Възможно ли е да се почистят мазните шишета?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Възможно ли е да се почистят мазните шишета?

Мнениеот magda » 20 Мар 2015, 17:06

Преди време си накупихме няколко шишета като тези
olive-oil.jpg
olive-oil.jpg (24.56 KiB) Прегледано 1929 пъти
със зехтин и различни подправки. Идеята ни беше след това да можем да ги използваме и за друго, тъй като са много симпатични, но сега след като свършиха, основния ни проблем е, че не можем да си ги измием. Няколко пъти опитвахме, но без особен успех, пак си остава мазно :( :(

Слагахме различни препарати, но от последния толкова трудно се изми, че сега не смеем да пробваме да ги мием с какво да е :D :D Надявам се на някакви съвети, тъй като не успяваме да пуснем никаква гъбка в тях, така че да ги измием, трябва да разчитаме основно на препарати!

Предполагам доста от вас имат такива мазни шишета, но малко от вас са успявали да ги измият от първия, та дори и от втори опит, дайте ми съвети с какво да го накисна, та да се махне мазното :?: :idea:
magda

Re: Възможно ли е да се почистят мазните шишета?

Мнениеот Nightmare » 20 Мар 2015, 17:16

Имам една бамбукова пръчица, около която увивам гъба, и така почиствам мазните бутилки, но не винаги ми се поличава толкова добре, колкото искам! Всъщност сега ми идва наум, че много по-лесно може да стане в тези препаратите-обезмаслители, но да, доста пяна ще стане с тях!
Nightmare

Мнениеот MollyDolly » 20 Мар 2015, 17:19

Защо ви е да ги чистите, по-добре ги хвърлете за по два лева ще можете да си купите нови, без да се чудите как да ги чистите!
MollyDolly

Мнениеот Локумът » 20 Мар 2015, 17:25

У нас мием шишетата с четка за шишета, тези за бебетата и то с много гореща вода, общо взето, без гореща вода няма как да стане.
Аватар
Локумът

Мнениеот dinkog » 25 Мар 2015, 11:40

С гореща вода и обезмаслител няма ли да стане? :) И яко търкане с четката, иначе не виждам вариант, все ще си останат мазнички..
Аватар
dinkog

Мнениеот Malina » 25 Мар 2015, 13:44

Аз не мога да си почистя дори и кутията за обяд на приятеля ми, но сега се замислих, с оцет и лимон дали няма да стане? :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот qwerryyy » 25 Мар 2015, 13:53

Malina написа:Аз не мога да си почистя дори и кутията за обяд на приятеля ми, но сега се замислих, с оцет и лимон дали няма да стане? :roll:

Вярно, нали така се почистват и мазни купи, за които иначе няма спасение, аз ще пробвам да си изчистя кутията за обяд с лимон или оцет и ще кажа дали действа :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Rali_hr » 25 Мар 2015, 14:36

Със сок от лимон и топла вода няма как да не стане, пробвай! :))) Аз така ги почиствам и бурканите си, особено ако вътре е имало кисело мляко :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Andrey » 26 Мар 2015, 17:26

Никога не ми се е отдавало, но пък не го правя много на въпрос, мия ги и ги допълвам хахаххаха :)) Сега като казаха осъзнавам колко ужасно звучи! :shock: :oops:
Аватар
Andrey

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Мар 2015, 14:16

Andrey написа:Никога не ми се е отдавало, но пък не го правя много на въпрос, мия ги и ги допълвам хахаххаха :)) Сега като казаха осъзнавам колко ужасно звучи! :shock: :oops:

Да, гадничко звучи, но да си признаем - всички го правим ;)
Аватар
rabotnata pchela

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи