Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

29 Юни 2015, 14:17

rabotnata pchela написа:renetka написа::lol:  Кой? Много заблуден ще да е 

Имам една приятелка, която така казва "аз си ги правя на фурната и стават дори по-вкусни.." е как да ѝ повярвам, но някъде в мен годи искра надежда, че може и да е истина..  

Само че на нея малко трудно ѝ хващам вяра, затова си търсих и други източници да потвърдят.

по-вкусни от пържените няма, пък кой каквото иска  да казва, не знам защо остават толкова воднисти и мазни.  

29 Юни 2015, 19:20

Тиквичките са ми много любими, лодките най-вече, също така ги харесвам на пара и пасирани след това с хубави и силни подправки 

03 Юли 2015, 12:52

Зависи обаче как харесавте тиквичките - по-хрупкави ,като пържени или по-сочни като печени. 
Аз искам да пробвам нещо такова, но нямам идея как се прави?

- IMG_5902.jpg (60.74 KiB) Прегледано 332 пъти

03 Юли 2015, 12:56

На мене лично ми прилича на тиквен пай или нещо подобно, единствено не зная дали тестото отдолу е като за киш, т.е. маслено или по-скоро трябва да стане хрупкаво 

а вътре за плънката смятам, че може да се импровизира и то доста 

03 Юли 2015, 16:17

Ей сега случайно в нета видях една рецепта за лазаня от тиквички, като тиквичките играха роля на корите за лазаня. 

07 Юли 2015, 14:31

Мисля, че това е разбъркано и общо всичко няма отделни теста.

03 Сеп 2015, 14:26

Направих си  мусака с тиквички, стана невероятна, накрая полях със сос бешамел и кашкавал, получи се много добре, вече така си хапвам тиквичките. Друг вариант и много любими са ми хрупкавите пържени тиквички или на грил тиган! 

03 Сеп 2015, 14:45

Направих си тиквички - панирани, получиха се страхотни , но си е сериозно занимание, голяма играчка ;(

03 Сеп 2015, 15:23

Mon_ton написа:Направих си тиквички - панирани, получиха се страхотни , но си е сериозно занимание, голяма играчка ;(
как ги панираш? с яйце и брашно и т.н. ли? 
Аз си направих скоро тиквичкови кюфтета панирани в галета, станаха много вкусни и хрупкави 

03 Сеп 2015, 16:37

Вземи направи и на нас бе момиче, кавко ние само да мислим как  изглеждат ли?