Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 13 Ное 2011, 20:21

spa написа:Д-р Шиваров,колко време е нужно за да се усети ефекта от Авамис.

До две седмици от приложението му трябва да се усети някакъв ефект.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот spa » 13 Ное 2011, 22:16

Минаха вече 2 седмици и това ме притеснява че, след впръсване се получава леко запушване вместо да ме облекчи.
spa

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 13 Ное 2011, 23:12

spa написа:Минаха вече 2 седмици и това ме притеснява че, след впръсване се получава леко запушване вместо да ме облекчи.

На вас доколкото разбрах ви е направена радиохирургия преди около месец.Не разбрах защо използвате Авамис след операцията.Ако след радиохирургията нямате добра носна проходимост е възможно да има и други причини освен хипертрофията на конхите/например изкривяване на носна преграда/.Но това няма как да го установя без да съм ви прегледал.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот spa » 14 Ное 2011, 13:31

Значи преди процедурата която беше на 01.10.2011 бях подложен на тест с апарат за носно дишане, която въпреки изкривена носна преграда , последния лекуващ лекар каза че дишането е добро и няма нужда от операция.Сега в момента дишам нормално и с двете ноздри,но понякога през деня и най вече вечер имам задруднено носно дишане с двете ноздри като тая от страната на стеснената преграда е по зле.Когато ми се позапуши носа (не напълно) усещам някакво напрежение в носа .А Авамиса ми е предписан един месец на 01.11.2011 след процедурата сутрин и вечер по две впръсквания и после два месеца един път по две впръсквания вечер,след което три месеца почивка.Диагнозата е хипертрофия на носна лигавица след продължителна употреба с ксилометазолин.Както и много други като мен споделят че единственото спасение за отпушването виждат в капките за нос.Значи когато съм ходил на преглед и споделям за проблема ,винаги предписват или Авамис ,Назонекс или Нео Ренактив,докато това лято проблема се задълбочи.Първо ме лекуваха с антибиотик след направена снимка с диагноза синузит,после друг каза сраствания в стеснената ноздра и операция ,след това друг лекар каза изкривена носна преграда и пристрастяване към капки за нос с лечение две седмици Зиртек-Д и Авамис .Последния направо си позна, но от тоя Зиртек ми се наруши съня ,пък и отпушването не беше толкова добро че да се подобри дишането,но поне спрях ксилометазолина от август.Последва при друг електроизгаряне,а се оказа горене със сребърен нитрат,без никакъв ефект , та най накрая радиочестотна термотерапия при друг ,с последваща терапия както ви писах по горе с Авамис.Така че доста премеждия имах докато налучкам правилното лечение за сега .
Преди това си правих тестове за алергия с положително към влага и мухъл и отслабена имунна система.Сега пия Изопринозин от един месец с терапия от три месеца.
Това е общо хронологията на заболяването.От статии чета че въстановяването е от три до четири седмици след родиолечение,но явно не е така ,както вие по-горе писахте че секретите спират до към 45-тия ден който днес правя и наистина понамаляха, и носното дишане се пооправи с малки изключения както ви писах но явно иска още време.
spa

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 14 Ное 2011, 14:02

spa написа:Значи преди процедурата която беше на 01.10.2011 бях подложен на тест с апарат за носно дишане, която въпреки изкривена носна преграда , последния лекуващ лекар каза че дишането е добро и няма нужда от операция.Сега в момента дишам нормално и с двете ноздри,но понякога през деня и най вече вечер имам задруднено носно дишане с двете ноздри като тая от страната на стеснената преграда е по зле.Когато ми се позапуши носа (не напълно) усещам някакво напрежение в носа .А Авамиса ми е предписан един месец на 01.11.2011 след процедурата сутрин и вечер по две впръсквания и после два месеца един път по две впръсквания вечер,след което три месеца почивка.Диагнозата е хипертрофия на носна лигавица след продължителна употреба с ксилометазолин.Както и много други като мен споделят че единственото спасение за отпушването виждат в капките за нос.Значи когато съм ходил на преглед и споделям за проблема ,винаги предписват или Авамис ,Назонекс или Нео Ренактив,докато това лято проблема се задълбочи.Първо ме лекуваха с антибиотик след направена снимка с диагноза синузит,после друг каза сраствания в стеснената ноздра и операция ,след това друг лекар каза изкривена носна преграда и пристрастяване към капки за нос с лечение две седмици Зиртек-Д и Авамис .Последния направо си позна, но от тоя Зиртек ми се наруши съня ,пък и отпушването не беше толкова добро че да се подобри дишането,но поне спрях ксилометазолина от август.Последва при друг електроизгаряне,а се оказа горене със сребърен нитрат,без никакъв ефект , та най накрая радиочестотна термотерапия при друг ,с последваща терапия както ви писах по горе с Авамис.Така че доста премеждия имах докато налучкам правилното лечение за сега .
Преди това си правих тестове за алергия с положително към влага и мухъл и отслабена имунна система.Сега пия Изопринозин от един месец с терапия от три месеца.
Това е общо хронологията на заболяването.От статии чета че въстановяването е от три до четири седмици след родиолечение,но явно не е така ,както вие по-горе писахте че секретите спират до към 45-тия ден който днес правя и наистина понамаляха, и носното дишане се пооправи с малки изключения както ви писах но явно иска още време.

Базирайки се на опита който имам с носните операции/над 1000/мога да ви кажа че в около 80% от случаите ми се налага да направя освен радиохирургия и септопластика/изправяне на носната преграда/за да се получи един наистина пълноценен ефект.Изкривяванията на носната преграда могат да са в различни равнини /плоскости/и да засягат и двете ноздри.Но не бих се наел да коментирам случая повече без да имам обективен поглед върху всички данни,защото ще е непрофесионално.По отношение на самата радиохирургия има различни настройки на апарата/Различни напрежения и продължителност на апликацията/,което определено има значение за самия следоперативен ефект.Наистина доста сте се измъчили,но се надявам да имате добър резултат.Ако все още имате проблеми винаги може да ме посетите във Варна.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот spa » 14 Ное 2011, 15:11

Определено ще ви посетя.Между другото това лято бяхме със семейството ми във Варна на почивка и в интерес на истината по време на престоя нямах никакви проблеми ,дори преди това използвах капките . Проблемите се задълбочиха след морето,може би въздуха и морето са оказали някакъв ефект.
А относно посещението това ли са дните мястото и часа : Прегледи в Частна болница "Майчин дом" - гр. Варна
Вторник, четвъртък и петък-17.00-19.00
spa

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 14 Ное 2011, 18:54

spa написа:Определено ще ви посетя.Между другото това лято бяхме със семейството ми във Варна на почивка и в интерес на истината по време на престоя нямах никакви проблеми ,дори преди това използвах капките . Проблемите се задълбочиха след морето,може би въздуха и морето са оказали някакъв ефект.
А относно посещението това ли са дните мястото и часа : Прегледи в Частна болница "Майчин дом" - гр. Варна
Вторник, четвъртък и петък-17.00-19.00

Да това е графика ми за прегледи.Заповядайте.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Мери » 15 Ное 2011, 12:20

Здравейте, Д-р Шиваров.Имам към Вас следния въпрос.Проблема ми е от около 2 години имам трудно преглъщане и чувството,че имам чуждо тяло в гърлото си само от ляво.Това ми състояние не е било постоянно и от посещенията ми при лекар нищо не се открива,едва ли не ми казват,че си внушавам.От извсетно време отново трудно преглъщам,едната ноздра на носа ми е постоянно запушена и при опит да преглътна сякаш някакъв секрет преминава към гърлото.Другото нещо което ми направи впечатление ,че като дишам студения въздух навън гърлото започва да ме боли.Известо ми е ,че без да е направен преглед не може да се каже нищо конкретно,но ще Ви бъда много благодарна да ме насочите на какво може да се дължи това.Благодаря ви предварително.
Мери

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 15 Ное 2011, 14:35

Мери написа:Здравейте, Д-р Шиваров.Имам към Вас следния въпрос.Проблема ми е от около 2 години имам трудно преглъщане и чувството,че имам чуждо тяло в гърлото си само от ляво.Това ми състояние не е било постоянно и от посещенията ми при лекар нищо не се открива,едва ли не ми казват,че си внушавам.От извсетно време отново трудно преглъщам,едната ноздра на носа ми е постоянно запушена и при опит да преглътна сякаш някакъв секрет преминава към гърлото.Другото нещо което ми направи впечатление ,че като дишам студения въздух навън гърлото започва да ме боли.Известо ми е ,че без да е направен преглед не може да се каже нищо конкретно,но ще Ви бъда много благодарна да ме насочите на какво може да се дължи това.Благодаря ви предварително.

При всички положения нарушеното носно дишане дава отражение върху фаринкса,защото сухия въздух постъпващ директно през устата изсушава фарингеалната лигавица и създава усешане за сухота и дразнене в гърлото и нарушава локалните защитни механизми ,като прави фаринкса податлив на инфекции.По отношение на трудното преглъщане и чувство за чуждо тяло:Възможни причини:
1.Трябва задължително да се изключи Ту-образувание на хипофаринкс
2.Задръжка на храна в сливицата
3.Хипертрофия на езична сливица
4.Спазъм на хранопровода/въпреки че няма да е "само отляво"/
В най общи линии това може да са някой от причините.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Мери » 15 Ное 2011, 18:06

При всички положения нарушеното носно дишане дава отражение върху фаринкса,защото сухия въздух постъпващ директно през устата изсушава фарингеалната лигавица и създава усешане за сухота и дразнене в гърлото и нарушава локалните защитни механизми ,като прави фаринкса податлив на инфекции.По отношение на трудното преглъщане и чувство за чуждо тяло:Възможни причини:
1.Трябва задължително да се изключи Ту-образувание на хипофаринкс
2.Задръжка на храна в сливицата
3.Хипертрофия на езична сливица
4.Спазъм на хранопровода/въпреки че няма да е "само отляво"/
В най общи линии това може да са някой от причините.[/quote]

Благодаря,много.Месец август бях на преглед при специалист няма туморно образование,относно задръжката на храна в сливицата след хранене наистина го чувствам по- осезаемо,после отминава.Последния лекар при когото ходих ми каза ,че всичко е наред и може би се дължи на стрес,пренапрежение.
Мери

ПредишнаСледваща

Назад към Архив