Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот D.St. » 15 Авг 2013, 12:31

Здравейте,д-р Шиваров.Запуши ми се лявото ухо и непрекъснато свири,не чувам с него.Поставиха ми диагноза възпаление на евстахиевата тръба и предписаха антибиотик.Какво лечение бихте предложили Вие?Благодаря.
D.St.

Мнениеот Янков » 15 Авг 2013, 23:18

Здравейте, д-р Шиваров,

На 31 години съм. От няколко дни изпитвам сухота в гърлото, която създава дискомфорт при преглъщане. Няма болка, нито дразнене, гласът ми не се е променил, не кашлям. Пия достатъчно течности, предимно вода, около 2.5 - 3.0 литра на ден, което е обикновеното за мен количество през лятото. Носът ми не е запушен, но има стичане на малки количества секрети от носа към гърлото.
Не пуша. Нямам диабет.
Преди една година прекарах инфекциозна мононуклеоза с чернодробно усложнение, но се възстанових, като все още спазвам необходимата диета заради черния дроб. Други оплаквания нямам.
Конкретно ме безпокои това, че заболяването мононуклеоза започна с подобна непрекъсната сухота в гърлото, след което постепенно се появиха останалите симптоми. Възможен ли е рецидив на заболяването, въпреки че доколкото ми е известно след възстановяване се изгражда траен имунитет срещу причинителя на мононуклеозата (Епщайн-Бар вирус)?
Каква друга причина би могло да има за сухотата в гърлото?
Какво бих могъл да предприема като консултация и лечение?

Благодаря предварително.
Янков

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 21 Авг 2013, 16:39

Ivan_Bakalov написа:Здравейте,

На 30 години съм. От зимата на 2012 година с прекъсвания имам следните симптоми. Усещам стичане на секрет в гърлото, понякога задуха и много рядко суха кашлица. Когато периода на стичане на секрет в гълото е най-силен усещам и слаби болки в дясната част на гърдите. Ходих до личния си лекар - направих си пълна кръвна картина - като резултатите са в норма, напраих екограф и кардиограф на сърце - резултатите отново са в норма. След изследванията личният лекар каза че най-вероятно се касае за развиване на алергия след необръщане на внимание на прекарана настинка, която не е лекувана.

Благодаря предварително.

Здравейте!Уместно е да направите консулт с алерголог и пулмолог.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 21 Авг 2013, 16:42

D.St. написа:Здравейте,д-р Шиваров.Запуши ми се лявото ухо и непрекъснато свири,не чувам с него.Поставиха ми диагноза възпаление на евстахиевата тръба и предписаха антибиотик.Какво лечение бихте предложили Вие?Благодаря.

Здравейте!Стандартното лечение във вашия случай е антибиотик,антиалергични и назални деконгестанти/капки за нос/ и евентулно продухване по Полицер ,ако се наложи.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 21 Авг 2013, 16:45

Янков написа:Здравейте, д-р Шиваров,

На 31 години съм. От няколко дни изпитвам сухота в гърлото, която създава дискомфорт при преглъщане. Няма болка, нито дразнене, гласът ми не се е променил, не кашлям. Пия достатъчно течности, предимно вода, около 2.5 - 3.0 литра на ден, което е обикновеното за мен количество през лятото. Носът ми не е запушен, но има стичане на малки количества секрети от носа към гърлото.
Не пуша. Нямам диабет.
Преди една година прекарах инфекциозна мононуклеоза с чернодробно усложнение, но се възстанових, като все още спазвам необходимата диета заради черния дроб. Други оплаквания нямам.
Конкретно ме безпокои това, че заболяването мононуклеоза започна с подобна непрекъсната сухота в гърлото, след което постепенно се появиха останалите симптоми. Възможен ли е рецидив на заболяването, въпреки че доколкото ми е известно след възстановяване се изгражда траен имунитет срещу причинителя на мононуклеозата (Епщайн-Бар вирус)?
Каква друга причина би могло да има за сухотата в гърлото?
Какво бих могъл да предприема като консултация и лечение?

Благодаря предварително.

Здравейте!По принцип след преболедуване от мононуклеоза се препоръчва операция на небните сливици.А иначе причини за сухота може да има безкрайно много ,но затова е необходимо да ви види специалист УНГ.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот super mama » 03 Сеп 2013, 17:17

Здравейте д-р Шиваров
Моето дете е на 5 год.и от няколко дни започна да ръмжи през 3-4минути.Сякаш нещо го дразни.Преглъща сякаш има в гърлото -секрет ли, сухота ли или има нужда да се изкашля.
Поначало има проблеми и с трета сливица.Какво е вашето мнение относно този проблем.
Благодаря предварително!
super mama

Мнениеот kristina145 » 09 Сеп 2013, 12:49

Здравейте, д-р Шиваров
Момиче съм на 14год.
Днес като се събудих се напипах по ши­ята, в под­че­люс­т­на­та об­ласт, по-точ­но в на­ча­ло­то на ши­я­та в дясно и усетих нещо като малка топка. Боли малко и то само като го пипам. А иначе просто усещам все едно нещо тупти. Какво е това ? Нещо сериозно ли е, защото наистина много се притесних и продължавам.... ? Да се консултирам ли с лекар ?
Благодаря предварително за отговора Ви. !
kristina145

Мнениеот petranka_bl » 23 Сеп 2013, 19:43

д-р Шиваров детето ми на 5 год. прави трета гнойна ангина за 4 месеца нещата протичат без темп. без никакви признаци само леки болки в гърлото.Ходихме за зъболекар и ги чисти механично с прополис но има пак и кашлица вече и хрема трябва ли да пие АБ или пак да чисти заболекар и да си пие само ефизола и сиропа за кашл. и капките за нос ? Дори незнам дали е вирус или гъбички трябва ли да се изследжа секрет ? :roll:
petranka_bl

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 25 Сеп 2013, 16:17

super mama написа:Здравейте д-р Шиваров
Моето дете е на 5 год.и от няколко дни започна да ръмжи през 3-4минути.Сякаш нещо го дразни.Преглъща сякаш има в гърлото -секрет ли, сухота ли или има нужда да се изкашля.
Поначало има проблеми и с трета сливица.Какво е вашето мнение относно този проблем.
Благодаря предварително!

Здравейте,причините може да са много,затова е необходим преглед от специалист.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 25 Сеп 2013, 16:22

kristina145 написа:Здравейте, д-р Шиваров
Момиче съм на 14год.
Днес като се събудих се напипах по ши­ята, в под­че­люс­т­на­та об­ласт, по-точ­но в на­ча­ло­то на ши­я­та в дясно и усетих нещо като малка топка. Боли малко и то само като го пипам. А иначе просто усещам все едно нещо тупти. Какво е това ? Нещо сериозно ли е, защото наистина много се притесних и продължавам.... ? Да се консултирам ли с лекар ?
Благодаря предварително за отговора Ви. !

Здравейте.Най-вероятно е лимфен възел който може да се е увеличил от възпалителен процес.Туптенето най-вероятно е пулсациите на подлежащата артерия каротис.Желателно е да се консултирате със специалист.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив