Ivan_Bakalov написа:Здравейте,
На 30 години съм. От зимата на 2012 година с прекъсвания имам следните симптоми. Усещам стичане на секрет в гърлото, понякога задуха и много рядко суха кашлица. Когато периода на стичане на секрет в гълото е най-силен усещам и слаби болки в дясната част на гърдите. Ходих до личния си лекар - направих си пълна кръвна картина - като резултатите са в норма, напраих екограф и кардиограф на сърце - резултатите отново са в норма. След изследванията личният лекар каза че най-вероятно се касае за развиване на алергия след необръщане на внимание на прекарана настинка, която не е лекувана.
Благодаря предварително.
D.St. написа:Здравейте,д-р Шиваров.Запуши ми се лявото ухо и непрекъснато свири,не чувам с него.Поставиха ми диагноза възпаление на евстахиевата тръба и предписаха антибиотик.Какво лечение бихте предложили Вие?Благодаря.
Янков написа:Здравейте, д-р Шиваров,
На 31 години съм. От няколко дни изпитвам сухота в гърлото, която създава дискомфорт при преглъщане. Няма болка, нито дразнене, гласът ми не се е променил, не кашлям. Пия достатъчно течности, предимно вода, около 2.5 - 3.0 литра на ден, което е обикновеното за мен количество през лятото. Носът ми не е запушен, но има стичане на малки количества секрети от носа към гърлото.
Не пуша. Нямам диабет.
Преди една година прекарах инфекциозна мононуклеоза с чернодробно усложнение, но се възстанових, като все още спазвам необходимата диета заради черния дроб. Други оплаквания нямам.
Конкретно ме безпокои това, че заболяването мононуклеоза започна с подобна непрекъсната сухота в гърлото, след което постепенно се появиха останалите симптоми. Възможен ли е рецидив на заболяването, въпреки че доколкото ми е известно след възстановяване се изгражда траен имунитет срещу причинителя на мононуклеозата (Епщайн-Бар вирус)?
Каква друга причина би могло да има за сухотата в гърлото?
Какво бих могъл да предприема като консултация и лечение?
Благодаря предварително.
super mama написа:Здравейте д-р Шиваров
Моето дете е на 5 год.и от няколко дни започна да ръмжи през 3-4минути.Сякаш нещо го дразни.Преглъща сякаш има в гърлото -секрет ли, сухота ли или има нужда да се изкашля.
Поначало има проблеми и с трета сливица.Какво е вашето мнение относно този проблем.
Благодаря предварително!
kristina145 написа:Здравейте, д-р Шиваров
Момиче съм на 14год.
Днес като се събудих се напипах по шията, в подчелюстната област, по-точно в началото на шията в дясно и усетих нещо като малка топка. Боли малко и то само като го пипам. А иначе просто усещам все едно нещо тупти. Какво е това ? Нещо сериозно ли е, защото наистина много се притесних и продължавам.... ? Да се консултирам ли с лекар ?
Благодаря предварително за отговора Ви. !
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта