Стари, неактуални, заключени теми.
28 Фев 2013, 01:03
Здравейте, Д-р Шиваров,
може ли да обясните как става промиването с физиологичен разтвор и с какво количество съответно след като е използван А-ЦЕРУМЕН капки за уши 2 мл. * 4? Става дума за 4 год. дете. И още един въпрос, удачно ли е използването на А-ЦЕРУМЕН капки за уши 2 мл. * 4, при положение, че в момента му слагам 3 * 2капки отипакс? Детето ми има доста ушна кал

Вие какво средство за почистване бихте препоръчал?
09 Мар 2013, 05:33
Здравейtе д-р Шиваров , пиша Ви понеже вече 3-tи ден съм с болки в гърлоtо и усложненияtа незакъсняваt , а понеделник е далече и започвам да се приtеснявам. Преди 2-3 дни гласъt ми започна да посtепенно да изчезва , каtо оt вчера се появи и много чесtа кашлица , кояtо не ме осtави да спя , а също tака и носъt ми се запуши . Дробовеtе все още ми са чисtи , но се приtеснявам понеже оt чесtоtо кашляне по-късно през деня сигурно ще ме заболи и главаtа , коеtо е досtа неприяtно . Взел съм си Хербиtусин за кашлица и гърло , но без успех . Из инtернеt видях , че Биопарокс спрей , препоръчваt за ларингиt/фарингиt и други оt сорtа понеже е локален анtибиоtик , а също и преди съм го ползвал и съм доволен , но реших да се консулtирам с Вас и ако може Вие да ми препоръчаtе някое лекарсtво за да изкарам до понеделник и да ида на преглед . Благодаря Ви предвариtелно !
Здравейте !Бих ви препоръчал антибиотик-Цефзил от 500 мг 2 пъти по 1 таб за 7 дни.Поздрави!
10 Мар 2013, 08:26
Добър ден, Д-р Шиваров, на 20 години съм, след прекарана умерена хрема отидох на снимка на синусите заради лека болка в главата, оказа се ,че е синузит : изцяло запълнен десен максиларен синус и частично запълнен десен фронтален синус. Отидох за мнение при лекар УНГ , който без много много да пита каза, че иска да направи пункция, в момента съм в болница на венозен антибиотик Медаксон , но честно казано не мисля ,че е оправдано.Аз самият уча медицина и всеки изгубен ден е много труден за наваксване . Според мен съгласяването ми беше грешка, четох много за синузита и хора в много тежки стадий са минавали без пункция. Аз нямам температура , нямам и главоболие , а и мисля че съвременната медицина предоставя достатъчен набор от ефективни антибиотици и пункцията е по-скоро нещо като краен метод ако лечението не се повлиява от тях .Преди няколко дни бях започнал със спринцовка да си поставям в носа по 1 мл физиологичен разтвор NaCl във всяка ноздра и мисля ,че имаше ефект .Много ще съм благодарен ако изразите мнението си за пункцията и дали е наложителна в случаят или мнението ви за някой ефективен антибиотик или хомеопатично лечение. Благодаря предварително .
10 Мар 2013, 18:12
Martin_Ivanovv написа:Добър ден, Д-р Шиваров, на 20 години съм, след прекарана умерена хрема отидох на снимка на синусите заради лека болка в главата, оказа се ,че е синузит : изцяло запълнен десен максиларен синус и частично запълнен десен фронтален синус. Отидох за мнение при лекар УНГ , който без много много да пита каза, че иска да направи пункция, в момента съм в болница на венозен антибиотик Медаксон , но честно казано не мисля ,че е оправдано.Аз самият уча медицина и всеки изгубен ден е много труден за наваксване . Според мен съгласяването ми беше грешка, четох много за синузита и хора в много тежки стадий са минавали без пункция. Аз нямам температура , нямам и главоболие , а и мисля че съвременната медицина предоставя достатъчен набор от ефективни антибиотици и пункцията е по-скоро нещо като краен метод ако лечението не се повлиява от тях .Преди няколко дни бях започнал със спринцовка да си поставям в носа по 1 мл физиологичен разтвор NaCl във всяка ноздра и мисля ,че имаше ефект .Много ще съм благодарен ако изразите мнението си за пункцията и дали е наложителна в случаят или мнението ви за някой ефективен антибиотик или хомеопатично лечение. Благодаря предварително .
Здравейте!Пункцията е препоръчителна ,а понякога и наложителна при т.нар.-блокирани форми на синуит/при които синуса не се дренира/Препоръчвам ви Назодрен ,като дрениращ спрей- по 1 впръскване на ден.А по отношение на антибиотик-Клиндамицин,Цефзил ,би могло и Оспексин пер ос ,но в по-голяма доза.Поздрави!
