Dr Galen Shivarov написа:Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:
1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/
Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в
Справочник Фрамар.
Здравейте д-р Шиваров,
Проблемът ми е следния: по-вече от 40 години съм гмуркач, леководолаз,последните години имам проблем с изравняването, който се задълбочава, отначало след около час спират да работят ушите и най-вече лявото (пукал съм тъпанче), последното лято след няколко гмуркания отказват да изравняват двете уши. Сега не се гмуркам често, но проблемът е че имам напрегнатост в зоната на носното дишане, спя с полуотворена уста и през носа не ми достига въздуха. От форума прочетох, че имате над 1000 операции по (радиохирургия, високочестотна термотерапия и RFITT) - пишите, че трите са едно и също лечение. Това методът със сонда SELON и електрод на фирма OLYMPUS - биполярна радиочестотна термотерапия? Вероятно тези носни конхи запушват евстахиевата тръба и оттам проблем с изравняването. Преди 30 години д-р Фортунов в Окръжна болница ми оперира и изправи носната преграда казват перфектно. Пуканото тъпанче на лявото ухо е зарастнало добре. Ежедневно си правя промивки на ноздрите с разтвор на хималайска сол по метода на йогите с каничката Нети, практикувано от гмуркачите. След промивката изравнявам добре и впоследствие отново заглъхват ушите при надуване не пукат! На 64 г. съм и искам да знам:
1. Методът SELON ли практикувате.
2. Имали ли сте подобни случай с успешна радиохирургия на гмуркачи (водолази) и на пациенти на моите години?
3.Може ли да се въздейства на конхите, където е връзката с евстахиевата тръба?
4. Има ли вероятност да е запушена самата евстахиева тръба?
5.Прочетох, че операцията се поема от здравната каса и трябва да закупя електрода за 250 лв. има ли допълнителни разходи.
6. Имам диск от скенер за направа на зъбни импланти, където се вижда според "дентиста" възпален синус горе вляво.
7. Самата операция в "Майчин дом" или в "Св. Анна" се извършва и след това как се процедира - има ли престой в болницата и болничен лист.
8. Вероятно трябва да дойда на преглед в "Майчин дом" и след прегледа да планирате операцията.
Поздрави
Д. Димитров