия епител на конхата.По принцип електрокаутеризация означава обгаряне с ел.ток ,така че не знам какво точно е правено/и с лазер???/Действително след всяка интервенция има известен след оперативен период,но все пак за да съм екзактен трябва да знам какво точно е направено!Иначе ,добре е да се провежда профилактика срещу алергията- най-често с назални кортикостероидни спрейове.Поздрави!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 47