Как да се отървем от къртиците без да ги убиваме?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Как да се отървем от къртиците без да ги убиваме?

Мнениеот Krum » 20 Мар 2015, 14:56

Хич не си падам по умъртвяването на разни животни, но понякога се налага - факт. Обаче максимално се старая да не го правя де и сега и този случай с къртиците на село!
Майка ми вече е изпаднала в ужас, а хич не си пада по убиването на животинките, затова се надявам, че ще измислим някакъв хуманен начин да се отървем от къртиците, а не да се налага да ги убиваме.:( Все пак макар и лоши, са си симпатични! :mrgreen:

mole_1656747c.jpg
mole_1656747c.jpg (30.51 KiB) Прегледано 2202 пъти

Пробвахме с разни апарати, които не вършат никаква работа, а не искаме, за да се отървем от къртиците, да слагаме отрови в почвата, все пак там расте нашата храна. :!:
Вие какви начини сте пробвали? Как да се отървем от къртиците без да ги убиваме? Надявам се, че сте намерили хуманен начин за справяне с къртиците и най-накрая да се отървем от тях, че скоро като посади майка ми пак растенията ще ѝ се насълзяват очите за пропадналия ѝ труд. Давайте иде как да се отървем от къртиците без да ги убиваме! :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Krum

Re: Как да се отървем от къртиците без да ги убиваме?

Мнениеот kalinka-kuku » 20 Мар 2015, 15:44

Май няма начин, освен с отрови и прочие, но искрено се надявам скоро да се намери подобен вариант, може би шумовете ще им повлияят, особено ако са по-силни. Пускай им музика. :lol:
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Мар 2015, 16:36

Хората по селата не ценят ничий живот, особено пък на такива вредители. Не знам дали има начин да се отървем без да ги избиваме горките къртици. Може да пускате кучето от време на време, в нашето село то ги гони. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Локумът » 21 Мар 2015, 08:19

Този съвет с будилниците звучи много интересно, само че аз бих им сложил още повече, да се шашкат по на често, тъй само 2 пъти в деня е малко :)
Аватар
Локумът

Мнениеот kalinka-kuku » 21 Мар 2015, 10:37

Локумът написа:Този съвет с будилниците звучи много интересно, само че аз бих им сложил още повече, да се шашкат по на често, тъй само 2 пъти в деня е малко :)

То ще звъни на всеки 6 часа, идеята е може би, за да не привикват към шума. Аз обаче бих пробвала с някой много шумен часовник, а не тези от снимката, които само писукат, бих взела онези с проглушителния шум като по филмите.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот веселказасмяна » 30 Апр 2015, 16:43

rabotnata pchela написа:Хората по селата не ценят ничий живот, особено пък на такива вредители. Не знам дали има начин да се отървем без да ги избиваме горките къртици. Може да пускате кучето от време на време, в нашето село то ги гони. :)

Интересно, че и аз съм забелязала това, че не се цени живота на съществата, което е странно, при положение, че са близко до тях, но явно като се привикне с това и спира да ти прави впечатление, а за къртиците не знам, засега сме ставали жертви, но много рядко и то в градината ни :!:
веселказасмяна

Мнениеот Krum » 03 Май 2015, 14:52

Много ясно, че не ценят живота на вредителите, все пак от село си вземаме и оскубани кокошки, и свински уши и какво ли още не! Ако ревяха за всяко животно нямаше да е лесно хич! :ugeek:
Аватар
Krum

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Май 2015, 13:29

Krum написа:Много ясно, че не ценят живота на вредителите, все пак от село си вземаме и оскубани кокошки, и свински уши и какво ли още не! Ако ревяха за всяко животно нямаше да е лесно хич! :ugeek:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Малко го обърнахме като за норките - единия живот повече от другия. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Krum » 21 Май 2015, 13:39

rabotnata pchela написа:
Krum написа:Много ясно, че не ценят живота на вредителите, все пак от село си вземаме и оскубани кокошки, и свински уши и какво ли още не! Ако ревяха за всяко животно нямаше да е лесно хич! :ugeek:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Малко го обърнахме като за норките - единия живот повече от другия. :)

За тея норки пък не ми се говори изобщо...
Аватар
Krum

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи