Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Възможно ли е да се почистят мазните шишета?

20 Мар 2015, 17:06

Преди време си накупихме няколко шишета като тези
olive-oil.jpg
olive-oil.jpg (24.56 KiB) Прегледано 1928 пъти
със зехтин и различни подправки. Идеята ни беше след това да можем да ги използваме и за друго, тъй като са много симпатични, но сега след като свършиха, основния ни проблем е, че не можем да си ги измием. Няколко пъти опитвахме, но без особен успех, пак си остава мазно :( :(

Слагахме различни препарати, но от последния толкова трудно се изми, че сега не смеем да пробваме да ги мием с какво да е :D :D Надявам се на някакви съвети, тъй като не успяваме да пуснем никаква гъбка в тях, така че да ги измием, трябва да разчитаме основно на препарати!

Предполагам доста от вас имат такива мазни шишета, но малко от вас са успявали да ги измият от първия, та дори и от втори опит, дайте ми съвети с какво да го накисна, та да се махне мазното :?: :idea:

Re: Възможно ли е да се почистят мазните шишета?

20 Мар 2015, 17:16

Имам една бамбукова пръчица, около която увивам гъба, и така почиствам мазните бутилки, но не винаги ми се поличава толкова добре, колкото искам! Всъщност сега ми идва наум, че много по-лесно може да стане в тези препаратите-обезмаслители, но да, доста пяна ще стане с тях!

20 Мар 2015, 17:19

Защо ви е да ги чистите, по-добре ги хвърлете за по два лева ще можете да си купите нови, без да се чудите как да ги чистите!

20 Мар 2015, 17:25

У нас мием шишетата с четка за шишета, тези за бебетата и то с много гореща вода, общо взето, без гореща вода няма как да стане.

25 Мар 2015, 11:40

С гореща вода и обезмаслител няма ли да стане? :) И яко търкане с четката, иначе не виждам вариант, все ще си останат мазнички..

25 Мар 2015, 13:44

Аз не мога да си почистя дори и кутията за обяд на приятеля ми, но сега се замислих, с оцет и лимон дали няма да стане? :roll:

25 Мар 2015, 13:53

Malina написа:Аз не мога да си почистя дори и кутията за обяд на приятеля ми, но сега се замислих, с оцет и лимон дали няма да стане? :roll:

Вярно, нали така се почистват и мазни купи, за които иначе няма спасение, аз ще пробвам да си изчистя кутията за обяд с лимон или оцет и ще кажа дали действа :)

25 Мар 2015, 14:36

Със сок от лимон и топла вода няма как да не стане, пробвай! :))) Аз така ги почиствам и бурканите си, особено ако вътре е имало кисело мляко :)

26 Мар 2015, 17:26

Никога не ми се е отдавало, но пък не го правя много на въпрос, мия ги и ги допълвам хахаххаха :)) Сега като казаха осъзнавам колко ужасно звучи! :shock: :oops:

30 Мар 2015, 14:16

Andrey написа:Никога не ми се е отдавало, но пък не го правя много на въпрос, мия ги и ги допълвам хахаххаха :)) Сега като казаха осъзнавам колко ужасно звучи! :shock: :oops:

Да, гадничко звучи, но да си признаем - всички го правим ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2