29 Сеп 2011, 11:21
29 Сеп 2011, 12:59
29 Сеп 2011, 13:08
29 Сеп 2011, 13:25
Бижу написа:Здравейте, Д-р Шиваров. Имам следния въпрос: синът ми е на 18 години, от около два месеца има проблем с носа. Лигавицата във видимата си част в ноздрите се издува доста и затруднява дишането му. Сутрин има и хрема, а през деня не толкова. Понякога му потича кръв от носа и издуването изчезва за някакво време, след което започва пак. Ходи при личният ни лекар и той му изписа Zodak. пие го от три дни, но няма никаква промяна. Аз съм с хроничен алергичен ринит и проблемите ми започнаха горе-долу на неговата възраст. Не съм сигурна обаче, че само от един преглед със стетоскоп може да се докаже, че това издуване е от алергия и да се назначи противоалергично лекарство. Бихте ли ми дали съвет и благодаря предварително.
29 Сеп 2011, 13:44
Лозанов написа:д-р Шиваров след ренгенова снимка ми потвърдиха,че имам недоразвит фронтален синус.При най-лека настинка болките в челния дял и изтръпване на дясната половина на главата са нетърпими и така повече от година.Изписаха ми АВАМИС назален спрей 27.5мкг.- 120 дози от който имам леко облекчение ,но се притеснявам,че това силно главоболие ще остане за цял живот и от развиване на синузит.Какво лечение може друго да се проведе и дали се стига до хирургичеки интервенций след време.Благодаря
29 Сеп 2011, 13:53
29 Сеп 2011, 13:59
Бижу написа:Благодаря за отговора, Д-р Шиваров. Притеснява ме обаче употребата на кортикостероидния препарат, предложен от вас. Има ли вероятност с приложението на Zodak, който е антихистамин, да има подобрение и след колко време евентуално да го очаквам? Все пак е показан именно за лечение на алергичен ринит.
29 Сеп 2011, 14:22
Dr Galen Shivarov написа:.Радиохирургията има също един много добър и дълготраен ефект.
29 Сеп 2011, 16:31
Бижу написа:Dr Galen Shivarov написа:.Радиохирургията има също един много добър и дълготраен ефект.
Препоръчвате ли това за окончателно справяне с проблема? Какво представлява интервенцията? Поема ли се от здравната каса? И какво е следоперативното състояние при този метод?
Аз също съм със сериозен проблем и ако вечер не сложа по една какпа в двете ноздри, няма да мога да дишам изобщо през носа, и съответно няма да мога да спя. Хрема нямам, само издуване на лигавицата, но при мен е доста по-навътре, не толкова видимо с просто око както е при сина ми.
09 Окт 2011, 22:53
Напълно разбирам препоръката ви и осъзнавам вредата от капките за нос, но аз съм с вече с хроничен хипертрофичен ринит и не мога да дишам през носа, и да спя спокойно, ако вечер не сложа по една капка в двете ноздри. Това продължава вече години наред и се опасявам, че не след дълго време ще бъда ваш пациент дори и да не искам това. Когато тази необходимост стане неизбежна, ще ви потърся лично и се надявам да ми помогнете.Dr Galen Shivarov написа:Горещо ви препоръчвам да преустановите използването на
носни капки,ако съдържат Ксилометазолин,защото допълнително влошават състоянието на конхите и водят до зависимост.Аз лично не ги използвам от 15 години.