spa написа:Д-р Шиваров,колко време е нужно за да се усети ефекта от Авамис.
До две седмици от приложението му трябва да се усети някакъв ефект.
spa написа:Д-р Шиваров,колко време е нужно за да се усети ефекта от Авамис.
spa написа:Минаха вече 2 седмици и това ме притеснява че, след впръсване се получава леко запушване вместо да ме облекчи.
spa написа:Значи преди процедурата която беше на 01.10.2011 бях подложен на тест с апарат за носно дишане, която въпреки изкривена носна преграда , последния лекуващ лекар каза че дишането е добро и няма нужда от операция.Сега в момента дишам нормално и с двете ноздри,но понякога през деня и най вече вечер имам задруднено носно дишане с двете ноздри като тая от страната на стеснената преграда е по зле.Когато ми се позапуши носа (не напълно) усещам някакво напрежение в носа .А Авамиса ми е предписан един месец на 01.11.2011 след процедурата сутрин и вечер по две впръсквания и после два месеца един път по две впръсквания вечер,след което три месеца почивка.Диагнозата е хипертрофия на носна лигавица след продължителна употреба с ксилометазолин.Както и много други като мен споделят че единственото спасение за отпушването виждат в капките за нос.Значи когато съм ходил на преглед и споделям за проблема ,винаги предписват или Авамис ,Назонекс или Нео Ренактив,докато това лято проблема се задълбочи.Първо ме лекуваха с антибиотик след направена снимка с диагноза синузит,после друг каза сраствания в стеснената ноздра и операция ,след това друг лекар каза изкривена носна преграда и пристрастяване към капки за нос с лечение две седмици Зиртек-Д и Авамис .Последния направо си позна, но от тоя Зиртек ми се наруши съня ,пък и отпушването не беше толкова добро че да се подобри дишането,но поне спрях ксилометазолина от август.Последва при друг електроизгаряне,а се оказа горене със сребърен нитрат,без никакъв ефект , та най накрая радиочестотна термотерапия при друг ,с последваща терапия както ви писах по горе с Авамис.Така че доста премеждия имах докато налучкам правилното лечение за сега .
Преди това си правих тестове за алергия с положително към влага и мухъл и отслабена имунна система.Сега пия Изопринозин от един месец с терапия от три месеца.
Това е общо хронологията на заболяването.От статии чета че въстановяването е от три до четири седмици след родиолечение,но явно не е така ,както вие по-горе писахте че секретите спират до към 45-тия ден който днес правя и наистина понамаляха, и носното дишане се пооправи с малки изключения както ви писах но явно иска още време.
spa написа:Определено ще ви посетя.Между другото това лято бяхме със семейството ми във Варна на почивка и в интерес на истината по време на престоя нямах никакви проблеми ,дори преди това използвах капките . Проблемите се задълбочиха след морето,може би въздуха и морето са оказали някакъв ефект.
А относно посещението това ли са дните мястото и часа : Прегледи в Частна болница "Майчин дом" - гр. Варна
Вторник, четвъртък и петък-17.00-19.00
Мери написа:Здравейте, Д-р Шиваров.Имам към Вас следния въпрос.Проблема ми е от около 2 години имам трудно преглъщане и чувството,че имам чуждо тяло в гърлото си само от ляво.Това ми състояние не е било постоянно и от посещенията ми при лекар нищо не се открива,едва ли не ми казват,че си внушавам.От извсетно време отново трудно преглъщам,едната ноздра на носа ми е постоянно запушена и при опит да преглътна сякаш някакъв секрет преминава към гърлото.Другото нещо което ми направи впечатление ,че като дишам студения въздух навън гърлото започва да ме боли.Известо ми е ,че без да е направен преглед не може да се каже нищо конкретно,но ще Ви бъда много благодарна да ме насочите на какво може да се дължи това.Благодаря ви предварително.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта