15 Юли 2013, 17:25
sea78 написа:Здравейте д-р Шиваров,
от известно време имам проблем. Събират ми се сухи секрети нагоре в носа,от което ми се запушва и затруднява дишането.Сутрин като ги чистя трудно се махат и има засъхнала кръв. През деня отново се запушва и дори не мога да ги премахна - образуват се корички и става болезнено.Мажа с ментов вазелин,но има временен ефект.
По принцип често боледувам от хрема,най-вече зимата.Като дете ми лекуваха синузит и ми правеха пункция. Незнам има ли връзка и какво да мисля, но ако може да ми дадете някакъв съвет- за спрей или мазило....
Блг
15 Юли 2013, 17:28
Krastanova написа:Добър ден Д-р Шиваров.Въпросът ми се отнася за съпруга ми,който е на 30г. Проблемът му започна март месец.Всичко почна с шумене в едното ухо.След известно време шуменето се появи и в другото ухо.Започнаха и болки в областа на лимфните възли.Отидохме на специалист уши-нос-гърло,който каза че му няма нищо и изписа само лекарства за алергия.Но проблема въобще не се оправи,напротив нещата се задълбочиха.Отидохме на втори специалист,който ни каза че има гноен отит и че има две възможности,да остане в болница и да му спукат тъпанчетата,за да премахнат течноста или да направи курс с антибиотици.Решихме,че ще пробваме първо с антибиотиците.Изпи си хапчетата и нещата се пооправиха.Ходихме на контролен преглед и всичко беше наред.Но след седмица две започна всичко наново,най-вече шума в ушите.Отидохме на трети специалис,но той потвърди че всичко е ок и му назначи поддържащо лечение за един месец.Да но до ден днешен шума в ушите му продължава.Мойте наблюдения са,че когато се ядоса започва да се оплаква,че ушите му зашумяват.Моля Ви да ни насочите какво точно може да е и къде да отидем.Вече се чудя дали е за уши-нос-гърло или за невролог...Благодаря Ви за отделеното време.
15 Юли 2013, 20:22
Dr Galen Shivarov написа:Krastanova написа:Добър ден Д-р Шиваров.Въпросът ми се отнася за съпруга ми,който е на 30г. Проблемът му започна март месец.Всичко почна с шумене в едното ухо.След известно време шуменето се появи и в другото ухо.Започнаха и болки в областа на лимфните възли.Отидохме на специалист уши-нос-гърло,който каза че му няма нищо и изписа само лекарства за алергия.Но проблема въобще не се оправи,напротив нещата се задълбочиха.Отидохме на втори специалист,който ни каза че има гноен отит и че има две възможности,да остане в болница и да му спукат тъпанчетата,за да премахнат течноста или да направи курс с антибиотици.Решихме,че ще пробваме първо с антибиотиците.Изпи си хапчетата и нещата се пооправиха.Ходихме на контролен преглед и всичко беше наред.Но след седмица две започна всичко наново,най-вече шума в ушите.Отидохме на трети специалис,но той потвърди че всичко е ок и му назначи поддържащо лечение за един месец.Да но до ден днешен шума в ушите му продължава.Мойте наблюдения са,че когато се ядоса започва да се оплаква,че ушите му зашумяват.Моля Ви да ни насочите какво точно може да е и къде да отидем.Вече се чудя дали е за уши-нос-гърло или за невролог...Благодаря Ви за отделеното време.
Здравейте!Необходим е преглед и аудиограма за да мога да дам екзактен съвет.Поздрави.
16 Юли 2013, 13:58
18 Юли 2013, 12:59
25 Юли 2013, 16:36
inkka написа:Здравейте,
имам син на 4 години от доста време има подути лимфни възли 2 на брой в съседство на шията от дясната страна, като единят е малко по увеличен от другият.Личната лекарка го отдава на честото боледуване от вирусни заболявания, настинки.Аз обаче съм силно притеснена при настояване от моя страна пусна изследвания пкк, дкк и суе .Като трябва да се има впредвит, че в момента на изследването не е болен в смисъл настинка или вирус.
Резултати:
HGB 106 при стойности 130 - 180
MCH 20.9 при стойности 26.5 - 32
MCV 62.5 при стойности 82 - 98
LYM 47.2 при стойности 20 - 40
пкк
LY 0.47 при стойности 0.20 - 0.40
написала съм Ви само стойностите който не са в норма всички останали показатели а в норма. СУЕ 8 мм. Въпросът ми е притесненията ми основателни ли са, тези показатели трябва ли да ме притесняват и трябва ли да се консултирам със специалист въпреки мнението на личният лекар?
Предварително Ви благодаря за отговора!
25 Юли 2013, 16:38
mirela17 написа:Здравейте !
Аз съм момиче на 13 години (почти 14) не пуша, не пия алкохол и газирано. От месец имам затруднено преглъщане. Не мога да се храня както преди също така и да пия течности. Нещо така смисъл сякаш нещо ми опъва кожата на гърлото (дано да сте разбрали какво искам да кажа... ) и така. Това някаква болест ли е ? ако да каква точно ?
Искам да кажа още нещо за всеки случай..: Болна съм от 1 седмица. Имам болки в гърлото.. Ходих на лекар изписа ми някакъв антибиотик пих го 2 дни (сутрин и вечер) и нищо. Още продължава да ме боли. От това ли може да е или.. А и още нещо.. Това за опъването на кожата започнах да го имам когато се разболях, а преглъщането сигурно от 1 месец.
11 Авг 2013, 20:36
14 Авг 2013, 11:01
margaritaP написа:Здравейте,
На 22 години съм и получих много плашещ за мен шум в дясното ухо. Усещам едно пулсиране предимно вечер ( все едно си чувам пулса). Ходих на лекар и ми изписаха ,,Ноотропил, ,,Бетасерк" и ,,Милгамма". Пия лекарствата от близо месец без три дни, но шума продължава. Моля Ви помогнете, незнам какво да правя и към кого да се обърна!
Предварително благодаря за отговора Ви!
14 Авг 2013, 16:44