11 Мар 2013, 10:02
Здравейте,доктор Шиваров,
Имам дете на 5 години,на което е назначена операция и на трите сливици.Операцията ще се прави в Пловдив,а ние сме от друг град.Бих желала да Ви попитам:В началото на месеца трябваше да отидем за операция,но детето се разболя.Направихме изследвания тук,в нашия град и имаше завишени левкоцити.Какво показва това,че левкоцитите са увеличени? Това противопоказание ли е за извършване на операцията? Трябва ли и следващия път пак да правим изследвания в нашия град? Също искам да Ви питам-детето колабира при вземането на кръв.Това от какво се получава и има ли някаква опасност при операцията-притеснявам се за анестезията?
Благодаря Ви предварително!
16 Мар 2013, 13:32
IvetaDimitrova_2 написа:Здравейте,доктор Шиваров,
Имам дете на 5 години,на което е назначена операция и на трите сливици.Операцията ще се прави в Пловдив,а ние сме от друг град.Бих желала да Ви попитам:В началото на месеца трябваше да отидем за операция,но детето се разболя.Направихме изследвания тук,в нашия град и имаше завишени левкоцити.Какво показва това,че левкоцитите са увеличени? Това противопоказание ли е за извършване на операцията? Трябва ли и следващия път пак да правим изследвания в нашия град? Също искам да Ви питам-детето колабира при вземането на кръв.Това от какво се получава и има ли някаква опасност при операцията-притеснявам се за анестезията?
Здравейте!Увеличението на левкоцитите по принцип е белег за бактериална инфекция/може би все още детето не е напълно здраво или пък за хронична инфекция!/,така че е добре да повторите изследването.По отнощение на колабирането-това се случва и на възрастни хора/от страх ,от притеснение,от невъзможност да гледат кръв-рязко спадане на кръвното налягане/По принцип това не е противопоказание за операция.Поздрави!
17 Мар 2013, 12:19
Здравейте,
Преди около седмица изкарах грипът, който върлува в момента + всички екстри(кашлица, гърло, хрема, ларингит, трахеит).Не се разминах и без АБ(Лефлокс 500 7*1).
Правих си и снимка за всеки случай, но по-надоло не бе слязал.Сега в четвъртак приключих с АБ. Но част от проблемите си останаха ->Хремата, и едно хриптене и дразнене в областа на ларинкса.Предполагам,че няма да се размина и без още един АБ, но ми се иска да си направя секрети от гърло и нос.Не знам как да процедирам с този проблем и как да го изчистя. Въпроса е дали мога да си пусна секретите сега в понеделник или е нужно още да се чака заради предния АБ или щом са налични тези симптоми като хрема и дразнене в гърлото би трябвало секретите да покажат ако има някакъв останал бактериален проблем.Искам да действам и да не чакам до последния момент.
Поздрави Румен.
19 Мар 2013, 17:24
Румен написа:Здравейте,
Преди около седмица изкарах грипът, който върлува в момента + всички екстри(кашлица, гърло, хрема, ларингит, трахеит).Не се разминах и без АБ(Лефлокс 500 7*1).
Правих си и снимка за всеки случай, но по-надоло не бе слязал.Сега в четвъртак приключих с АБ. Но част от проблемите си останаха ->Хремата, и едно хриптене и дразнене в областа на ларинкса.Предполагам,че няма да се размина и без още един АБ, но ми се иска да си направя секрети от гърло и нос.Не знам как да процедирам с този проблем и как да го изчистя. Въпроса е дали мога да си пусна секретите сега в понеделник или е нужно още да се чака заради предния АБ или щом са налични тези симптоми като хрема и дразнене в гърлото би трябвало секретите да покажат ако има някакъв останал бактериален проблем.Искам да действам и да не чакам до последния момент.
Поздрави Румен.
Здравейте!Добре е да посетите специалист УНГ,който да ви прегледа и да прецени дали е нужно да се взема материал за микробиологично изследване.Поздрави!
28 Мар 2013, 15:58
Здравейте на синът ми му изолираха от носният секрет Хемофилус инфлуенце и Пневмококът. Много съм притеснена,моля ви кажете до какви последици може да доведе и труднолечимо ли е?
01 Апр 2013, 22:38
Здравейте, доктор Шиваров,
синът ми е на 2 години и половина и има уголемени сливици, както небните, така и трета. През ноември миналата година боледува последователно от пневмония, вирусна инфекция и гнойна ангина, от тогава всъщност му се уголемиха небните сливици, предполагам и третата. Лекуваха ни с капки фенистил, впоследствие с таблетки цинабсин, капки ксизал, но безуспешно. По време на сън хърка, спи с отворена уста, понякога му се образува пяна на устата. При тези показания препоръчва ли се вадене на сливиците?
Преглеждате ли в МБАЛ "Света Анна", как да си запиша час за преглед при вас?