Бижу написа:Аудиограма ми е правена преди един месец. Работя в шумна среда и в момента текат профилактични прегледи в работата ни. Аудиограмата е един от задължителните такива. Проводно изследване на слуха не ми направиха, а само приемно, защото прецениха, че чувам повече от очакваното и обичайното. И наистина, слухът ми по принцип е доста остър и силно чувствителен. Чувам добре шепот и силно ме смущават високи звуци.Dr Galen Shivarov написа:При шум в ушите и заглъхване трябва да се направи аудиограма за да се установи дали имаме проводно или приемно нарушение на слуха.Много е възможно да имате т.нар."туботимпанален катар",при който имаме затруднено изравняване на налягането ,поради оток и възпаление на евстахиевата тръба и средно ухо,което може да протече и подостро-без болки в ушите.Пробвайте да изравните налягането,като запушите носа и надуете въздух към ушите .Ако не можете да изравните налягането или го изравнявате ,но трудно ,най-вероятно става въпрос точно за това.При тази диагноза лечението включва антибиотик,антиалергични средства и назален деконгестант,което в повечето случаи трябва да е подпомогнато с продухване по Полицер.Все пак аудиограмата и прегледа при специалист ще ви дадат окончателната диагноза.
Пробвах да изравня налягането по посоченият от вас начин. Става трудно и не напълно. Все още имам усещането за "памук в ушите". Необичайно усещане, което ми се случва за първи път!
Притеснява ме внезапната поява на високо кръвно налягане, което не се овладява вече една седмица. Сутрин пия по 5 мгм Конкор, вечер по 5 мгм Норваск. Но през нощта се събуждам от странно главоболие с изтръпване на главата в областта на тила и постоянно усещане за пулсиране в мозъка. В този момент кръвното пак е 140/100. Рано е за следващата таблетка...(4:30 сутринта), шумът в ушите е сериозен. Имам чувството, че седнала или права ще ми е по-добре на главата, отколкото легнала. Но, да, замайването, което усещам, не е постоянно. Понякога е много силно, понякога по-слабо, а друг път отсъства. Според вас, тази поява на високо кръвно може ли да има някаква връзка с евентуално наличие на "туботимпанален катар"?
Не ,при високо кръвно налягане може да има шум в ушите, но туботимпаналният катар няма връзка с кръвното налягане.Това е възпаление.