Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

29 Юли 2015, 15:31

Въпрос на вкус, мъжът ми пък яде салатата с кисело мляко, така че и със заквасена сметана може да се получи много добре ;)

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

29 Юли 2015, 16:20

Kremiliya написа:Въпрос на вкус, мъжът ми пък яде салатата с кисело мляко, така че и със заквасена сметана може да се получи много добре ;)

Това вече не мога да си го представя, сигурно е страшен бъркоч! Ама на външен вид не го ли отблъсква като яденето му изглежда.. като веднъж ядено?

29 Юли 2015, 16:50

А на вас прави ли ви впечатление как изглежда храната на външен вид, аз не обръщам особено внимание, ако мирише вкусно и ако знам, че е, винаги бих хапнала, независимо колко е раздробено, например :mrgreen: :mrgreen:

14 Авг 2015, 12:06

ManiJani написа:А на вас прави ли ви впечатление как изглежда храната на външен вид, аз не обръщам особено внимание, ако мирише вкусно и ако знам, че е, винаги бих хапнала, независимо колко е раздробено, например :mrgreen: :mrgreen:

О, задължително гледам, оосбено ако сервирам на друг човек или на мен ми дава някой друг да ям нещо,ако съм поканена на гости да речем. Не обичам да ям ако е размятано и подобни, трябва да е прилично и приятно събрано всичко, красиво наредено. А за салатите не обичам няккави бърканици, а предпочитам да е подредено. :)

14 Авг 2015, 12:52

Аз също доста харесвам редените салати, много красиво стоят, но на вкус предпочитам всичко да ми е омешано и с един залък да усещам цялата експлозия от вкусове!

05 Окт 2015, 15:03

Салатите ги правя най-често с различни ядки, сусам, дресинги по-различни, избор има голям, използвам кокосово масло напоследък доста често, като овкусявам, стават много добре. ;)

06 Окт 2015, 16:22

На мен рядко ми се получава да си овкусявам салатите с някакви хубави подправки и сосове, обикновено си слагам само сол зехтин и лимон, а като съм на село класиката - сол, оцет и олио :)

06 Окт 2015, 16:56

Snejna написа:Аз също доста харесвам редените салати, много красиво стоят, но на вкус предпочитам всичко да ми е омешано и с един залък да усещам цялата експлозия от вкусове!

Ооо умирам за това... редените, че да красиви, красиви са, но не е толкова вкусно :idea: :lol: :lol:

07 Окт 2015, 10:41

Всеки с предпочитанията си, не пречи салатата да е красиво подредена и всеки сам да си я обърка според вкуса, нали? :)
В този сезон се хапват много кореноплодни, вие ядете ли? Ние не сядаме на масата, ако нямаме салата от црекло, бяла и черна ряпа, моркови, зеле, задължитени са през зимата. ;) Овкусяваме само с лимон и сол, ако имаме мариновани чушки слагам и от тях. :)

07 Окт 2015, 11:04

Pipilota написа:Всеки с предпочитанията си, не пречи салатата да е красиво подредена и всеки сам да си я обърка според вкуса, нали? :)
В този сезон се хапват много кореноплодни, вие ядете ли? Ние не сядаме на масата, ако нямаме салата от црекло, бяла и черна ряпа, моркови, зеле, задължитени са през зимата. ;) Овкусяваме само с лимон и сол, ако имаме мариновани чушки слагам и от тях. :)

Кореноплодните са ясни, но и при тях не пречи да се направи дресинг, ние още сме на лятна вълна и правим един, който ни стана повече от любим за салатка от домати, краставици, но и с морковче много ще си отива, прави се от приблизително 50 гр. синьо сирене, толкова заквасена сметана, 100 гр. от готината майонеза, съвсем малко лют сос и малко сос Уорчестър, естествено и някаква зелена подправка ще отива, ако имате ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6