Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот qwerryyy » 25 Мар 2015, 13:56

Никога не съм яла салата с рукола, много ми е тревисто, как я приготвяте, много ми се иска да опитам, или пък с бейби спанак! :roll:
Аватар
qwerryyy

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот Snejna » 14 Апр 2015, 13:10

Напоследък започна да става модерно да се прави салата от глухарчета, но за мен е много горчива, как я правят не ги знам.
Аватар
Snejna

Мнениеот Kremiliya » 15 Апр 2015, 10:23

Е по това време си хапваме най-много маруля. :) Точно, след като цяла зима не сме яли почти никаква салата сега с радост хапваме много често подобни неща
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Lisica » 03 Юни 2015, 12:44

Kremiliya написа:Е по това време си хапваме най-много маруля. :) Точно, след като цяла зима не сме яли почти никаква салата сега с радост хапваме много често подобни неща

Сега вече най-много се ядат краставици и домати, аз си ги правя с леща, булгур, семена, сосове ;)
Аватар
Lisica

Мнениеот dinkog » 03 Юни 2015, 13:40

Аз само на салати живея, от 25г съм вегетарианец. Сосовете наистина са голяма работа, а за улеснение продават и готови, не че са най-добрия избор, но става човек да си вземе 2-3 пъти в годината. :ugeek:
Последната ми любима салата е краставици, домати и лук с 1-2 лъжици заквасена сметана, става страхотна вкусотия! :)
Аватар
dinkog

Мнениеот Lollipop » 03 Юни 2015, 17:14

Ха, това звучи доста интересно - със заквасена сметана, тя не е ли сладка? Аз никога не съм яла заквасена сметана, мислех, че се ползва само за сладки неща ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 03 Юни 2015, 17:27

Сега съм на тема салата от тиквички, или картофена със спанак, много вкусно става. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kremiliya » 04 Юни 2015, 08:20

Kaya написа:Сега съм на тема салата от тиквички, или картофена със спанак, много вкусно става. :)

Звучи супер добре това, не съм яла суров спанак, но ще пробвам, явно всички си го хапват без да се притесняват, май и аз трябва да превъзмогна предрасъдъците си. :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Lisica » 21 Юли 2015, 16:54

dinkog написа:Аз само на салати живея, от 25г съм вегетарианец. Сосовете наистина са голяма работа, а за улеснение продават и готови, не че са най-добрия избор, но става човек да си вземе 2-3 пъти в годината. :ugeek:
Последната ми любима салата е краставици, домати и лук с 1-2 лъжици заквасена сметана, става страхотна вкусотия! :)

Звучи много интересно, а слагаш ли някакви подправки?
Аватар
Lisica

Мнениеот BeenieGal » 29 Юли 2015, 13:45

Lisica написа:
dinkog написа:Аз само на салати живея, от 25г съм вегетарианец. Сосовете наистина са голяма работа, а за улеснение продават и готови, не че са най-добрия избор, но става човек да си вземе 2-3 пъти в годината. :ugeek:

Звучи много интересно, а слагаш ли някакви подправки?

Това не звучи много примамливо, някак не смятам, че заквасената сметана ще може да обедини вкусовете на зеленчуците, предпочитам да си направя отделно дресинг, понеже обичам чесън, то почти винаги добавям, особено ако зная, че няма да излизам :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
BeenieGal

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети