Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 02 Апр 2013, 19:56

Tagarova написа:Здравейте, доктор Шиваров,
синът ми е на 2 години и половина и има уголемени сливици, както небните, така и трета. През ноември миналата година боледува последователно от пневмония, вирусна инфекция и гнойна ангина, от тогава всъщност му се уголемиха небните сливици, предполагам и третата. Лекуваха ни с капки фенистил, впоследствие с таблетки цинабсин, капки ксизал, но безуспешно. По време на сън хърка, спи с отворена уста, понякога му се образува пяна на устата. При тези показания препоръчва ли се вадене на сливиците?
Преглеждате ли в МБАЛ "Света Анна", как да си запиша час за преглед при вас?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте!Спането с отворена уста/затруднено носно дишане е едно от показанията за оперативно лечение на трета сливица.Преглеждам в Майчин дом.Записванията са на регистратура.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 02 Апр 2013, 19:58

ela написа:Здравейте на синът ми му изолираха от носният секрет Хемофилус инфлуенце и Пневмококът. Много съм притеснена,моля ви кажете до какви последици може да доведе и труднолечимо ли е?

Здравейте !Обикновено се прави и антибиограма и така може да се назначи етиологично лечение,ако е необходимо ,по преценка на специалист.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот desismile » 09 Апр 2013, 16:12

Бих искала да попитам, какви са методите за отпушване на евстахиевата тръба (освен с балон)? След прекаран грип, остана заглъхване в ухото.Аудиограмата показа - заглушаване 50 db. Направиха ми два пъти процедурата за продухване с балон, но без резултат. Какви са другите възможности за отпушване? Благодаря предварително за вниманието!
desismile

Мнениеот mitaka » 11 Апр 2013, 14:18

Dr Galen Shivarov написа:Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:

1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/

Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар.

Здравейте д-р Шиваров,
Проблемът ми е следния: по-вече от 40 години съм гмуркач, леководолаз,последните години имам проблем с изравняването, който се задълбочава, отначало след около час спират да работят ушите и най-вече лявото (пукал съм тъпанче), последното лято след няколко гмуркания отказват да изравняват двете уши. Сега не се гмуркам често, но проблемът е че имам напрегнатост в зоната на носното дишане, спя с полуотворена уста и през носа не ми достига въздуха. От форума прочетох, че имате над 1000 операции по (радиохирургия, високочестотна термотерапия и RFITT) - пишите, че трите са едно и също лечение. Това методът със сонда SELON и електрод на фирма OLYMPUS - биполярна радиочестотна термотерапия? Вероятно тези носни конхи запушват евстахиевата тръба и оттам проблем с изравняването. Преди 30 години д-р Фортунов в Окръжна болница ми оперира и изправи носната преграда казват перфектно. Пуканото тъпанче на лявото ухо е зарастнало добре. Ежедневно си правя промивки на ноздрите с разтвор на хималайска сол по метода на йогите с каничката Нети, практикувано от гмуркачите. След промивката изравнявам добре и впоследствие отново заглъхват ушите при надуване не пукат! На 64 г. съм и искам да знам:
1. Методът SELON ли практикувате.
2. Имали ли сте подобни случай с успешна радиохирургия на гмуркачи (водолази) и на пациенти на моите години?
3.Може ли да се въздейства на конхите, където е връзката с евстахиевата тръба?
4. Има ли вероятност да е запушена самата евстахиева тръба?
5.Прочетох, че операцията се поема от здравната каса и трябва да закупя електрода за 250 лв. има ли допълнителни разходи.
6. Имам диск от скенер за направа на зъбни импланти, където се вижда според "дентиста" възпален синус горе вляво.
7. Самата операция в "Майчин дом" или в "Св. Анна" се извършва и след това как се процедира - има ли престой в болницата и болничен лист.
8. Вероятно трябва да дойда на преглед в "Майчин дом" и след прегледа да планирате операцията.
Поздрави
Д. Димитров
mitaka

Мнениеот kitie » 14 Апр 2013, 21:22

Здравейте, доктор Шиваров.
На 20 години съм и от година насам имам сърбеж в ушите, появява се на моменти и така продължава около 3, 4 или 5 дни (има различна продължителност). Опитвам се да не чеша ушите, защото ме сърби навътре в каналчето, но понякога сърбежът е непоносим и вземам клечица за уши и лекичко потърквам. От две седмици усещам и болка в ушите, много навътре. Тя не е постоянна а се появява за кратко и отшумява. Днес отново усещам сърбеж, появява се и болка. Понякога сърбежът е съпроводен с болка, но когато се появи болката не винаги е съпроводена със сърбеж.
Моля за вашето мнение!
Благодаря ви предварително, Поздрави!
kitie

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 15 Апр 2013, 16:44

desismile написа:Бих искала да попитам, какви са методите за отпушване на евстахиевата тръба (освен с балон)? След прекаран грип, остана заглъхване в ухото.Аудиограмата показа - заглушаване 50 db. Направиха ми два пъти процедурата за продухване с балон, но без резултат. Какви са другите възможности за отпушване? Благодаря предварително за вниманието!

Здравейте.Ако аудиограмата е вярна и намалението на слуха ви е от съвсем скоро най-вероятно става въпрос за туботимпанален катар.Лечението е комплексно и включва антибиотик,антиалергични,назални деконгестанти и продухване по Полицер/с балон/.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 15 Апр 2013, 16:47

mitaka написа:
Dr Galen Shivarov написа:Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:

1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/

Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар.

Здравейте д-р Шиваров,
Проблемът ми е следния: по-вече от 40 години съм гмуркач, леководолаз,последните години имам проблем с изравняването, който се задълбочава, отначало след около час спират да работят ушите и най-вече лявото (пукал съм тъпанче), последното лято след няколко гмуркания отказват да изравняват двете уши. Сега не се гмуркам често, но проблемът е че имам напрегнатост в зоната на носното дишане, спя с полуотворена уста и през носа не ми достига въздуха. От форума прочетох, че имате над 1000 операции по (радиохирургия, високочестотна термотерапия и RFITT) - пишите, че трите са едно и също лечение. Това методът със сонда SELON и електрод на фирма OLYMPUS - биполярна радиочестотна термотерапия? Вероятно тези носни конхи запушват евстахиевата тръба и оттам проблем с изравняването. Преди 30 години д-р Фортунов в Окръжна болница ми оперира и изправи носната преграда казват перфектно. Пуканото тъпанче на лявото ухо е зарастнало добре. Ежедневно си правя промивки на ноздрите с разтвор на хималайска сол по метода на йогите с каничката Нети, практикувано от гмуркачите. След промивката изравнявам добре и впоследствие отново заглъхват ушите при надуване не пукат! На 64 г. съм и искам да знам:
1. Методът SELON ли практикувате.
2. Имали ли сте подобни случай с успешна радиохирургия на гмуркачи (водолази) и на пациенти на моите години?
3.Може ли да се въздейства на конхите, където е връзката с евстахиевата тръба?
4. Има ли вероятност да е запушена самата евстахиева тръба?
5.Прочетох, че операцията се поема от здравната каса и трябва да закупя електрода за 250 лв. има ли допълнителни разходи.
6. Имам диск от скенер за направа на зъбни импланти, където се вижда според "дентиста" възпален синус горе вляво.
7. Самата операция в "Майчин дом" или в "Св. Анна" се извършва и след това как се процедира - има ли престой в болницата и болничен лист.
8. Вероятно трябва да дойда на преглед в "Майчин дом" и след прегледа да планирате операцията.
Поздрави
Д. Димитров

Здравейте.Необходимо е да ви прегледам за да ви дам по-екзактен отговор.Ако идвате при мен бих искал да направите аудиограма преди прегледа.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот diana8712 » 28 Апр 2013, 09:53

Здравейте д-р Шиваров! От няколко месеца имам проблем с гърлото! Първоначално почна с фарингит, след лечението на фарингита се появи лека болка в езика. Ходих на доктор УНГ , а тя ми изписа Азатрил + Фламексин болката отшумя. След почивка от няколко дни започна цепене на езика по ъглите му с лека болка и много дразнене. Потърсих отново УНГ, след прегледа ми казаха, че ми няма нищо най-вероятно стомаха! Мина около месец и се появиха силни болки в стомаха. Посетих отново доктор оказа се, че от приема на хапчета съм получила разширен дванадесетопръстник и остър гастрит. Почнах лечение и за това. Спряха болките в корема и в устата, но уви за кратко. Преди седмица почуствах силни болки вляво отдолу под челюстта точно под сливицата. Не обърнах внимание веднага, докато една вечер много ме заболя езика отстрани, а на сутринта погледнах и ми се беше получила дупчица по ръба на езика, която още си е там. Огледах се обстойно и видях, че точно под сливица ми се е появило гнойно топче. Отидох отново в сряда на УНГ прегледа ме, пукна ми топчето и ми каза, че било резултат от стомаха била ми раздразнена лигавицата на стомаха и за това съм имала и топчето и аномалиите в езика. Не ми предписа нищо единствено да си пия хапчета за стомаха и след 20дни да се видим, докато вчера не получих силна болка отново под челюстта придружена този път с умерена болка в ухото. Звъннах му по телефона, а той ми каза да сам си пукнела топчето и да почна да пия Амоксиклав. Въпроса ми към вас е има ли някакво съмнение в моя случай за притеснение или доктора е прав, че няма място за притеснение?! Аз съм на 25год. активен пушач и ще съм ви много благодарна ако ми дадете някакъв съвет и си изкажете мнението по моя проблем!!! Благодаря Ви предварително!
diana8712

Мнениеот tihomir » 15 Май 2013, 17:26

Д-р Шиваров , ваш колега ми изписа Клиндамицин и Ксизал,след 3 хапче се получи лек обрив и сърбеж(пия само антибиотика понеже пия и диазепам,прочетох че не трябва със Ксизал да се смесва)днес изпих 5-то хапче и трудно си поемам въздух-как да процедирам?Благодаря Ви предварително!
tihomir

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 16 Май 2013, 16:28

tihomir написа:Д-р Шиваров , ваш колега ми изписа Клиндамицин и Ксизал,след 3 хапче се получи лек обрив и сърбеж(пия само антибиотика понеже пия и диазепам,прочетох че не трябва със Ксизал да се смесва)днес изпих 5-то хапче и трудно си поемам въздух-как да процедирам?Благодаря Ви предварително!

Здравейте!Потърсете незабавно специализирана помощ от алерголог-най-добре болница!!!
Аватар
Dr Galen Shivarov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив